Skocz do zawartości

Jak walczyc z tymi co blokują reklamy ?

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Blokada dostępu do strony - to trochę za ostre rozwiązanie - ale jakieś wyskakujące okienko dla blokujących z informacją że witryna utrzymuje się z reklam i że działają na jej stratę - myślę że jest bardziej kompromisowym rozwiązaniem.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Zawsze można jakoś ładniej to napisać, dla przykładu "Aby w pełni korzystać z naszego serwisu proszę o wyłączenie oprogramowania blokującego reklamy, np. Adblock " czy coś w tym stylu :P

Pozostaje jednak problem wykrywania userów z właczonym adblokiem

W operze stosuję blokadę reklam tylko na stronach gdzie jest ich wyjatkowo duzo i skutecznie utrudniają czytanie treści właściwej.

Byłoby łatwiej gdyby każdy tak robił, niestety zwykle problemem są listy filtrów :/

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

niestety lub stety, od czasu kiedy pojawiły sie głupio technicznie robione reklamy (zamkniecie po 3 kliku w x, uciekający x itd) częśc userów zaczęło stosowac blokady, ja osobiście jak wchodze na taką stronę z reklamami wymuszającymi, naciągającymi jakies kliki, to ją zamykam i nie wracam

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jakie są skuteczne metody walczenia ...

Walką niczego nie zdziałasz, a tylko pogorszysz sprawe.

A dlaczego użytkownicy blokuja reklamy?

Dlatego aby właściciel strony nie zarobił ani grosza? Bo mi się wydaje że jest inny powód.

A zauwazyliście że ostatnio cos sie zmieniło w IE7?

W przypadku niektorych reklam we flashu, ktore strosują parametr "ckickTag" IE blokuje klikniecie i daje ten komunikat o blokadzie wyskakujących okienek. I nawet nowy swfobject nie pomaga.

Ja to chętnie z tym bym powalczył.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności