Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No dobra, ale o ile to jest spadek? O 1/3? Spadek CPC o 1/3 w ciągu roku na polskich reklamach wcale mnie nie dziwi.

Przed świętami było to średnio 0,015 USD za klik (to było i tak sporo, druga połowa 2008 roku to raczej około 0,012 - 0,013 USD), po świętach zaczął się spadek, najpierw było 0,01, teraz doszło mniej więcej do 0,007 - 0,005 USD za klik. Czy to dużo? Bezwzględnie to tylko jeden 1 cent mniej, ale względnie to można powiedzieć, że stawki spadły trzykrotnie. Może gdyby był to spadek z 0,15 USD na 0,05 USD to może mniej by to mnie ruszyło, ale jak średnie stawki wynoszą w tej chwili jakieś ułamki centów za klik to już mnie to zaczyna irytować...

Denerwować to sie można < 0,01, a stawki pokroju 0,05 są już całkiem dobre jak na PL.

większe niż z czymś oklepanym co się powtarza.

Jak już wcześniej pisałem, stosuję swoje rozwiązania, a nie coś "oklepanego".

I w dalszym ciągu się z Wami nie zgadzam :blink: No ale jak już pisałem, każdy robi co lubi...

100 to daje 3000$ = 9000 zł ładnie to mało powiedziane.

ale wracając do tematu. Także zauważyłem spadek za kliki około 30%, jedynie zwiększony ruch poświąteczny niweluje te straty.

I podatek i koszty serwera, ludzi itp. :blink:

Wcale nie jest tak kolorowo :)

Nikt z duzych sie nie wypowiada bo nasze spoleczenstwo jest zawistne.

Neeon zapewniam cie ze byle stronka nie zarobi 50$ dziennie.

Hooli podatek owszem jest ladny z 9 tys, ale jak ktos ma firme to wrzuca w koszta i omija.

Serwery ? Hosting za 1 tys na rok przy 12 x 9 tys to pikus.

Ludzi zalezy od branzy, niektorzy potrzebuja oplacac piszacych artykuly inni tylko moderuja strony z tresci.

Denerwowac sie przy stawkach 4 czy 5 centow za klik.

No cóż :D czytałem na tym forum komentarz gościa, który wkurza się jak nie ma 100 $ w ciągu dnia.

Znam takiego jednego. Strona pl ale ruch powyżej 50k UU dziennie.

Na chwilę obecną ten kolega z tego co wiem więcej wyciąga z agencji niż z AS.

szkoda że nikt tu się nie wypowiada z " dużo ruchowców " taka jedna byle stronka to zarobi z 50 $ dziennie

Byle strona może nie, ale odpowiednia stronka z odpowiednim contentem i odpowiednim ruchem to już prędzej ;)

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności