Skocz do zawartości

Filtr ?

proweb

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. 2 miesiące temu robiłem prostą stronę firmową : Prawo jazdy Kalisz ( prawo.jazdy.kalisz.mobe.pl )

Strona była linkowana bardzo spokojnie, zgłaszana do kilkunastu katalogów tygodniowo.

Po ponad miesiącu dodałem stronę do systemu e-weblink ( przeznaczone zaledwie 1000pkt na tą stronę )

Strona była w TOP 5 wszystkich słów kluczowych.

Zdaje sobie sprawę, że 2 miesiące to bardzo mało, ale od 2 tygodni strona wypadła z wyników, nie ma jej w TOP 100 i pewnie nawet w TOP 200 itd.

Zbanowana chyba nie została, bo nadal widnieje w site:prawo.jazdy.kalisz.mobe.pl

Proszę o informacje, co może być przyczyną tej sytuacji.

Co zrobić aby spowrotem zaistnieć w wynikach google, jaką taktykę przy pozycjonowaniu przyjąć ?

( Na chwilę obecną nie zaprzestałem katalogowania i zostawiłem stronę w systemie e-weblink )

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

nie wiem czy masz filtra czy nie, nie chce mi sie analizować co i jak, ale po co na taka fraze jak: prawo jazdy kalisz, a przypuszczam, że to głowna fraza, wogóle używać SWLa?

jak masz filtra, a zakładam, że masz (bo 2 tygodnie to już nie jakieś zawirowania w wynikach) to albo 301, albo czekaj i rob dalej swoje, możesz też wysłać zgłoszenie o ponowne rozpatrzenie strony...

wydaje mi się, czy jeszcze trochę i na frazę: jejku, mam swoją stronę i jestem z niej taaaaaaki dumny, bedą SWL zaprzegać :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony, właśnie to jest największy problem związany z SWLami. Przychodzi osoba, która dopiero rozpoczyna naukę pozycjonowania i zabiera się na początku za banalne frazy, a nie widzi innego wyjścia jak systemy.

proweb, co Cię w ogóle skusiło do tego, aby systemem linkować taką stronę? Nie czytałeś forum zanim go zastosowałeś czy ktoś Cię zapewnił o bezpieczeństwie takiego linkowania? Pytam, bo czasami nawet na forum Google padają pytania w stylu "czemu dostałem filtr skoro pozycjonowałem stronę i używałem systemu wymiany linków?", więc ludzie zachowują się jakby kompletnie nie zdawali sobie sprawy z konsekwencji tego.

@proweb w jaki sposób linkowałeś z SWLa? Mam nadzieje, że nie przeznaczyłeś 1000 punktów na jedną frazę/jedną stronę (główną?).

Nie punkty były rozłożona na 6 fraz po ok. 200 pkt.

Wiem, że źle zrobiłem korzystając z SWLa w tym przypadku, ale nieraz człowiek chcę zrobić za dobrze.

Pozycjonowałem już różne serwisy, gdzie SWL dołączałem po ok. roku i wtedy przynosiło to nawet pozytywne efekty, a teraz po prostu coś mnie pokusiło na taką opcję.

Co powinienem teraz zrobić aby wyjść z filtra ?

Usunąć linkowanie z SWL całkowicie (czy bezpieczniej pozostawić nawet mniejszą ilość punktów) ?

Codziennie dodaje stronę do ok. 3/5 katalogów z nadzieją, że google to doceni :D

Dlaczego tylko do 3 / 5 dziennie ?

To trochę strata czasu. Tutaj na forum panuje mit, aby nie dodawać więcej niż do 10 katalogów.

Ale to jest bzdura.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

zakręcony, właśnie to jest największy problem związany z SWLami. Przychodzi osoba, która dopiero rozpoczyna naukę pozycjonowania i zabiera się na początku za banalne frazy, a nie widzi innego wyjścia jak systemy.

tradycyjnie mylisz się i wprowadzasz ludzi w błąd , problem leży w tym że zwalasz wszystko na SWL nie mówiąc prawdy - to się nazywa zakłamanie

Marketing internetowy dla firm

@proweb w jaki sposób linkowałeś z SWLa? Mam nadzieje, że nie przeznaczyłeś 1000 punktów na jedną frazę/jedną stronę (główną?).

Nie punkty były rozłożona na 6 fraz po ok. 200 pkt.

Wiem, że źle zrobiłem korzystając z SWLa w tym przypadku, ale nieraz człowiek chcę zrobić za dobrze.

Jeżeli nie linkowałeś wyłącznie strony głównej z SWLa to nie zwalałbym winy na e-weblinka. Nie zdejmowałbym linków z e-weblinka o ile linkowałeś nie tylko stronę główną i złożyłbym raport o ponowne rozpatrzenie strony.

Jeżeli to nie pomoże, to zrób 301 na mobe.pl i tam umieść stronę.

PS. Bardzo fajnie zrobiona strona.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Co do SWL, to tutaj jest jeden taki na forum co poleca system jako panaceum

Dla niektórych "pseudofiltrów" to bardzo skuteczne panaceum :lol2:

e: (w tym wypadku też by to zapewne pomogło ale dla takich fraz jest to zdecydowanie nieopłacalne)

@proweb

Scenariusz I ***

Strona wyleciała ci w kosmos więc niczym obecnie nie ryzykujesz a więc robisz tak:

1) zdejmujesz linki z SWL bo po prostu ich szkoda na razie na tą stronę i przeznaczasz je na zaplecze :rofl:

2) ****

3) dodajesz linki do precli z PR >= 1 *

4) dodajesz linki do katalogów PR >=1 *, **

5) ****

6) dodajesz linki do pozostałych precli i katalogów

7) zaczynasz ponownie dopalać SWL'ami

8) czekasz na efekty

* niczym nie ryzykujesz bo nie masz czym więc się nie ograniczasz z ilością dodawanych wpisów ;)

** zdobądź linki z renomowanych katalogów onet, wp, webweb ;)

*** mile widzane jest rozszerzenie zestawu słów kluczowych do co najmniej 20, 30 ale to nie jest konieczne ;)

**** zapomniałem o własnym zapleczu :D , wstawiasz je w odpowiednie miejsce w zależności od "jakości"

Scenariusz II

1) robisz przekierowanie 301 na nową domenę

2) czekasz na efekty

Musisz się wykazać dużą cierpliwością i konsekwencją w działaniu.

e:

PS od filtrów jest inny dział ;)

nihil fit sine causa

Mam nadzieje, że nie przeznaczyłeś 1000 punktów na jedną frazę/jedną stronę (główną?).

Szczerze mówiąc to już dawno ani nie słyszałam ani nie doświadczyłam filtra na zbyt mocno linkowaną frazę. Teraz z czymkolwiek się przegnie to dostaje się filtr na całą domenę, czasem nawet łącznie z podpiętymi subdomenami.

Co powinienem teraz zrobić aby wyjść z filtra ?

Usunąć linkowanie z SWL całkowicie (czy bezpieczniej pozostawić nawet mniejszą ilość punktów) ?

Usuń linki z SWL, zdobądź kilka dobrych stałych linków tematycznych i wyślij zgłoszenie do Google. I przede wszystkim poczytaj więcej o sposobach zdobywania linków i nie stosuj SWL'i przy łatwych frazach, a już tym bardziej jeśli mają to być systemy rotacyjne.

1) zdejmujesz linki z SWL bo po prostu ich szkoda na razie na tą stronę i przeznaczasz je na zaplecze :)

2) dodajesz linki do precli z PR >= 1 *

3) dodajesz linki do katalogów PR >=1 *, **

4) dodajesz linki do pozostałych precli i katalogów

5) zaczynasz ponownie dopalać SWL'ami

5) czekasz na efekty

brawo - bardzo mądrze prawisz - widać są jeszcze ludzie kompetentni w temacie

Zbanowana chyba nie została, bo nadal widnieje w site:prawo.jazdy.kalisz.mobe.pl

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

na stronie masz czcionką chyba 6 napisane prawie nie widoczny tekst , usuń to formatowanie , nie stosuj czcionki której nikt nie przeczyta , jeżeli chesz dodac wiecej słow kluczowych poprostu opracuj tekst

no i postaraj się o profesjonalaną domene typu www.prawo-jazdy-kalisz.com a z tej zrob przekierowanie 301 a za 14 dni bedziesz znowu w top

I pamietaj o najważniejszym google nie lubi jak ktoś sie pozycjonuje wiec wszysko co robisz naraża Cie na kary.

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności