Skocz do zawartości

Przedłużenie domeny a nowy cennik

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Prawo nie ma tu nic do rzeczy, każda firma ma swoją politykę.

Witam.

Cos mi się wydaje ze nie masz racji.

Jeśli nic nie bylo w regulaminie o konieczności przedłużenia to tak jak byś kupował nowa domenę a firma powinna się cieszyć ze klient zostaje u nich.

Zawsze obowiązuje obecny cennik.

Pozdrawiam.

@alumilut już chyba z przyzwyczajenia piszę o sytuacjach gdzie Klient nie jest związany żadnymi lojalkami i może robić co chce z domeną wg własnego widzimisię czyli np transferować kiedy tylko chce, tak jak to jest u mnie w polityce oferty domen :)

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Witam,

Domena konczy sie za kilka dni. Od nowego roku obowiązuje NOWY cennik, jednak rejestrator domaga sie odemnie abym zaplacił "starą" kwotę, która widnieje na f-vat proforma. Czy to jest zgodne z prawem? Przeciez place w tym roku, gdy obowiazuje nowy cennik.

Jeśli opublikowany już został nowy cennik rejestrator nie ma prawa żądać starej ceny. Rejestrator związany jest ofertą, którą złożył, w tym także w formie elektronicznej. Cennik jest nierozłączną częścią oferty.

Nie mają znaczenia także zapisy w regulaminie, chyba że ustalona w nim została konkretna kwota, jaka obowiązywać ma przy odnowieniu. Ja jednak nie spotkałem się nigdy z takim regulaminem. Wystawiona faktura pro forma powinna być poprawiona, a ceny skorygowane do nowych. Stosowanie cen starych, pomimo że obowiązuje nowa oferta może być traktowane jako bezpodstawne wzbogacenie.

Z przestrzeganiem prawa jest jednak u nas różnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności