Skocz do zawartości

Jak uzyskać zgodność W3C, linki z Google Maps

Grim

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy mi na tym, aby walidator W3C pokazywał stronę bezbłędnie ;) A tu klopsik ;) Na stronie muszę umieścić link do map google, a walidator pokazuje błędy właśnie w adresie ;) W zależności od długości adresu do którego się odnoszę pokazuje różną ilość błędów (i tyle samo ostrzeżeń) :)

Dla przykładu:

link:

https://maps.google.co.uk/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=pozna%C5%84&sll=52.223033,18.251073&sspn=0.291496,0.617981&g=pozna%C5%84&ie=UTF8&z=11

walidator: 24 błędy i 24 ostrzeżenia :(

Każdy znaczek "?, &, =" itd. jest dla niego niewłaściwym użyciem = błędem :(

Ma ktoś pomysł jak można się pozbyć tych błędów ;)

Pozdrawiam B)

Czasem jest tak że serwer automatycznie dokleja identyfikator sesji do linków. Dokleja wtedy parametr z "&" i validator się pluje.

np: &PHPSESSID=kd87d6.........3lk4h

Ale tylko w przypadku linków lokalnych na stronie więc nie dotyczy to tego kodu z googla.

Mozna wtedy to zmienic w pliku htaccess

php_value arg_separator.input ";&"

php_value arg_separator.output "&"

Lub w php.ini:

arg_separator.input = ";&"

arg_separator.output = "&"

.

Już po sprawie :lol2: Walidator błędów pokazał od cholery, wszystkie poznikały jak pozamieniałem "&" na "&" :rofl:

Żadna praca, żaden problem i zero wysiłku ;)

Yavaho jeszcze raz wielkie dzięki (ja już koło 1.00 zamieniam się w CKM, a u Ciebie nadal główka sprawnie funkcjonuje :) )

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności