Skocz do zawartości

Czy to kryzys dotarł już do AdSense?

mbuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktos zauważył dla tysiecy kont ograniczone o polowe stawki to są setki tysiecy ekstra zysku. Google juz dorobiło na ferie.

Cwaniactwo jednak ma krótkie nogi.

Jeśli masz na myśli Smart Pricing, to Google wcale na nim nie zarabia. On obniża stawki w AdWords, a więc Google samo zaczyna zarabiać mniej.

Mnie tam wcale nie dziwi zachowanie Google'a -- dla nich podstawowym dobrem są reklamodawcy a nie reklamobiorcy. Muszą dbać o to, by reklamodawcy nie uciekali a że ucieknie paru reklamobiorców to ich mniej martwi...

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...

Mnie tam wcale nie dziwi zachowanie Google'a -- dla nich podstawowym dobrem są reklamodawcy a nie reklamobiorcy. Muszą dbać o to, by reklamodawcy nie uciekali a że ucieknie paru reklamobiorców to ich mniej martwi...

@Lis, ja się z Tobą w pełni zgadzam, jednakże nadal będę obstawał przy swoim. Problemem nie jest w tej chwili dbanie Google o reklamodawców lecz zaniedbywanie reklamobiorców. Jeśli smart pricing rzeczywiście istnieje to ja poproszę o taki zapis w regulaminie adsense, dosłowny zapis z definicją sp i podaniem warunków jakie powodują sp na koncie/kanale. W chwili obecnej takie jednostronne nakładanie sp jest wykorzystywaniem swojej pozycji na rynku i bardzo mi to śmierdzi, ponieważ powoduje to bardzo niejasne zasady rozliczania prowizji za reklamy co może prowadzić do nadużyć...

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Gdyby uciekło dwóch 15latków to ta teoria była by prawdziwa ale na obecna chwilę skarży się większa liczba osób.

Mam nadzieję że to tylko chwilowy kryzys i sytuacja się polepszy.

Jeśli masz na myśli Smart Pricing, to Google wcale na nim nie zarabia. On obniża stawki w AdWords, a więc Google samo zaczyna zarabiać mniej.

hej, może masz rację, ale to fatalna wiadomość bo teraz wiem ze dzieki temu tj. znacznie niższym stawkom w Adwords trafia mi sie masa dziadostwa, które jeszcze miesiac temu nie istniało, bo go nie bylo stac aby sie wyświetlać.

A sprawdzał ktoś w drugą strone, czyli czy faktycznie stawki w Adwords spadły np. z 0,15 usd za klika na 0,03 usd.

oto co dziś zobaczyłem na 1 z moich kanałów (branża hostingi, żadne MFA), wczoraj było po 1c

googlegs0.gif

BRAWO GOOGLE

...

niezbadane są wyroki Google, ja również mam hostingi, anglojęzyczne, może nawet pod MFA podpadają i kliki średnio po 50c

a wczoraj na jednej zapleczówce miałem 5 klików za 7,5$ czyli średnio po 1,5$ za klika :)

Z pustego to i Salomon nie naleje jak widać :D

A u mnie równia pochyła. Kliki coraz tańsze.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Nie rozumiem jednej rzeczy. Stawka za klik miała swój znośny próg, teraz wychodzi, że jest mniej niż 1 cent. Co to Google nagle jakieś masowe fałszywe kliki znajduje?

Ja rozumie, żeby spadły do 1 centa, ale żeby poniżej 1c?

Hmmm, u mnie podobnie, jak u Ciebie MOUKETTA.

3 strony:

253 kliki - $1.29

134 kliki - $0.86

124 kliki - $0.49

Aż żal sie robi. Nawet jakby 1 klik równał się 1c, to byłoby dobrze...

Czas poszukać alternatywy u polaków.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

A My na to jak na lato ;)

Panowie, jak juz podajecie swoje staty, to moze wskazcie przy okazji swoja kategorie strony, nie mowie, zebyscie zdradzali sekrety swoich stron z dodą, ale ogolnie: muzyka, finanse itp. itp. Wtedy obraz tego jest bardziej klarowny i mozliwy do przeanalizowania. Tak samo jezyk strony jest wazny.

Edit:

Ja sie pochwale dla przykładu:

Polska strona, 439 klikniec = 15,12 $, tematyka finanse, CTR w granicach ~12%

Takie podejscie do sprawy moze innym cos powiedziec ;) cokolwiek, bo nie od dzis wiadomo, ze na wyszukiwarkach mp3, czy co forach o pokemonach nawet przy duzej klikalnosci forsy sie nie zarobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności