Skocz do zawartości

Brak reklam na jednej podstronie

broda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam serwis, na stronach którego są 3 różne jednostki reklam. Serwis ma ponad rok, od początku jest na nim adsense.

Na wszystkich podstronach reklamy się wyświetlają, na wszystkich z wyjątkiem jednej, która (z racji sezonowości) ma teraz najwięcej odwiedzin.

Nie wyświetlają się na niej nawet reklamy charytatywne, pozostają puste placki.

Dwa bloki reklam sa w okolicach menu i nawet jak mam podstronę, gdzie jest jedno zdanie, to reklamy w menu się wyświetlają.

Jednak na tej, o której piszę mimo większej ilości treści reklam brak. Aha, wcześniej normalnie się wyświetlały, nie wiem jednak jak długo już ich tam nie widać.

Strona nie jest robiona specjalnie pod Adsense, posiada normalne treści, jest ładnie indeksowana.

Co może być przyczyną takiego stanu?

To nie to, kody w menu są takie same na każdej podstronie i na innych wszystko działa.

Nawet reklama umieszczona w treści ma identyczny kod jak inna podstrona i tam jest ok.

To wygląda tak, jakby w jakiś sposób zabanowany był konkretny url.

A właśnie zmienię adres tej strony i zobaczymy :D

Dziwna rzecz.

Zmieniłem adres strony i reklamy pokazały się od razu.

Ciekawe czy jak zrobię przekierowanie starego adresu na nowy to znikną znowu.

Swoją drogą czy ktoś potrafi takie coś wytłumaczyć?

-----------------

Edycji wiadomości ciąg dalszy.

Po zrobieniu przekierowania 301 reklamy zniknęły.

I o czym to świadczy?

Czy może ta konkretna podstrona nie została zbanowana przez AdSense?

Nie wiem, a jak to sprawdzić?

Jest w indeksie google.

W AdSense w zakładce Diagnostyka witryny nie ma jej na liście zablokowanych adresów URL.

A na marginesie, to na stronie ze zmienioną nazwą już też nie ma reklam.

• 3 tygodnie później...

witam

Mam dokładnie taki sam problem, reklamy nie wyświetlają się tylko na stronie głównej, na pozostałych wszystko dział a kod taki sam. Wcześniej zawsze się wyświetlały. W diagnostyce witryny sprawdziłem i jest "Aktualnie nie masz zablokowanych adresów URL." Co może być przyczyną braku reklam, dodam iż próbowałem nawet przeredagować i dodać nową treść i nic nie pomogło, z góry dziękuję za odpowiedz i pomoc.

Pozdrawiam

S1k0r

Też mam podobną sytuację, znikły reklamy z przypadkowych stron na których jest dużo unikalnej treści.

Gdzieś czytałem, że tak może być jak ktoś z zarejestrowanych użytkowników poskarży się, że nie życzy sobie reklam na danej stronie.

Druga możliwość to bot mógł znaleźć zastrzeżone słowa na stronie i wtedy reklamy z danej podstrony znikają.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności