Skocz do zawartości

Będzie rewolucja w SWL

cichy19

Rekomendowane odpowiedzi

To taki ujemny plus?

nie , to taki dodatni plus

a nie masz pojęcia przecież co będzie w tym systemie i co będzie darmowe, co płatne :lol2:

no a skąd wiesz o jakim systemie ja mówiłem , może o tych co już są ?

edit: bo jak już doskonale wiesz, nic nie ma za darmo :rofl:

No wiem wiem :D jeszcze takiego gratisowy się nie pojawił i na pewno się nie pojawi

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Na początku chciałbym podzękować za odpowiedzi i zgłoszenia do testowania systemu. Jak tylko poprawimy drobne błędy udostępnimy adres dla testerów. Myślę że najpóźniej do końca tygodnia.

Zauważyłem że kilka osób pyta na czym serwis będzie zarabiał.

Gwarantuję że system wymiany linków będzie BEZPŁATNY oraz NIE będziemy pobierać żadnych % od przyznanych punktów. Planujemy utworzenie nie tylko samego systemu lecz również portalu z narzędziami dla pozycjonerów z prawdziwego zdażenia. Posiadamy również sponsora który pokryje koszty utrzymania serwisu (serwer itp.).

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Proponuję zapoznać się z tematem wątku ! Nie jest nim e-weblink !

Dziwnie osoby które najwięcej narzekają na "wszędobylski" e-weblink najczęściej o nim piszą gdzie tylko się da.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

...

Ja bym widział system na wzór SeoDopalacza, z następującymi zmianami:

- dodawane teksty są własnością użytkownika który je dodał i inni z nich nie mogą korzystać. Teksty te nie są dzielone na kawałki, tylko publikowane w całości. Można dodawać teksty z synonimami - każdy taki tekst liczy się jako X tekstów bez synonimów (można to uzależnić od ilości wstawionych synonimów). W tekstach powinny być od razu wstawione frazy które będą potem anchorami;

- każdy tworzony precel ma przypisaną kategorię (lub nawet podkategorię w przypadku tych bardziej popularnych), dzięki czemu zwiększy się jego ogólna tematyczność. Właściciel domeny powinien mieć możliwość określenia preferowanej tematyki (przydatne jeżeli nazwa domeny zawiera określone słowa kluczowe);

- strony zaplecza też można przypisać do kategorii jeżeli się chce. Takie przypisanie miałoby potem wpływ na wybór z którego zaplecza są linkowane które artykuły w preclach (bardziej tematyczne linkowanie);

- można określić stopień podlinkowania artykułów w preclach z zaplecza - o ile dla fraz niszowych nie trzeba mocnego linkowania, o tyle przy tych najbardziej konkurencyjnych frazach jest to jak najbardziej wskazane. Ustawienie tego (na poziomie pojedynczych linków i ich grup) przydałoby się jeżeli na jednym koncie pozycjonuje się strony na różne hasła - proste i trudne.

Zaprawdę Powiadam Ci, że niebawem będziesz miał tego typu system : - ) (nie jest to ten z pierwszego posta... :) )

A ja zaprawdę powiadam ze już taki jest ale nie publiczny.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Gwarantuję że system wymiany linków będzie BEZPŁATNY oraz NIE będziemy pobierać żadnych % od przyznanych punktów. Planujemy utworzenie nie tylko samego systemu lecz również portalu z narzędziami dla pozycjonerów z prawdziwego zdażenia. Posiadamy również sponsora który pokryje koszty utrzymania serwisu (serwer itp.).

kolejny system charytatywny gdzie wywalicie powiedzmy 500 miesiecznie na dedyka i nic z tego nie bedziecie mieli, panowie czy panie spokojniej tu nia ma dzieci, kazdy system cos zabiera dla siebie, a sponsor to co bedzie to tez robil charytatywnie - sponsor tez bezie cos chcial dla siebie

jak chcecie grać to w otwarte karty,

jestesmy taka a taka firmą i system aby zarabial i byl sens jego używania musi tyle brać dla siebie (kasy, punktów) i wtedy wszystko jest jasne

co powinien miec dobry system - weżcie to co najlepsze w kilku systemach i zrobcie jeden i bedzie OK

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Witajcie,

Jako nowego użytkownika systemów odesłaliście mnie do tego działu, poczytałem sporo na temat systemów.

Mam kilka wniosków.

1. Administratorzy, moderatorzy powinni pomyśleć nad zmianą regulaminu tego działu. Jak rozumiem, system jest używany przez użytkowników tego społeczeństwa, które średnio dba o swoje bezpieczeństwo. Wywnioskowałem, że jest wiele zagrożeń. Skoro tak duża cześć społeczeństwa tego forum używa systemów to czy nie powinno mu zależeć na tym, kto prowadzi system. Ja bym sugerował dodanie zapisu, że wątek może dotyczyć tylko systemu istniejącego i podającego dane właściciela zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną. To pozwoli uniknąć spekulacji i dyskusji na temat tego jacy wielcy ludzie stoją za danym systemem.

Następną kwestią jest fakt powierzania danych nie tylko związanych z dodawaną domeną ale i pozycjonowaną. System nie musi pobierać opłat, zarobkiem właściciela jest zysk w postaci danych, kto co ile i jakich klientów potencjalnie obsługuje. Powierzacie te dane jak rozumiem bez zastanowienia się nad tym.

Ostatnią spekulacją jest zapowiedź czy coś będzie ewolucją czy też nie. Autor wątku nie ma podstaw by oceniać tego samemu, to czy coś jest ewolucją w systemach mogą ocenić tylko jego użytkownicy.

Dlatego też, zróbcie jakieś ograniczenia w tym dziale dla systemów wymiany, bo mi jako początkującemu utrudnia to znacznie poszukiwanie sensownych informacji związanych z ich użytkowaniem. Chciałbym decydować sam o mojej opinii, nie chciałbym także tracić czasu na szum informacyjny wywołany takimi wątkami. Myślę, że wielu użytkowników tego forum poprze moje postulaty, które pozwolą na przyszłość uniknąć zasłaniania się za dziwną tajemniczością i spekulacjami. Uważam, że ten wątek i drugi podobny to spekulacje i wywołanie dziwnej dyskusji na koniec szkodzącej tej społeczności, tym samym apel do administracji by rozważyła wprowadzenie do regulaminu punktu, który będzie mówił o tym, że dyskusje na temat systemów mogą dotyczyć tylko tych, które zgodnie z ustawą są powiązane z DG.

Zaskakująco rozbudowane wnioski jak na osobę "nową" na forum :)

Ponieważ odniosłeś się również do tematu, który założyłem pozwolę sobie na kilka uwag:

- system, w opinii wielu pozycjonerów, nie mojej!, powinien być przede wszystkim skuteczny. Kwestia umieszczenia danych firmowych na stronie systemu jest drugorzędna czy wręcz niebezpieczna, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach związanych z donoszeniem na konkurencję. Nietrudno sobie wyobrazić sytuację, gdy "życzliwy" natychmiast po zgłoszeniu strony systemowej "leci" po googlach i szuka stron powiązanych z firmą-właścicielem, wyłącznie by jej zaszkodzić. Google nie jest głuche na takie donosy. To czy system firmuje osoba tak czy taka z nazwiska w niczym nie gwarantuje, że system będzie stosował uczciwe zasady i w żaden sposób nie gwarantuje jego skuteczności. Ale, jak napisałem powyżej, w mojej opinii te dane powinny się znaleźć na stronie. I znajdą natychmiast w momencie uruchomienia systemu, po okresie testów.

- założony wątek ma służyć znalezieniu betatesterów, podanie na tym etapie wszelkich powiązań właścicielskich i danych firmowych (których jeszcze nie ma obowiązku podawać) byłoby samobójem i zielonym światłem dla konkurencji. A nie cała konkurencja gra czysto, tak jest w każdej branży, nic nowego :lol: Szukanie testerów poprzez ogłoszenie nie byłoby tak efektywne, a i nie spełniałoby wymogów ogłoszenia na forum bez podania danych firmowych.

- ewolucja czy rewolucja, a może niewypał - fakt, to ocenią użytkownicy, ale nie bądźmy nazbyt pruderyjni, że komuś nie spodobało się takie czy inne określenie natychmiast trzeba zmieniać reguły.

Generalnie, nie widzę niczego co mogłoby zaszkodzić tej Społeczności, wręcz przeciwnie, zdrowa konkurencja motorem postępu ;) a otwarty wątek jest również otwarty na krytykę.

Ja bym sugerował dodanie zapisu, że wątek może dotyczyć tylko systemu istniejącego i podającego dane właściciela

I wyeliminować część konkurencji rozumiem

Powierzacie te dane jak rozumiem bez zastanowienia się nad tym.

W którym systemie powierza się dane z zastanowieniem?

Autor wątku nie ma podstaw by oceniać tego samemu, to czy coś jest ewolucją w systemach mogą ocenić

tylko jego użytkownicy.

Tu pełna zgoda nawet poszedł bym dalej. Nie powinien oceniać jego skuteczności.

Chciałbym decydować sam o mojej opinii, nie chciałbym także tracić czasu na szum informacyjny wywołany

Jesteś ubezwłasnowolniony? A jeśli chodzi o wiedzę to uczyć, uczyć a wiedza z czasem przyjdzie.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

White Hat Seo czas rejestracji na forum nie jest równy czasowi poświęconemu forum a tym bardziej posiadanej wiedzy. Nie czuję się zobowiązany do mówienia o sobie i swoich kontaktach, tym bardziej, że panuje tutaj taka zasada. Sam jako twórca systemu ankietując użytkowników i stwierdzając rewolucje nie dokonujesz prezentacji własnej osoby. Oczywiście posiadam dość duże doświadczenie jednak w innym rodzaju pozycjonowania, głównie do tej pory opierałem swoje działania o treść. Ze spraw zawodowych udzielam się jako moderator DMOZ, byłem moderatorem newsów Wirtualnej Polski jak i pracownikiem jednej z polskich wyszukiwarek. Myślę, że tyle wystarczy o mnie.

Wnioski dalekie, bo uważam, że jako człowiek rozwinięty mam pełną świadomość przekazywania danych i chce się wiedzieć komu te dane przekazuje.

Bogdan, czytałem wiele Twoich wypowiedzi, uważałem je za przemyślane i odpowiednio stonowane.

Nie posądzaj mnie o chęć negowania kogoś konkurencji. Bądźmy fer wobec użytkowników tego forum, dział ogłoszeń w wypadku firmy wymaga podania danych, dlaczego nie ma to dotyczyć innych systemów.

Dodam jeszcze, że nikt nie blokuje konkurencji takim zapisem, bo taki zapis nie zabrania nikomu tych danych podać. Gdzie widzisz tutaj wpływ na ograniczenie konkurencyjności. Ja to utożsamiam z działaniami administracji mającymi na celu dobro pozostałych użytkowników forum. Jeżeli jakiś właściciel nie chce to nie podaje danych, tym sam dobrowolnie rezygnuje z potencjału reklamy na tym forum.

Czy to uznajesz za blokowanie konkurencji. Ja odbieram takie działanie za uczciwą konkurencję.

Obecnie jest to mało profesjonalne i cierpi na tym Wasze społeczeństwo.

Macie te dziwne potyczki, ja swoje działania opieram na seo writingu i taki też mam model biznesowy, który w połączeniu z linkami jest dość bezpieczny dla mnie i dla korzystającego. Jasne są także zasady rozliczeń. Lubię jasne reguły gry, a tutaj ich nie widzę. Ja np. piszę artykuł klientowi o jego ocenie decyduje wyszukiwarka, artykuł jest moją własnością zawsze, na własny koszt dbam o podniesienie pozycji dla danej podstrony. Klient płaci mi jedynie za pozyskanego użytkownika skierowanego z refferera Google na tą podstronę. Jeżeli rezygnuje z usługi, zobowiązany jest skasować artykuł i dedykowany adres podstrony lub płaci umówioną kwotę za artykuł i działania. Zawsze jednak ma wybór i nie płaci za pozycje czy obietnice.

W systemach jednak, które są usługą publiczną, zachęcającą wielu użytkowników uważam, że administracja i moderatorzy to ludzie, którzy czasem muszą podjąć decyzje za użytkowników w ochronie ich własnego dobra. To są moje wnioski i propozycje.

Proszę nie traktować mnie jak osoby początkującej w internecie tylko dlatego, że do tej pory nie korzystałem z tych systemów. Wyżej wyjaśniłem inny model usługi. Nie oznacza to jednak, że obecnie nie planuje połączyć zalet obu rozwiązań.

Będę wdzięczny za dalszą merytoryczną dyskusję z poszanowaniem opinii innego użytkownika.

Artur

Webwriter: Toteż ja Ci nie zarzuciłem krótkiego stażu czy nikłej wiedzy, wręcz przeciwnie, zwróciłem uwagę na rozbudowane wnioski. Mógłbym na upartego spytać co takiego urzekło Cię w jednym jedynym systemie i jak to się stało, że po roku pozycjonowania, jak sam przyznałeś w jednym z pierwszych swoich postów, dopiero ostatnio "odkryłeś" SWL, ale z zasady nie jestem dociekliwy :)

Nie pytam Cię również o doświadczenie, dokonania i wiedzę, bo sam ich nie zdradzam. Choć oczywiście mógłbym wnioskować o zmiany w regulaminie by dopiero osoby z rocznym stażem na forum mogły sie wypowiadać i to z podaniem pełnych danych osobowych :lol:

Nie stwierdziłem / zapowiedziałem też rewolucji, ale ewolucję, r robi różnicę.

Przepraszam za odpowiedź w obcym wątku, postaram się od teraz trzymać swojego.

Pełne dane osobowe mojej osoby do wglądu przez administrację forum - prosiłbym jednak o dyskrecję przed oficjalnym startem systemu.

Po raz kolejny zapomnieliście jaki jest temat tego wątku ?

Chcecie popisać o regulaminie działu to załóżcie odpowiedni temat.

Chcecie popisać o sobie i swoich dokonaniach to zapraszam do działu "Pogaduszki".

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności