Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

No prosze Was koledzy..

Jaki kryzys?

U mnie od 4 dni zarobki są o 43 krotnie wyższe niż były ;) Jak to mówią, gdzieś trzeba odlać, żeby gdzieś można było dolać.

I drugie powiedzenie: "z pustego to nawet i salomon nie naleje" :)

PS. Wg Waszej tu teori powinienem mieć 200 krotne wyższe zarobki gdyby nie "kryzys"? Zabawne..

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Stąd potem nagły spadek zarobków , bo google tą mniejszą pule reklam musi rozdzielić na większa pule wyświetleń ( czytaj kliki )

No sorry, ale jak dostaję pół centa za przekierowanie internauty na stronę takiego reklamodawcy, to wolałbym już, żeby takie dziadowskie reklamy w ogóle się na mojej stronie nie pokazywały i żeby internauta został lepiej już na mojej witrynie niż mam wysyłać klientów do reklamodawców praktycznie za darmo :)

Moze problemem jest to, ze ludzie (dajacy reklame) kiedys byli mniej swiadomi, ustawilia wysokie stawki (do ktorych nas przyzwyczaili), jednak spostrzegli, ze podobne efekty mogą uzyskac za mniejsze pieniadze i masz babo placek :)

Przy tworzeniu nowych stron pod AS kieruje sie m.in. tym narzędziem, i jak juz pisalem w innym temacie, na ~130 klików jest ~13$ (przykład ze strony z doładowaniami orange).

Przypomina mi się sytuacja z przed roku ;) Zarobki w adsense /5 :)

Jestem dopiero od kilku miesięcy w adsense io nie wiem jak było...zmniejszyły się pięciokrotnie i zostały na tym poziomie czy wróciły do normy?

U mnie też duży spadek od początku stycznia :)

ludzie (dajacy reklame) kiedys byli mniej swiadomi, ustawilia wysokie stawki (do ktorych nas przyzwyczaili), jednak spostrzegli, ze podobne efekty mogą uzyskac za mniejsze pieniadze i masz babo placek

Skoro samo Google dopuszcza tak niskie stawki, to powinno być uczciwe wobec nas, wydawców i dostarczyć już po naszej stronie jakieś narzędzie by pozwolić filtrować reklamodawców którzy oferują takie głodowe stawki. Może gdyby 3/4 wydawców zbanowała takich reklamodawców, to tak by im drastycznie zasięg spadł, to może by mieli jakąś motywację do zwiększenia stawek. A teraz jest tak jak piszesz, czy reklamodawca zaoferuje 10 centów za klik czy 0,1 centa za klik to ludzie i tak będą klikać, a wydawca nie ma absolutnie nic do powiedzenia w tej kwestii.

Nie sądzę żeby coś zrobili w tym kierunku, po prostu im to nie szkodzi. Może do czasu aż może konkurencja w reklamach PPC wzrośnie i będzie bardziej im zależało na wystawcach reklam.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Ale filtrowanie, to raczej walka z wiatrakami. Google powinno odgórnie ustalić jakies (wyższe) minimum za klika

Skoro Google nie chce/nie może/nie potrafi wymóc na reklamodawcach jakiś rozsądnych minimalnych stawek za klik, to niech wdawcom da takie narzędzie typu "Pokazuj reklamy tylko ze stawkami powyżej XXX USD za klik". Gdyby takie narzędzie zaczęłoby być masowo używane przez wydawców do odsiewana reklamodawców z dziadowskimi stawkami, to może by coś się ruszyło w górę z stawkami. Ale masz racje, to Google odgórnie powinien wprowadzić takie rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności