Skocz do zawartości

Apel: precle to lipa

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

mmarek tak wiem ale mi bardziej chodziło o precle stawiane przez bardziej poważne osoby niż dzieci z gimnazjum. Ci będą zawsze pisać że ich jest naj nic z nim nie robiąc. Jednak takie precle najczęściej stoją na darmowych hostingach, są niemoderowane, mają śmietnik na stronach i często nawet właściciel ich nie zadał sobie trudu aby templatkę zmienić.

Ja do takich precli nawet wpisów nie dodaję nie mówiąc już o linkowaniu podstron z moim wpisem ;)

Prywatne precle są oki i pewnie zawsze będą lepsze niż te nie prywatne chociażby z powodu że nie musimy czekać na akceptację wpisu. Lecz jak nie przeszkadza nam takie czekanie (niezbyt długie)to i w takich publicznych możemy znaleźć dobre precle.

Mnie bardziej przeszkadza to, że dużo precli leci z indeksu. Mniej leci moderowanych więcej śmietników. Lecz lecą moderowane zarówno prywatne jak i publiczne.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Osobiście doskonale rozumiem autora tematu i w 100% się z nim zgadzam. Jestem zdecydowanym zwolennikiem - że tak powiem - jakościowego, amerykańskiego stylu pozycjonowania, a nie bezsensownego spamowania, które jest ostatnio w Polsce wyjątkowo modne i śmie się go nazywać "pozycjonowaniem". Jak kiedyś wspominałem, to działania na krótką metę, które przynoszą więcej szkód niż pożytku, takie np. spamerskie katalogi, "preselle" po prostu niszczą internet, utrudniają dotarcie do poszukiwanych jakościowych treści, zjadają cenną moc i zasoby wyszukiwarek oraz serwerów, a co za tym idzie dodatkową energię, przyczyniając się do degradacji środowiska naturalnego!... Wiem, poniosło mnie trochę (zboczenie zawodowe), ale spróbujcie przyjąć taki punkt widzenia, popatrzeć na to trochę szerzej, bardziej perspektywicznie i długoterminowo - taka jest prawda! Jeśli coś robicie, stawiajcie na jakość, nie na ilość i nie zapominajcie, że wszystkie strony mają służyć przede wszystkim użytkownikom, nie robotom! Znacznie lepiej, jeśli w Polsce byłaby mała garstka naprawdę jakościowych, niesamowicie zadbanych i popularnych katalogów stron, artykułów niż setki tysięcy spamerskich farm linków, które do niczego nie służą, przynoszą jedynie szkodę.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Przecież precle służą internautom. Jak precel wypłynie w google na jakieś zapytanie to w artykule jest podany na tacy link i można w niego kliknąć. ;)

Co innego, gdyby to były naprawdę porządne, rzetelne artykuły, a nie nielogiczne lanie wody z wszelkimi możliwymi błędami językowymi w co drugim wyrazie, bo niestety takie zaczynają dominować. :)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Czasem to nawet nie ma gdzie artykułów wsadzić, a ilość własnych precli jest zbyt mała,

już tak publikuje kilka artykułów opisujących jedną stronę w jednym preclu.

A przecież moderacja zajmuje 5 minut dziennie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

dywyn nie chwal się za bardzo preclami bo są tacy co tylko czekają aby je na spamraport wysłać :)

Dobra a tak na poważnie to każdy ma z was po trochu racji (ja pewnie także) tylko jakie to są precle z których korzystają internauci ? Ba jakie to są strony zapleczowe będące przydatne przeciętnemu internaucie ? Czy wy oby sami się nie oszukujecie ? Fakt jednak pozostaje jeden i z nim się zgadzam, że dobrze by było dla nas wszystkich jak by znikła z internetu większość bezsensownych śmietników. Co nie znaczy oczywiście, że teraz wszyscy zaczynamy zgłaszać spamraporty czyszcząc w ten sposób serpy ze śmieci.

Precle jak i jakiekolwiek inne zaplecze powstaje w jednym celu. Pozycjonowania naszych stron. To, że czasem jakiś mało świadomy internauta zainteresuje się jakimś artem na takich stronach nie znaczy, że raptem przestał on być spamem stworzonym pod wyszukiwarki :)

Poniżej pozwoliłem sobie zamieścić warunki jakie według mnie powinny być spełnione aby precel był uznany za wartościowy. Czekam też na wasze wypowiedzi i sugestie w tej sprawie. Może co poniektórym pozwoli to na dopracowanie swoich precli na czym skożystamy my wszyscy.

1. Każdy dodawany artykuł musi być unikalny i niepublikowany na innych stronach internetowych.
  2. Dodawany tekst powinien mieć przynajmniej 800 znaków.
  3. Tekst może zawierać maksymalnie trzy linki zewnętrzne w swojej treści.
  4. Na początku artykułu (około 200 znaków) nie mogą znajdować się żadne linki zewnętrzne. Linki takie zostaną usunięte jeżeli się tam znajdą. (Jest to nagłówek ukazujący się na głównej stronie precla po zastosowaniu funkcji Insert More Tag. Wiadomo 3 linki x 10 artów to 30 linków a lepiej by z głównej strony farmy nie robić. Z podstron zresztą także)
  5. Każdy artykuł musi być przypisany do odpowiedniej kategorii.
  6. Wtyczki poprawiające jakość precla - all in seo pack, simple tags, Dagon Design Sitemap Generator.
  7. Artykuły muszą być z sensem, nie mogą zawierać krzaków zamiast polskich liter ani innych znaków psujących jego estetykę. Teksty muszą być także poprawnie gramatycznie.
  8. Admin akceptuję teksty tylko w jednym wybranym języku.
  9. Artykuły zawierające elementy niezgodne z polskim prawem, erotyczne czy też obrażające w jakiś sposób innych nie mogą być akceptowane. Chyba że precel ma profil typowo erotyczny.
  10. Linki zewnętrzne zamieszczone w dodawanych artykułach są własnością ich autorów. Nie zostaną one usunięte i zamienione na inne o ile spełniają warunki regulaminu. Patrz punkt 4.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dobre precle i katalogi można zamknąć w ilości 30 sztuk reszta to lipa i śmietniki. Raz na pół roku na Pio pojawia się gruba ryba reszta to cierniki. Ludzie zapominają ze liczy się jakość nie ilość. Nie ilość linków a ich jakość decyduje o pozycji.

Rozumiem obawy Adama bo widze ile pracy włożył w swoje pp i one są autentycznie w tej 30 ce.

Jeżeli już o tym piszesz liczy się zarówno jakość jak i ilość. Te 30 sztuk to także lekka przesada, Może 30 szt o których ty wiesz trzeba było dopisać.

...

Mnie bardziej przeszkadza to, że dużo precli leci z indeksu. Mniej leci moderowanych więcej śmietników. Lecz lecą moderowane zarówno prywatne jak i publiczne.

Najważniejsze, żeby właściciel zbanowanego precla odpalił go na nowej domenie - wtedy zawsze jakaś wartość pozostanie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

tak mario ja tak robię chociaż odsetek precli jaki mi poleciał jest naprawdę bardzo mały. Chyba właśnie dlatego, że są moderowane i zadbane. Znam jednak takich co im poleciało 90% precli, tyle że śmietników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności