Skocz do zawartości

Pomocy - kopia zapasowa Microsoft Word

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Co do office...

Jako, że zbliża się koniec semestru i oddawanie prac i projektów również pisałem je w wordzie. Po kilkudziesięciu minutach zaczął krzyczeć że nie idzie już zapisać (po ctrl+s) no to pod inną nazwą próbowałem i też nic. Word się wysypał a po otwarciu plików tymczasowych właśnie znaczki zapytania... Myślałem, że albo word się skopał albo dysk nawala. Po krótkim dochodzeniu okazało się, że to wina antywirusa Kaspersky 2009, który to "psuł" dokumenty office-owe na fat32. Trzeba było w ustawieniach coś pozmieniać i teraz śmiga.

A co do kopii to zawsze wszystkim to powtarzam przy takich pracach. Co najmniej dwa najlepiej 3 miejsca. Pendrive, laptop, stacjonarka, poczta, serwer jest dużo możliwości :(

EDYTA:

literówki

Ja pamietam jak x lat temu na lekcji informatyki (to były czasy komputerów Timex i ZX spectrum) nauczyciel wspomniał o tym że warto zapisywac swoje pliki co pare minut i wyrobić sobie nawyk zapisywania, wyszedł sobie na papieroska a jak przyszedł to wyłaczył prac w całej pracowni :D

I dzięki temu już zawsze pamiętam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności