Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

....

Podpowiem lepszy numer - wczorajsze zarobki były już 5 razy większe niż zarobki w piątek / czwartek / środę / wtorek / poniedziałek / niedzielę - czyżby koniec smart pricingu?

:)

Otóż to!

Od wczoraj coś się ruszyło i u mnie. Zarobki x3.

Dziwny jest ten świat.

Widać trzeba narzekać na PiO, żeby ktoś mi zmienił stawki na koncie na "te właściwe". :lol:

edit:

oczywiście nie we wszystkich kanałach taka poprawa.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No tak przynajmniej było jakiś czas temu. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby Google dopracowało Smart Pricing tak, żeby był włączany na pojedyncze witryny a nie całe konta AdSense. To pozwoliłoby również Google'owi zarabiać więcej, bo zmniejszane byłyby tylko stawki tam, gdzie być zmniejszone powinny. :rolleyes:

Tyle tylko, że nie słyszałem, żeby tak było...

Haha a jak ktoś nie korzysta z kanałów to jak ma być nakładany smart pricing? Pewnie całe konto dostaje.

odnoszę wrażenie że nie wiesz o czym piszesz

Także tak mysle, ale nie ważne :)

I kolejny raz na wierzch wychodzi monopol Google - bo przecież logicznie myśląc, dostaraczając szukarce wartościowy content mamy możliwość na nim zarobku.

I właśnie dlaczego nawet ten wartościowy content dostaje SP tylko dlatego, że na tym samym koncie AS jest jakaś strona pod SP podlegająca? Zwykłe oszustwo w biały dzień! Google dalej ma gdzie się reklamować, ma bardzo dobrą powierzchnię, wali reklamodwaców, którzy im za reklamę grube $$$ płacą za reklamę. Te nasze strony, o które dbamy by zarobić, stają się prezentem dla Google - a co nam płaci? Klikami po 0.05 to sobie mogą ;/

Tyle ode mnie.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Haha a jak ktoś nie korzysta z kanałów to jak ma być nakładany smart pricing? Pewnie całe konto dostaje.

odnoszę wrażenie że nie wiesz o czym piszesz

Także tak mysle, ale nie ważne :(

Jeżeli nie wiem, to uświadom mnie i powiedz jaka jest prawda. Wg mnie jest tu mała nieścisłość. Raczej mowa o konkretnych identyfikatorach reklam, a nie kanałach, bo kanały służą do śledzenia:

"Kanały umożliwiają wyświetlanie szczegółowych informacji o wynikach poszczególnych stron i jednostek reklam. Przypisując kanał kombinacji stron lub jednostek reklam, można śledzić skuteczność baneru długiego w porównaniu ze zwykłym albo wyniki stron o motocyklach w porównaniu ze stronami o samochodach".

Jak jestem w błędzie to poprawcie.

W każdym bądź razie czopens chyba to wyjaśnił już.

Moje doświadczenia też SP potwierdzają. Niestety już ponad miesiąc mam standardowe stawki za klik przez pół.

Zdarzało się tak już 2-3 razy i nagle wracało do normy. To nie są okresowe, drobne fluktuacje

Ja bym wolał żeby to wszystko było jednak jawne.. Zarówno warunki jakie trzeba spełnić żeby konto wpadło w SP jak i % obniżenia stawek z tego tytułu. Dlaczego mamy być wciąż okradani? Przecież gdybym wiedział że mam SP na koncie czy na kanale to wolał bym przeznaczyć tą powierzchnię reklamową pod coś innego co da mi więcej zarobić. Wiedział bym że to jest żółte światło dla mnie, że mam słabą konwersję i muszę coś zmienić żeby to poprawić. Google nie wykazuje dobrej woli tylko karze, banuje, ogranicza zarobki. Bo co, bo jest monopolistą? Nie tacy giganci padali.

edit:

Poza tym nie przesadzajmy już tak z tą konwersją i ruchem.

Niech G ograniczy zarobki na 1000 kontach zarabiających dziennie 10$ o połowę z powodu niby smart pricingu. 5000 dolców zostaje w kieszeni G prawda? Bez ostrzeżeń, bez sygnałów że coś jest nie tak i trzeba by to poprawić żeby uniknąć kary, bez zapowiedzi... po prostu kradzież w biały dzień.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Poza tym nie przesadzajmy już tak z tą konwersją i ruchem.

Niech G ograniczy zarobki na 1000 kontach zarabiających dziennie 10$ o połowę z powodu niby smart pricingu. 5000 dolców zostaje w kieszeni G prawda? Bez ostrzeżeń, bez sygnałów że coś jest nie tak i trzeba by to poprawić żeby uniknąć kary, bez zapowiedzi... po prostu kradzież w biały dzień.

jeśli Adsense bedzie nadal tak pogrywac to przecież setki użytkowników sie wkurza i zaczna zmieniać konta na Adkontekst choćby. Pytanie jak długo Google wydrenuje klientow aby dorobić. Czy beda czekac az sie ludzie wkurza i dopiero zwieksza stawki czy zaczna juz niedługo przywracać stawki aby na szumie sie skonczyło. Taka mała 2 miesieczna fluktuacja powiedzą.

Jak ktos zauważył dla tysiecy kont ograniczone o polowe stawki to są setki tysiecy ekstra zysku. Google juz dorobiło na ferie.

Cwaniactwo jednak ma krótkie nogi.

Czekam jeszcze z miesiac i filtruje smieci które weszły na stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności