Skocz do zawartości

Nowa strona: z 7 na 431 pozycje...

joteff

Rekomendowane odpowiedzi

Opiekuję się charytatywnie stroną: www.wroclaw-rehabilitacja.pl. Domena istnieje od początku grudnia. Spokojnie zacząłem dodawać ją katalogów, ręcznie, max. 3 dziennie, w sumie jest może w 20 paru katalogach. Dodatkowo popisałem kilka artykułów i poumieszczałem je na preclach. Artykuły na temat, własna twórczość, poprawne i starałem się aby nie był to w 100% duplicate content. Do presell'i dodawałem je ręcznie co jakiś czas, nie więcej niż kilka dziennie. W sumie ok 30-40 precli. Głowna fraza to: "wrocław rehabilitacja"

Zaczęło się niezłe, strona wskoczyła po 2 tygodniach na 15 pozycje, po czym po jeszcze jednym tygodniu była na 7 pozycji.... I około 23 grudnia praktycznie wyleciała z indeksu... do 500 pozycji nie mogłem jej znaleźć. Obecnie jedna z podstron jest na 93 pozycji, a główna strona na 431.

W narzędziach dla WB żadnych błędów. Do głównej 68 linków. Do dwóch podstron po ok 10. Ta podstrona z najwyższej 93 pozycji w ogóle nie była linkowana i wygląda na to, że linki ciągną główną w dół (sic!)

Czy tak wygląda koniec FSB ? Czy to może jakiś filtr lub sandbox?

JotEff

słabe linkowanie lub własnie DC bo piszesz że "nie był to DC w 100%" :D

zobacz czy ktoś nie ma podobnych artykułów.

Ja był mocniej zlinkował i nie preclami a katalogami, w ktorym można wstawiac linki. i te wpisy lekko podlinkować jakimś SWL-em.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Poczekaj jeszcze z kilkanaście dni i obserwuj czy masz stałą pozycje, jeżeli będzie się pieła powoli do góry to znaczy ze skończył ci się FSB, a jeżeli będzie stabilnie na tyłach to może być filterek.

Sprawdź sobie jeszcze BL w yahoo czy nie prowadzą jakieś dziwne, nie te które dodawałeś.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Twoja sytuacja przypomina mi każde moje wprowadzenie nowej domeny, najpierw wysoko a potem wypad na koniec, według mnie to koniec FSB, miałem tak przy każdej nowej stronie, linkuj dalej a za jakiś czas zacznie się "właściwie" piąć w górę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności