Skocz do zawartości

[prywata]Wybór książki o php/mysql

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, od dłuższego czasu przymierzam się do nauki php, mysql'a. Podstawy php i mysql znam, ale to za mało. Zastanawiam się nad dwiema książkami:

1. https://helion.pl/ksiazki/phappo.htm

2. https://helion.pl/ksiazki/phmsv3.htm

pierwsza pozycja ma zdecydowanie więcej pozytywnych opinii, i właśnie w kierunku jej kupna jestem bardziej nastawiony. Co sądzicie o tych pozycjach? Może macie coś godnego polecenia?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Jak podstawy znasz to chyba nic więcej się z tych książek nie dowiesz ;)

A ogólnie podstawy php i mysql to też mało mówi ... Piszesz obiektowo małe aplikację? Czy po prostu znasz parę funkcji .. Napisz coś więcej na temat swojej wiedzy, może będzie łatwiej doradzić..

Z trzy lata temu dostałem w prezencie wymienione przez Ciebie Vademecum i było bardzo ciekawe napisane. Przykłady może trochę mało życiowe ale do nauczenia się podstaw wystarczą - ale Ty jest znasz, więc raczej więcej się nie nauczysz. Na dołączonej płycie masz wszystkie przykładowe pliki więc nie trzeba przepisywać kodu z książki. Szybko można znaleźć w książce to co Ciebie interesuje bo jest dobry indeks. Pierwszej podanej przez Ciebie książki nie widziałem, więc nie mogę nic napisać.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

przeczytałem kurs php i mysql, trochę wiedzy z c++ też się sprzydaje, z teorii wiem co i jak działa i na czym to polega(np: zmienne, funkcje, klasy...) tylko że ta moja wiedza jest za mało szczegółowa. Jak mam jakiś kod skryptu przed sobą to mniej więcej wiem o co chodzi ale braki są duże ;) Pewnie brakuje też mi niektórych podstawowych informacji, także załóżmy że ma to być książka dla początkującego ;)

Dam Ci dobrą radę - nie kupuj książki. Z niczego nie nauczyć się PHP tak dobrze jak z php.net i Google.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

najlepsza nauka to trening i szukanie rozwiazań... wtedy nauczysz sie tego czego dokladnie potrzebujesz ;)

Oczywiście 100% zgody. Ale książka to książka, i nic jej nie zastapi.

Mi się dobrze pracowało i pracuje z książkami, bo czasami są rzeczy, które strsznie trudno zrozumieć, a slęczenie przy monitorze 16h/doba męczy ;)

Nie pisze tutaj z subiektywnym odniesiem do poprzedniego mojego posta, ponieważ mi to rybka czy ją kupi ode nie czy prosto ode Helona - zeby nie było ;)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Ja nie mówię, ze książki są złe. Uważam jednak, ze Internet ma tą przewagę, że: jest go więcej, jest bardziej aktualny... no i jest za darmo (no nie do końca, ale wiadomo o co chodzi).

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Panowie a napiszcie co po przeczytaniu tego Vademecum potrafiliście sami napisać ? Sam zaczynam naukę z tą książką (przeczytałem 2 rozdziały) i jestem ciekawy jak będzie po przeczytaniu całości (ale z tym trochę zejdzie).

I jeszcze jedno pytanie co polecacie po przeczytaniu tej książki ? Za jaką kolejną się brać ?

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

W wiec wybór padł na drugą pozycje, kupuje u gugsena :)

Buncol wydaje mi się, że jak przeczytasz tą książkę to najlepszym rozwiązaniem będzie napisanie czegoś sensownego(prosty cms pod zaplecze, katalog, precel etc. ;)) jest jeszcze internet także powinno być dobrze ;) Zobaczymy jak będzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności