Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony zagranicznej w google.com ?

siler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanie - jak zabrac sie do pozycjonowania strony w jęz. angielskim w google.com. Dodam ze stronka jest na serwerze w USA i ma byc pozycjonowana tylko w google.com. Czy wiecie jak wyglada pozycjonowanie w stanach? Czy maja jakies SWL?:P:) Moze ma ktos jakies doswiadczenie? Z gory dzieki za wszystkie odp. :P

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

W zagranicznych serpach są bardzo stare domeny i przebić je jest prawie niemożliwe.

Wszystko zależy od słowa kluczowego. Nie każdy bije się o najbardziej konkurencyjne słowa kluczowe.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Pochodzenie linków ma znaczenie bo linkami z PL będziesz pozycjonował w google.pl poczytaj o takzwanej geolokalizacji i GeoPR

przykład: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=geolokalizacja

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Pozycjonowanie anglojęzycznej strony zazwyczaj rozpoczyna się od dodawania jej do katalogów. Ale na ten cel będziesz potrzebował naprawdę sporego budżetu, ponieważ olbrzymia większość najmocniejszych katalogów jest płatna, nawet do kilkunastu-kilkudziesięciu dolarów za wpis! Systemy wymiany linków, z tego co zauważyłem, nie są w USA tak powszechne. Warto za to wykorzystać serwisy społecznościowe (digg.com) oraz katalogi artykułów (odpowiedniki preceli, ale uwaga: przyjmowane są tylko "prawdziwe", wysokiej jakości artykuły napisane z myślą o przekazaniu konkretnej wiedzy użytkownikom). ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Ok, czyli wiem juz ze strone musze linkowac ze stron amerykańskich, ale wie ktos jak tam wyglada pozycjonowanie? Do tej pory zajmowalem sie tylko polskimi stronami i nie wiem jak sie do tego zabrac. Sa tam np. jakies SWL-e na ktorych sa tylko stronki z USA??

Pozycjonowanie anglojęzycznej strony zazwyczaj rozpoczyna się od dodawania jej do katalogów. Ale na ten cel będziesz potrzebował naprawdę sporego budżetu, ponieważ olbrzymia większość najmocniejszych katalogów jest płatna, nawet do kilkunastu-kilkudziesięciu dolarów za wpis! Systemy wymiany linków, z tego co zauważyłem, nie są w USA tak powszechne. Warto za to wykorzystać serwisy społecznościowe (digg.com) oraz katalogi artykułów (odpowiedniki preceli, ale uwaga: przyjmowane są tylko "prawdziwe", wysokiej jakości artykuły napisane z myślą o przekazaniu konkretnej wiedzy użytkownikom). ;)

Dzieki za info, a jak skutecznie wykorzystac serwisy typu digg.com bo nie jestem jeszcze zorientowany w temacie??

Sa tam np. jakies SWL-e na ktorych sa tylko stronki z USA??

Tak jak pisałem w poprzedniej wiadomości, SWL-e nie są zbyt popularne i niewiele osób korzysta z nich na większą skalę. Jednym z najpopularniejszych jest Link Vault (https://www.link-vault.com/).

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Czytałem gdzies na forum, ze Link Vault akceptuje bez problemu, jak ktos to nazwal "typowe polskie spamiarki", wiec mozliwe ze sporo w nim polskich stronek ;)

Ponawiam jeszcze raz pytanie odnosnie wykorzystania w pozycjonowaniu amerykanskiej strony serwisow digg.com i podobnych?? Nie wiem jak sie dobrze do tego zabrac :) Dzieki z gory za wszelkie wskazowki.

Sprzedaż punktów systemu co-op jest nielegalna, a LV to ktoś na tym forum sprzedawał nawet. Receivelinks.com umożliwia handel punktami, ogłoszenia na ich forum https://forum.receivelinks.com/forumdisplay.php?f=13

A korzystał ktos z tego Receivelinks.com do dopalania zagranicznych stron ?? Czy sie sparwdza, ma jakas moc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności