Skocz do zawartości

Winda 7 z wbudowanym kodekiem DivX lub Xvid !.

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że nadal nie można odpalić sobie NORMALNIE nowej gry pod linuxem, co wiecej granie w starsze tytuły takie jak World of Warcraft jest uciążliwe. Sam gram niewiele, ale jednak czasem mam ochotę w coś pograć.

No raczej "NORMALNIE" to chyba nigdy nie będzie można pod linuxem grać w gry windowsowe, jednak coraz bardziej rozwijany wine i cedega pozwalają już grać nawet w najnowsze gry. Listę wspieranych gier można znaleźć tutaj:https://www.cedega.com/gamesdb/ i nie jest ona wcale mała a takie tytuły jak "left 4 dead" czy też "spore" wcale nie są stare :lol2:

Przeciętnego użytkownika nie beda interesować emulatory (tylko prosze nie bić ze zaklasyfikowałem wine do emulatorów)

nikt sie nie bedzie zastanawiał czy gra da sie uruchomić pod wine czy nie. Producentom gier/programwów musi oplacac sie tworzyc pod linux-a

Dać to sie da tylko na obecne czasy to nie ma zadnego sensu bo 0,05% jest linux i to w wiekszosci komputerowcy :blink:

Trudno mi powiedzieć czy ubunty jest jakimkolwiek standardem, wiem jednak że pakiety z jednej dystrybucji maja spore problemy z działaniem w innych dystrybucjach. Ilez to sie traci niepotrzebnie enerigii na powielanie tych samych pakietów na setki dystrybucji. MS wiec sie tylko z tego smieje i wie ze linux bez kogoś kto bedzie tym zaradzał odgórnie nie ma żadnych szans na desktopy.

Lecmy dalej , wezmy pakiety które maja dwa lata , praktycznie nie ma szans aby działały z nowymi wersjami linux-a bo co jakis czas zmienai sie glibc itp. kompatybilnosc wstecz praktycznie żadna :)

itd. itd.

A "7" jest fajny (pewnie kupie) ciekawe czy z intelem sie dogadali bo ich procesor tez ma "7" wiec ludzie beda mysleć ze system operacyjny wymaga takiego procesora :)

gdy po 98 wypuścili ME było tak samo jak z vistą... mało kto chciał to instalować z własnej woli. Mam nadzieję, że Windows 7 będzie jak XP służył mi parę dobrych latek :blink: XP uważam za bardzo udany system i tak jak mówili poprzednicy jeżeli używa się go "normalnie" starcza na długo. Stacjonarka bez antywirusa i firewalla stała ponad rok bez problemów potem zmieniłem płytę i konieczny był reinstall. Wcześniej też z dwa lata bez problemów. Laptop zaczął się krzaczyć jak pożyczyłem koledze na parę dni :)

Oczywiście... mnie to aż dziwi, że tak mało ludzi przesiadło się na wersje 64bit. Jeśli ktoś posiada odpowiednie środki i lubi wydania serwerowe to polecić można Windows Server 2003 oraz Windows Server 2008 w wersjach 64bit. Wtedy się przekona czy Windows może działać stabilnie, nawet jako desktop. Zresztą 180 dni darmowych testów wystarcza żeby się o tym przekonać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności