Skocz do zawartości

choroba zawodowa

motorider

Rekomendowane odpowiedzi

Nie łudźmy się, że nam to pomoże...

oczy wypalone czy to przez lcd czy przez ctr...

ja mam wyprofilowany fotel, a i tak się garbię

na pocieszenie to nie tylko my, ale całe młode pokolenie

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Do tego przerwy w pracy co max 30 minut na kawę

Kawa jest niezdrowa ;) a jak by mi ktoś przerwy co 30min robił to bym z roboty wywalił :D

Jeżeli jest zachowana odpowiednia proporcja między siedzeniem a aktywnością fizyczną nie ma mowy o bólach kręgosłupa chyba że ktoś miał uraz lub ma zwyrodnienie. Zgnuśnienie i lenistwo jest przyczyną większości problemów z kręgosłupem. Niestety znam to z autopsji ale jak na razie mam bóle za sobą a wiem o czym mówię bo siedzę czasem po kilka godzin na jakimś badziewnym rozkładanym krześle :)

Jest bardzo duży i ciężki w porównaniu do normalnych (kurier przywiózł w dwóch paczkach), przez co dość wygodny. Solidność wykonania bardzo dobra, ale przy tej cenie nie powinno być inaczej. Możesz opuścić oparcie o 90 stopni, położyć się i się nie złamie. Kulki do masowania są z plastiku, co na zdjęciach wygląda trochę inaczej. Oprócz tego i ceny jakiś innych wad na razie nie zauważyłem.

Ja mam trzy niemile objawy, jak posiedze za dlugo to:

- trace czucie w plecach, moglby mi ktos wbic noz i bym nie poczul, trzeba z godzine, zebym mial czucie z powrotem.

- boli mnie krag szyjny (nie wiem, ten stylu na karku), jednak ludzka glowa wazy ze 3 kg i dzwiganie jej po jakims czasie (14h) staje sie meczace :)

- wieczny bol w kolanach od zasiedzenia, czasami budze sie rano bez bólu w kolanach to wiem, ze zapowiada sie dobry dzien ale to sie rzadko zdarza bo mnie bola non stop, chyba ze rozchodze.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Obowiązkowe ćwiczenia atletyczno-siłowe. 20 minut codziennie i oprócz lepszej sylwetki dbamy także o każdy mięsień i kręgosłup.

Oprócz tego jak jest cieplej warto jeździć na rowerze i skoczyć czasem na basen albo (preferuję) wykąpać się w morzu - najlepiej we dwoje. :-)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności