Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Hooli podatek owszem jest ladny z 9 tys, ale jak ktos ma firme to wrzuca w koszta i omija.

Nie przesadzajmy, po co kupować rzeczy niepotrzebne? Po to żeby zapłacić mniejszy podatek o 100 zł musisz najpierw wydać 4-5 razy tyle.

Jeżeli samochód na firmę /czytaj do użytku własnego/ jest nie potrzebny.

Juz przy rzy uu = 20 - 25 tys można myślec o 100$ dziennie

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Juz przy rzy uu = 20 - 25 tys można myślec o 100$ dziennie

Żartujesz sobie, chyba na tematyce kredytowej ;)

Znam kilka osób co mają powyzej tych wartości - tematyka ogólna (portal społecznościowy) i tyle nie ma, tak samo podróże lub portale rozrywkowe.

Z tego co się dowiedziałem od jeszcze innych osób to na 300 klikach (tym razem tematyka rozrywkowa) -> 21$ przy 8uu czy to jest Waszym zdaniem dużo? no chyba nie.

No masz racje - dużo z tego wychodzi - pozatym ostatnio miałem klika za 12$ jednego :yes: heh

Sam mam 22tysuu i nie wychodzi 65$ (przy rozrywce), ba nawet połowa z tego ;)

edit 18:02:

stat24.pl pokazuje o 1-2tys mniej użytkowników unikalnych co do stat4u (przynajmniej u mnie)

Przy 22uu masz połowe 65, to nie jest źle :yes: Przypada 1,45$ na jednego odwiedzającego ;)

Chyba panowie chodzi Wam o 22k uu.

A jak przy tylu uniq nie masz nawet 40$ z tego co piszesz, to coś jest nie tak z Twoją stroną ;) Albo zmień statystyki ze stat.4u na inne, może Cie okłamują co do odwiedzin.

A u mnie od dokładnie zeszłej soboty hardcore - dosłownie - jak miałem wcześniej wysokie $x dziennie to teraz mam (od tej soboty) po 15-30 centów dziennie :)

Mam cichą nadzieję, że to może tylko jakiś tygodniowy filtr się trafił z jakiegoś powodu? :)

Pozdrawiam,

Hubert

no ja cały czas jestem za tym ze po prostu gdzieś kasę wywiało , ale bardziej chodzi mi o kampanie małe reklamodawców 100 , 500 złotowe , stąd ta obniżka , bo duzi rekamodawcy robią swoje , gorzej z tymi małymi jedzie na narty na tydzień i już pieniędzy w google nie pakuje bo poco jak i tak jest na nartach . a druga sprawa kilkunasto procentowy wzrost ruchu ogólnego , myślę ze dolar koło 3 $ też ma wpływ na to

mav a weź ty się przyjrzyj co ci się tam wyświetla w tych reklamach , może masz jakiego gniota albo dwa , tak z doświadczenie widzę że reklamy większych ale z rozrywki i ogólnie pojętej budżetówki są bardzo słabo opłacane , a czemu duzi .. bo oni to już zatrudniają kombinatorów co to kliki chcą mieć za 0,01 albo mniej :)

Jeżeli robicie strony z pasja i macie do swoich uzytkowników szacunek przy stawce niższej niz 5c. za klik powinniscie wywalić reklamy lub zarejestrować nowe konto na kogos innego

zawsze jest tak ze nowe konto ma przez kilka tygodni duzo lepsze stawki, np. przy klikach 100 na dzień smialo mozna w miesiac dojsc do 100 dolarow wyplacic i jak sie zuzyje konto to zmienic na inna osobe.

Ja takich sposobów nie praktykuje aczkolwiek gdy zarobki mi spadly do 5 c. za klik wstawiłem reklamy znajomego

średnia stawka za klik powinna oscylować w granicy 10 c. i to jest minimum które google kazdemu powinno placić

znam osobę która miała przy pierwszej reklamie SERWERY HERKULESLINE stawke 80 centów za klik

teraz ta reklama się skonczyła i stawki spadaly cały czas az osiagneły wartosc 1c. za klik dlatego tak trudno wyczuć od czego zalezy adsense

kanałX 1 852 47 2,54% 0,43 $ 0,79 $

Tak wygląda na dzień dzisiejszy kanał z reklamami w tematyce rozrywka (PL).

Za klik wychodzi coś około 0,0168

Jeśli jeszcze ktoś na tym forum ma ochotę sobie postawić znany schemat w stylu śmieszne filmiki czy jakieś inne gry online to niech wyciągnie wnioski sam.

Takie strony się nadają już tylko pod swl.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

neeon - Wiesz - gdyby mi z $9 spadło na (strzelam) $5-6, ale z ~$9 na $0,30 to chyba lekkie przegięcie :P Ilość kliknięć pozostała praktycznie taka sama jak wcześniej...

fakt przy zbliżonej do listopadowej ilosci klików zyski spadły 5-6 krotnie. Myślę że to jednak zasługa świat i nowego roku. Firmy od 15 grudnia praktycznie spały. Budzety poszły do polowy miesiaca a prezesi dopiero powracali po sylwestrze. Mamy pierwszy tydzien nowego roku gdy firmy zbierają sie do pracy. Zacznie sie planowanie budżetów stawki beda rosnąć. Poza tym kryzys powinien wrecz pomóc Adsense bo coraz wiecej firm zauważa sens kampanii kontekstowych wobec zwyklych masowych emisji platnych za odsłony a nie efekt. Mysle ze trzeba przeżyć 2-3 tyg. i w lutym polepszy się.

Poza tym wchodza nowe rozwiazania jak smartcontext czy ich odpowiednika w WP.

Budzety sa dzielone wiec i trzeba wdrażać nowe systemy.

O, witaj Tomasz, czytam cie na blogu od roku , a ty teraz tu?

Milo widziec.

Przepr. za offtop

A u mnie od dokładnie zeszłej soboty hardcore - dosłownie - jak miałem wcześniej wysokie $x dziennie to teraz mam (od tej soboty) po 15-30 centów dziennie ;)

Mam cichą nadzieję, że to może tylko jakiś tygodniowy filtr się trafił z jakiegoś powodu? ;)

Zmartwię Cię -- to podręcznikowe objawy smart pricingu. Zwłaszcza z tym włączeniem w sobotę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności