Skocz do zawartości

Jak szacować ruch?

smut

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
na jaka dokladnie fraze i na ktora domene ??

skoro uważasz że nie jest to wróżenie z fusów to proszę szacuj dostępnymi metodami ilość wejść w przyszłym tygodniu dla dowolnego dnia ilość wejść dla frazy "system wymiany linków" w domenie eweblink.pl a ja ci potem udostępnię statystyki albo nawet podłacze te które ty wskażesz

Marketing internetowy dla firm

Da się mniej więcej oszacować ruch z danej frazy na danym miejscu, ale tylko pod pewnymi warunkami. Po pierwsze musimy mieć frazę podobnego typu już na miejscu, które nas interesuje. Po drugie inne strony z wyników dla tych dwóch fraz powinny być zoptymalizowane (title, desctiption) w porównywalnym stopniu.

Dajmy na to, że jesteś na trzecim miejscu we frazie "mikrofalówka electrolux" i chcesz być na tym samym na "lodówka whirlpool". Korzystasz ze statystyk i sprawdzasz, ile masz wejść na "mikrofalówka electrolux". Następnie sprawdzasz w Google Trends, ile razy więcej wejść jest na "lodówka whirlpool" w porównaniu do "mikrofalówka elektrolux". Mnożysz sobie i masz. Sugeruję jednak nie brać za bardzo do siebie wyniku, ponieważ rzeczywistość może być diametralnie inna. Jest to dobry sposób na sprawdzanie potencjału danej frazy, ale na pewno nie na wyliczanie przyszłego ruchu.

Oszacować da się czy będą wejścia ale ilości nie oszacujecie w ten sposób. Ktoś mówił, że da się mniej więcej. Ile to jest mniej a ile więcej ?

Są popularne frazy, z których zawsze będzie ruch o ile jesteśmy je wstanie w top wbić. Tylko, że każdy kto zajmuje się pozycjonowaniem dłużej widzi, że jedne frazy tracą na odwiedzinach inne zyskują. Internauci bardziej zaczeli precyzować zapytania, zmieniły się gusta, opinie, moda i 100 innych czynników. Za pomocą google trends można oszacować przypuszczalny ruch i tylko tyle. Ile on jednak będzie wynosił wyjdzie w praniu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

mozemy oszacowac pelen luty - ja wysle do kogos na PW cyferke swoja, a Ty swoja :P - ja wysle oczywiscie do konca stycznia ;)

mozemy generalnie zrobic mini konkursik kto trafniej oszacuje ruch

no ale dlaczego tajne ?

typy szacunkowe można podać jawne a ja udostępnię po miesiącu staty,

z konkursem dobra myśl :)

moja propozycja jest taka , każdy gracz wpłaca 50,- zł do puli , pule zgarnia ten który jest najbliżej celu

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności