Skocz do zawartości

Winda 7 z wbudowanym kodekiem DivX lub Xvid !.

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam lubie swoja winde XP ale boli ograniczenie w ilosci max pamieci RAM, wiec system z zalozenia z czasem skazany jest na smierc naturalna :blink:

ps. u mnie Windows Media Player jak nie zna jakiegos formatu wyswietla informacje a'la "pobieranie kodeka, blad w pobieraniu kodeka" ale nigdy mu sie to nie udalo :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

W sumie 7 to taka udoskonalona wersja visty która przestała być betą i za jakies dwa lata bedzie można pchać do pudełek, trzeba przyznać że wzieli sie do roboty i w stosunku do mulastej jak muł w smole visty moge "7" pochwalić nawet, w wersji beta, przyzwoity system i na pewno wielu ludzi bedzie migrowac z XP na 7 za jakies 2-3 lata, za mniej wiecej tyle czasu przewiduje zmiane mojego blaszaka wiec bedzie akurat

Szkoda mi troche linux-a , bo zamiast konsolidować sie i wspólnie próbować walczyc z MS niestety dzieli sie na tysiace dystrybucji ktore sa tak ze soba kompatybilne jak pięść do nosa. Na desktopach chyba linux nigdy nie zagości :P

Jezeli 7 bedzie w wersji 32 bitowej to nadal bedzie miał ograniczenie do 4GB dopiero wersje 64 bitowe pewnie beda pozbawione ograniczenia.

Niestety format MS nie przyjął sie z powodów oczywistych wiec nie mieli wyjścia i musieli zaimplementować DIVX

intruder2600 zainstaluj K-Lite Codec Pack wtedy nigdy WMP nie bedzie sie pytał o kodeki

Czyli na razie ma

wmv

avi

mpeg

może bedzie mieć

divx

mpeg2

a kiedy bedzie mieć

mpeg4

flv

xvid

qt

rm

No raczej nigdy nie bedzie obsługiwć większości popularnych formatów.

I zawsze trzeba będzie coś doinstalowywać, z reguły jest to paczka kodeków lub inny player obsugujacy wszystkie te formaty. Wiec dla przecietnego użytkownika jeden format mniej lub więcej to prawie żdana zmiana.

.

Miałem viste jakiś tydzień i zmieniłem na XP, myślę że ten nowy 7 będzie bardziej unowocześnionym XP niż przeróbką visty! A co do linuxów, Maximus Marius, ubuntu posiada coraz więcej rynku i staje się a raczej już stało się prostsze w obsłudze niż jakikolwiek produkt microsoftu, chociaż jeśli chodzi o to rozdrabnianie dystrybucji to faktycznie masz racje, nie polepszają tym swojej sytuacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności