Skocz do zawartości

Czy blokujesz reklamy w przeglądarkach?

SirZooro

Czy blokujesz reklamy w przeglądarkach?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy blokujesz reklamy w przeglądarkach?

• Tak, wszystkie
      31
    • Tak, oprócz przyjaznych użytkownikom (Adsense i podobne)
      25
    • Nie
      14
  2. 2. Jak blokujesz reklamy?

• Popup blocker
      11
    • AdBlock (do FF)
      42
    • NoScript (do FF)
      8
    • FlashBlock (i podobne do FF i innych przeglądarek)
      13
    • Blokada na Firewallu
      5
    • Blokada adserwerów w pliku hosts
      3
    • Inne (napisz poniżej jakie)
      11
    • Nie blokuję reklam
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Poprawiłem ankietę - dodałem do drugiego pytania odpowiedź "Nie blokuję reklam".

Ja osobiście korzystam m.in. z NoScript, który domyślnie blokuje JS na stronach, i pozwala je odblokowywać je selektywnie dla poszczególnych adresów. Dzięki temu mogę sobie odblokować skrypty ze strony odpowiedzialne np. za menu, a pozostawić zablokowane adserwery (z wyjątkiem m.in. AdSense - te reklamy mam odblokowane).

Jedyna reklama jaka mnie ostatnio wkurzała i nie mogłem jej zablokować to kilkunastosekundowa reklama wyświetlana przed filmikiem na jednej ze stron z filmikami - wszystko inne zablokował NoScript+FlashBlock, a tego badziewia nie dało się zablokować :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Najlepsze są te duże popupy, ktore jeszcze w dodatku pływają w górę i w dół.

Przy małej rozdzielczości (np 800x600) potrafią już zasłonić wszystko a krzyzyk do wyłączania jest wtedy poza ekranem :P

I uzytkownik nie ma żadnej mozliwości zobaczenia tego co go interesuje. Zostają mu jeszcze wtedy dwie możliwości : albo całkiem wyłaczyć przeglądarkę, albo kliknąć w tą reklamę.

ps

Jest to bardzo dobry sposob na podniesie klikalności w reklamy, trzeba tylko odpowiednio dopasować reklamy do obecnych monitorów. Mam na myśli zwiększenie rozmiarów popupów ;)

.

@yavaho: możesz spróbować też odświeżyć stronę - zwykle działa, bo reklamy są ustawione tak aby pokazywały się tylko raz. Niestety czasami jest łańcuszek reklam, więc trzeba odświeżyć kilka razy (zawsze możesz się pocieszyć że to nie ty płacisz za zużyty w ten sposób transfer). Gorzej jak reklama zawsze się pojawia - wtedy trzeba ją zablokować, albo zamknąć razem z przeglądarką.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Gdyby nie irytujące reklamy na onecie, wp, gazecie i joemonsterze, to bym nie blokował. Poirytowany ruchomymi flashami z podlinkowanymi krzyżykami zainstalowałem najpierw flashblocka, później też adblocka. Najciekawsze jest to, że dupki z onetu mają czelność na forum pracoholików (coś z wieszaniem się na złotej linie), pisać o etyce webmasterskiej...

flashblock + kaspersky internet security

rzadko widuje jakiekolwiek reklamy

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Ja blokuję wszystko jak leci oprócz adsensa. Kiedyś tak nie było :D

Z wielkim smutkiem muszę stwierdzić, ze spece od marketingu opracowali wielki repertuar zagrywek, ktore potrafią wku....wić odbiorcę swoją nachalnością. Dostaje się za to niestety właścicielom portali.

Najbardziej irytują mnie trzy zagrania:

- latające badziewstwo, gdzie ciężko dogonić kursorem krzyżyk

- wielkie tapety zasłaniające cały środek ekranu, których nie sposób zamknąć (wtedy wciskam F5 albo idę gdzie indziej).

- dzwiękowe reklamy. Zanim znajdę gdzie sie to wyłącza minie kilka chwil.

Nie miałem nic przeciwko reklamom mało dokuczliwym, ale teraz blokuje wszystko.

Najbardziej irytują mnie trzy zagrania:

- latające badziewstwo, gdzie ciężko dogonić kursorem krzyżyk

- wielkie tapety zasłaniające cały środek ekranu, których nie sposób zamknąć (wtedy wciskam F5 albo idę gdzie indziej).

- dzwiękowe reklamy. Zanim znajdę gdzie sie to wyłącza minie kilka chwil.

no fakt potrafią one doprowadzic do szału właśnie z ich powodu zdecydowałem się wyłączyć wsio

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności