Skocz do zawartości

Apel: precle to lipa

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzycie masę precli (wiadomo googiel sam sobie winny - traktował tak samo te porządne jak śmietniki)... ale...

Dziennie powstaje masę precli (nawet w setkach), tylko większość jest podlinkowana swlami i może paroma słabymi linkami z katalogów itp.- na tym poziomie googiel to wszystko ładuje do SI, a właściciele tych precli żądają unikalnej treści. Ok mogę napisać wartościową unikalną treść z linkami naturalnymi, ale jeżeli wiem, że to będzie skuteczne, a nie od razau wyląduje w SI albo w ogóle będzie poza indeksem.

Wszystko co trzeba zrobić to podlinkować serwis tematyczny (który z preclem nie ma wiele wspólnego) paroma sidewidami - link z każdej podstrony jakiegoś mocnego serwisu.

To jest żadna praca - mocne linki - dużo wpisów w głównym indeksie i wcale z preclem nie ma wiele wspólnego

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

wysłałem Ci PW.

Podac chusteczke ? :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zamiast narzekać trzeba działać. Wszak mozesz sam podlinkować czyjś precel i swoje wpisy.

No ja mam swoje, ale jednostka to za mało. Prowadzę je jako blogi (sam też tam piszę artykuły bez linków) i wymagam w nich porządnego długiego tematycznego artykułu z sensownymi linkami, bez banialuków i spamu.

Pisząc to nie miałem na celu użalania się. Tylko skoro piszecie unikalne arty albo to zlecacie to warto by tworzyć precle, w których one będą skuteczne.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Jeżeli pozycjonuje się na własną rękę i długoterminowo warto stworzyć kilka swoich precli stricte tematycznych, poprzyjmować trochę dobrego contentu i dbać o takiego precla a nie dodawać do cudzych. Wszystko zależy od ilości czasu, jaki możemy poświęcić na preclowanie i czy mamy czas na kreowanie własnego zaplecza.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Właśiciele precli mają zadanie linkować ich stronę głowną, a to od was zależy czy i jak podlinkujecie podstronę z wpisem. Jeśli nie linkujesz to twoja sprawa ale nie narzekaj potem że masz mierne efekty.

W Polsce zrobiło się dziwne zjawisko, że to dodający łaskę robi właścicielom precla a jest wprost przeciwnie. Twoja sprawa w jakim preclu go dodasz i czy go podlinkujesz. Pretensje do właścicieli katalogów powinniście kierować do samych siebie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

W mocnym preclu ludzie podlinkują wpisy - w słabym nie.

Jak właściciel licho podlinkuje precla to nie może liczyć, że ludzie będą wpisy linkowali.

gielo ja nie narzekam, może trochę za ostro temat sformułowałem (bo po pijanemu:) ale chciałem przyciągnąć waszą uwagę. Ja prawie z publicznych precli nie korzystam.

Webbest.eu

W Polsce zrobiło się dziwne zjawisko, że to dodający łaskę robi właścicielom precla a jest wprost przeciwnie.

Można z tym polemizować. Gielo, nie zawsze tak można rzec, bo jakaż to łaska, gdy delikwent stawia precelka, da (albo i nie) kilka marnych linków do niego i leci od razu ogłaszać, że jakiego to zajebis..go precla nie udostępnia, że tylkodługi i unikalne wpisy, że codziennie moderowany itp. Po kilku dniach krzyczy, że jest już w indeksie, że wpisy włażą po 2 godzinach a za 3-4 miesiące serwisu albo nie ma, albo zaspamowany, albo ostatni w wpis sprzed miesiąca. Takich przykładów niestety nie brakuje, z tym wypasem klik na czele.

Sytuacja zmienia się oczywiście diametralnie, gdy właściciel choć troszkę przyłoży się do swojego precla. I chyba o o chodziło Adamowi.

Tak było, jest i będzie ;)

Dla dbających i pilnujących gdzie będą ich wpisy są zadbane precle, dla pozostałych są pozostałe. Dla każdego coś się znajdzie i to nie tylko w przypadku precli ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ale po co? Przecież nie korzystasz z nich, to niewiele możesz wiedzieć o ich skuteczności bądź nieskuteczności.

Yeden dużo korzystałem, przecież wiesz.

są dwie szkoły jedni jadą na ilość i zawsze coś się załapie na główny indeks inni na jakość

a propos jeszcze indeksacji to często się zdarzą, że wpis jest szybko zaindeksowany, a na drugi dzień już go nie ma w indeksie

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności