Skocz do zawartości

Roboty dodające strony do katalogów ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Użytkowników, mam pytania dotyczące katalogu na skrypcie otwarty mini v2.0

1. Czy macie jakieś wypróbowane sposoby żeby zablokować dodawanie stron przez roboty dodające.

Do dwóch moich katalogów codziennie jest dopisywanych ok. 150 - 200 stron i blisko 90% to są zwyczajne śmiecie, które muszę cierpliwie przeglądać i wywalać.

2. Co zrobić żeby działała zakładka 'najpopularniejsze' bo ciągle pojawia mi się napis 'brak wpisów'

Moje katalogi w których chciałbym wprowadzić te zmiany to

https://www.linkuj.nek.pl

https://www.katalogbis.nek.pl

Z góry dziękuję za podpowiedzi. :D

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Ad.1 Jest bardzo dużo możliwości, np. PageRank przykład Orangee.pl, minimum 2.

I już moderacja jest łatwiejsza. Inna możliwość to dodatkowe pole np. pole:

oświadczam, że sprawdziłem opis i nie zawiera on błędów,

oraz kodowanie znaków jest prawidłowe.

.. i roboty mają już pozamiatane. przykład katalog MAR.

Można także wprowadzić symboliczną opłatę za rozpatrzenie przyjęcia wpisu, przykład Katalog Ak47, jedna z najlepszych metod.

Ad 2.Gdzieś musisz mieć jakiś błąd, ponieważ od samego początku powinny wyświetlać się tam strony.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Właśnie nie mogę zlokalizować tego błędu .. baza katalogu była przenoszona na nowy skrypt v2.0 i wszystko poszło bez problemu, nie działa mi tylko ta zakładka.

Co do robotów to właśnie jak dodawałem do Twojego katalogu Mar swoje strony widziałem taką opcję i chyba będę musiał tak samo zrobić ... opłaty w tych katalogach ( przynajmniej na razie ) nie chciałbym wprowadzać

Właśnie nie mogę zlokalizować tego błędu .. baza katalogu była przenoszona na nowy skrypt v2.0 i wszystko poszło bez problemu, nie działa mi tylko ta zakładka.

Wrzuć kod tej podstrony to może coś poradzimy.

Mar -> co do tej płatności SMS mam pytanie: z jakiego operatora korzystasz i czy jest z tego jakaś symboliczna (starczająca na utrzymanie serwera i domeny) chociaż prowizja ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@General_Depet, korzystam z Dotpay, i jak to bywa w przypadku usług sms większą część zjada operator,

i tak na 2zł jest 0.82zł, ale coś za coś. Tak, na serwer wystarczy i na piwo po pracy też.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@General_Depet - chodzi o kod pliku top.php, bo mnie nie wyskakuje żaden błąd tylko napis 'Brak wpisów' i na tym koniec

pobrałem przed chwilą skrypt 'otwarty_mini_v2.0 i podmieniłem plik top.php na nowy i dalej jest to samo

Mar - umieściłem już taki czeckbox - <input type="checkbox" name="sprawdzenie" value="TAK"/>Akceptuję Regulamin Katalogu Linkiem Gooo!!! w funkcje.php, tylko co jeszcze mam dodać żeby to pole było wymagane i bez zaznaczenia formularz nie był dodany.

@General_Depet - chodzi o kod pliku top.php, bo mnie nie wyskakuje żaden błąd tylko napis 'Brak wpisów' i na tym koniec

pobrałem przed chwilą skrypt 'otwarty_mini_v2.0 i podmieniłem plik top.php na nowy i dalej jest to samo

Sprawdź jakie jest wykonywane zapytanie SQL, jak test wykorzystaj "echo" i wydrukuj sobie to zapytanie, i możesz go sprawdzić w phpMyAdmin czy jest poprawne, i czemu nie zwraca wyników.
Mar - umieściłem już taki czeckbox - <input type="checkbox" name="sprawdzenie" value="TAK"/>Akceptuję Regulamin Katalogu Linkiem Gooo!!! w funkcje.php, tylko co jeszcze mam dodać żeby to pole było wymagane i bez zaznaczenia formularz nie był dodany.
W pliku op.php musisz dodać dwa kody, tam gdzie są sprawdzane warunki, ja mam starą wersję mini, więc może być inaczej u mnie to wygląda tak:
if (empty($_POST['sprawdzenie'])) {
$error .= " - sprawdĽ poprawno¶c opisu, słów kluczowych (oraz zaznacz, że sprawdziłe¶)<br /><br />"; }

i drugi kod:

if ( ($_POST[tytul]=="" || strlen($_POST[tytul])>"40" || empty($_POST[sprawdzenie]) || $_POST[opis]=="" || $_POST[email]=="" || $strony=='nie' ||strlen($_POST[opis])<"200" || strlen($_POST[opis])>"700" || $_POST[slowa]=="")) { $stop1 = "wszystkie pola formularza  musza zostać wypełnione"; }

..jest to gdzieś w okolicach 350 linijki.

Mar.

akceptowanie regulaminu podczas dodawania wpisu już działa, powinno trochę ograniczyć szaleństwo dodawania stron przez roboty .... wielkie dzięki

tą procedurę dla najpopularniejszych wpisów, które się nie wyświetlają przeprowadzę wieczorem bo teraz muszę jechać popracować ............

Mógłbyś podać gotowe rozwiązanie odnośnie ten metody walki z dodawarkami :rolleyes: ? Tzn jaki kod gdzie wrzucić ? Nie znam się na tym za bardzo.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Witam ... długo mnie nie było, ale niestety taka mam pracę i często muszę wyjeżdżać na kilka dni.

@Mar - niestety nie wiem jak sprawdzić to zapytanie do bazy danych, żeby się przekonać co jest przyczyną że nie wyświetlają się 'najpopularniejsze' wpisy.

Ale znam przynajmniej przyczynę dlaczego tak się stało, przy przenoszeniu bazy katalogu do nowego skryptu popełniłem błąd i nie podzieliłem pliku *.xml z wpisami, podczas importu wyskoczył mi dwa razy błąd serwera i musiałem zaczynać pd początku. Teraz na próbę zainstalowałem skrypt otwarty_mini i zaimportowałem 6000 wpisów ale podzielonych na 5 plików *.xml i wszystko jest ok'

Jak macie pomysł jak naprawić ten błąd będę wdzięczny za podpowiedź, jak się nie da go naprawić czeka mnie ponowne przenoszenie wpisów, tylko teraz już z mniejszych plików.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności