Skocz do zawartości

Aktywność GugłButa

prusakolep

Rekomendowane odpowiedzi

To temat skierowany raczej do tych co korzystają z "Narzędzi dla Webmasterów" by G. Jestem ciekaw czy ktoś obserwuje podobny wzór...

chartmi8.png

w500.png

Podejrzewam, że ma to związek z serwerem. Kilka stron które mają podobnie leżą na jednym serwerze (Hekko)(chociaż może to też zależeć od świeżości, albo czegokolwiek innego).

I teraz pytanie - czy ktokolwiek obserwuje coś podobnego?

U mnie wygląda inaczej. tzn cały czas utrzymuje się średnio na około 2,2 tys.

Maksimum 7 996

Średnia 2 224

Minimum 0

Ale od połowy grudnia rośnie stabilnie i jest juz około 4 tys.

DODANO: chociaż patrzę teraz na stronę na innym serwerze i mam podobnie, ale z ta różnicą że jak na przełomie grudnia i stycznie wskaźnik zaczął rosnąć to tak jest do dzisiaj.

Wiek stron podobny (około roku)

prusakolep, czy dostałeś w ostatnim czasie jakąś wiadomość od Google w Narzędziach? W przypadku problemów czasem piszą i informują o błędach na stronie.

Ja u siebie zaobserwowałem na niektórych stronach spadek gdzieś w okolicach listopada - podejrzewam że bot zauważył że strona nie zmienia się i zmniejszył częstotliwość odwiedzin. Nie mam natomiast sytuacji że wykres spadł na dłuższy czas do sera.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Na początku tematu jest napisane że Hekko.pl

lol. Ciebie pytam ;)

informacje o innych stronach nic nie dadza tobie to wszystko indywidualnie zalezy od strony ;)

W Twoim krotkim jakze poscie juz znajduje sie przeklamanie, bo co napisalem dotyczy kilku stron, wiec pudlo kolego. Jak widac nie zalezy indywidualnie od strony.

Ja u siebie zaobserwowałem na niektórych stronach spadek gdzieś w okolicach listopada - podejrzewam że bot zauważył że strona nie zmienia się i zmniejszył częstotliwość odwiedzin. Nie mam natomiast sytuacji że wykres spadł na dłuższy czas do sera.

Ale u mnie właśnie jest całkowicie inaczej - na jednych się zmienia czesto, na innych rzadko - wiec to tez nie jest wspolny mianownik. Najbardziej podejrzewam serwer (chociaz moga byc inne powody).

oczywiscie ze zalezy indywidalnie od kazdej witryny od tego czy jest aktywna jak zmienia sie na niej tresc jak duzo linkow do niej prowadzi

itd . ale chetnie poslucham twojej wersji dlaczego uwazasz ze jest inaczej >?

Nie będę dwa razy tłumaczył - odpowiedzi masz już wyłuszczone, wystarczy czytać.

Ja właśnie zmieniam serwer aby sprawdzić czy nastąpią zmiany, bo też podejrzewam serwer. Wszystko rozpoczęło się od tych awarii na s1, więc to nie może być przypadek.

Moje są na s2, więc awarie też można raczej wykluczyć.

Daj znać jak będzie wynik (bo mi się nie chce przerzucać, dlatego pytam na forum :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności