Skocz do zawartości

Aktywność GugłButa

prusakolep

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie zmieniam serwer aby sprawdzić czy nastąpią zmiany, bo też podejrzewam serwer. Wszystko rozpoczęło się od tych awarii na s1, więc to nie może być przypadek.

Moje są na s2, więc awarie też można raczej wykluczyć.

Daj znać jak będzie wynik (bo mi się nie chce przerzucać, dlatego pytam na forum :D.

Nie ma sprawy. Do 10 dni podam wynik, bo teraz czekam na delegacje DNS'ów

• 2 tygodnie później...
Ja wiem, że to jakoś zbyt szybko aby mówić cokolwiek na pewno, ale... przeniesiona strona do innego hostingu, wróciła do indeksu z aktualną treścią. A strony leżące na Hekko nie są aktualizowane od ponad miesiąca... to wszystko jest... dziwne.

I tu trafiłeś w sedno! Zrobiłem test w dniach 10-22 stycznia. Na Hekko strona nie była indeksowana i wywalało mi błędy o tym, że robots.txt nie istnieje a dostęp do stron jest niemożliwy z powodu przekroczenia czasów. Mapy stron oczywiście nie były ściągane bo była nieosiągalna... Zmieniłem hosting na Masternet i wszystko wróciło do normy. Po trzech dniach przeszedłem na Netrateria i też jest wszystko w porządku i indeksowanie działa tak jak powinno. Zatem myślę, że przyczyna jest już określona.

Czyli mamy te same objawy i mianownik wspólny...

Tak jest. To nie może być zbieg okoliczności, bo i tu https://www.google.com/support/forum/p/Webm...821f6&hl=pl mają ten sam problem w przypadku trzech różnych stron. A choćby na tym forum już znalazłem wiele takich opinii w temacie "Opinie Hekko".

Sieć nieosiągalna: Plik robots.txt nieosiągalny

Przemierzenie mapy witryny nie powiodło się. Odnalezliśmy plik robots.txt w katalogu głównym Twojej witryny, ale nie udało nam się go pobrać. Upewnij się, że jest on dostępny lub usuń go. Problem wykryty w dniu: 23-01-2009

Mi narzedzia google takie blędy zwracają. Hosting też na hekko. Jak sie sytuacja nie zmieni to bede musiał migrowac :)

W ciepłe dni przyda się klimatyzacja firmy Vecoline.

Natomiast w zimne ekologiczne ogrzewanie pompą ciepła.

Sieć nieosiągalna: Plik robots.txt nieosiągalny

Przemierzenie mapy witryny nie powiodło się. Odnalezliśmy plik robots.txt w katalogu głównym Twojej witryny, ale nie udało nam się go pobrać. Upewnij się, że jest on dostępny lub usuń go. Problem wykryty w dniu: 23-01-2009

Mi narzedzia google takie blędy zwracają. Hosting też na hekko. Jak sie sytuacja nie zmieni to bede musiał migrowac :)

Widzę, że nadal problemu nie usunięto. Jeśli możesz - migruj, bo mapy na pewno Ci nie zaindeksuje.

Gwoli kompletności wątku - moja przerzucona strona (na proste.pl) też już wróciła do indeksu w pełnej krasie.

Widzę że mamy kolejny przypadek związany z tym hostingiem.

Mój "przypadków" jest już kilka. To dość intrygujące... ciekawe gdzie leży problem.

CHOCIAŻ

jedna ze stron dzisiaj dygnęła i zaindeksowało aktualną treść (czyli po półtora miesiąca). Co ciekawe - Google dostaje się do jej mapy, ale pokazuje 0 URLi. W tym wypadku może to wynikać z wady mapy...

Powinniście link do tego topicu podesłać do BOKu hekko, bo to już wybiega poza zwykły przypadek czy zbieg okoliczności. Powinni jak najszybciej zareagować.

Ja już pisałem w tej sprawie do BOK-u. Napisali, że nie prowadzą żadnych prac konserwacyjnych i że ich serwery nie blokują dostępu GoogleBotowi. A jednak jest inaczej dlatego się przeniosłem. Interesuje mnie tn temat tylko dlatego, bo było tam dobrze tylko ten problem z googlebotem występował.

A można jakoś sprawdzić czy serwer blokuje googlebota? Mam identyczną sytuację z kilkoma stronami na innym serwerze niż Hekko. Indeksowało często a tu nagle ciach już z 2 tygodnie nic, bot też nie chce zaglądnąć. Poleciało z indeksu jakieś 3/4 podstron razem z główną stroną... A co ciekawe reszta pająków siedzi na stronie lub przynajmniej zagląda kilka razy na dzień.

chart.png

EDIT: No i dziś właśnie PR z 4 spadł na 0 heh...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności