Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

A u mnie od dokładnie zeszłej soboty hardcore - dosłownie - jak miałem wcześniej wysokie $x dziennie to teraz mam (od tej soboty) po 15-30 centów dziennie ;)

Mam cichą nadzieję, że to może tylko jakiś tygodniowy filtr się trafił z jakiegoś powodu? :)

Zmartwię Cię -- to podręcznikowe objawy smart pricingu. Zwłaszcza z tym włączeniem w sobotę...

Hehe, Lis. Z całą powagą i szacunkiem dla Ciebie ale z tym smart pricingiem to jest jak z Yeti. Niby jest bo zostawia ślady, ale nikt go nigdy nie widział. No chyba że Google oficjalnie przyznaje się do nakładania na konta spełniające odpowiednie kryteria "smart pricingu" i to raz w tygodniu w określony dzień (np sobotę) a ja nie doczytałem. ;)

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
no moim zdaniem sp albo coś podobnego istnieje . mam łamane kanały i na rozrywce świecą mi się kredyty lokaty itp. to stawki powinny być w miarę ok , a tu ###### 0,01 ;) , a na innym kanale już lepiej jest np. 0,25

No widzisz a według definicji sp dotyczyć miałby całego konta, więc jak to w końcu jest? :>

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Kwestia Adwords Adsense nigdy nie była wyjaśniona, niewiadomo jaki jest podział pomiędzy 10$ klik od Kampani Adwords a ile dostaje $ osoba od Adsense na swojej www.

Czytałem gdzieś (chyba w ebooku o AdSense), że dostaje się około 30% tego co wyliczy tu https://adwords.google.com/select/TrafficEs...d=1227137595691.

Hehe, Lis. Z całą powagą i szacunkiem dla Ciebie ale z tym smart pricingiem to jest jak z Yeti. Niby jest bo zostawia ślady, ale nikt go nigdy nie widział. No chyba że Google oficjalnie przyznaje się do nakładania na konta spełniające odpowiednie kryteria "smart pricingu" i to raz w tygodniu w określony dzień (np sobotę) a ja nie doczytałem. :D

Faktycznie -- Google nigdzie nie pisze wprost o smart pricingu. Ta "podręcznikowość", o której wspomniałem, dotyczy tego, że sprawdzają się wszystkie obserwacje poczynione przez innych, którzy o smart pricingu piszą. Spadek CPC przy jednoczesnym braku zmian CTR czy liczby wyświetleń. I to włączenie w sobotę... :lol2:

Jak tak sobie popatrzyłem ile kosztują kampanie na główne frazy z mojej strony to wychodzi na to że google zgarnia dobre ponad 90% ;-).

Możemy to sprawdzić. Kto na ochotnika puści mi kampanię reklamową na którejś z moich stron? :rofl:

A u mnie od dokładnie zeszłej soboty hardcore - dosłownie - jak miałem wcześniej wysokie $x dziennie to teraz mam (od tej soboty) po 15-30 centów dziennie :)

Mam cichą nadzieję, że to może tylko jakiś tygodniowy filtr się trafił z jakiegoś powodu? ;)

Zmartwię Cię -- to podręcznikowe objawy smart pricingu. Zwłaszcza z tym włączeniem w sobotę...

Powiedzmy, że "miałem nadzieję", że to to ;)

Podpowiem lepszy numer - wczorajsze zarobki były już 5 razy większe niż zarobki w piątek / czwartek / środę / wtorek / poniedziałek / niedzielę - czyżby koniec smart pricingu?

:lol:

Pozdrawiam,

Hubert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności