Skocz do zawartości

30 lat więzienia dla ukraińskiego hakera

bogdansenator

Rekomendowane odpowiedzi

Turecki sąd skazał ukraińskiego hakera na 30 lat pozbawienia wolności i grzywnę w wysokości ok. 23 tysięcy dolarów.

https://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...inskiego+hakera

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Taki gość, powinien pracować w dziale bezpieczeństwa, w banku np. a nie gnić w pudle, pozostaje mieć nadzieję, że Tureckie więzienia dziś nie wyglądają tak jak w filmie opartym na faktach Midnight Express

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

niech zrobia porzadek najpierw ze swoimi hakerami

Oj przydało by się.

Sami widzicie, że brak jest konsekwencji - złapią takiego, sami nie maja lepszych od bezpieczeństwa, a taki gnije w pudle, bezużyteczny. Trochę więcej rozwagi nie tylko w tej dziedzinie, a ile by lepiej byc mogło, tylko dlatego, że sie pomyślało..

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Bardzo podoba mi się ruch hackerów, usprawnianie kodu, wynajdywanie luk, pokonywanie zabezpieczeń i ludzi. Hacking to nie e-terroryzm tylko prawdziwa sztuka. Ten facet jest dla mnie zwykłym przestępcą, złodziejem i mam nadzieję, że nie dożyję czasów, gdy ludzie z kartoteką (nieważne za jakie przestępstwa) będą zajmować się bezpieczeństwem w bankach czy instytucjach publicznych.

PS. Co z tego, że ten jest lepszy od ich specjalistów. To tak jakby mówić, że gangsterzy, którzy potrafią jednym strzałem rozwalić głowę komuś innemu z odległości 100 metrów powinni pracować w policji, bo dobrze strzelają. Ten facet jest spalony, bo używał swojej wiedzy do okradania ludzi z ich pieniędzy. 30 lat będzie dobrą nauczką dla innych - może poszukają legalnych sposobów skorzystania ze swojej wiedzy.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Chcesz coś konkretnego powiedzieć czy tak po prostu rzucasz sentencjami? Jak to się ma do tematu?

Uważam, że złodzieje powinni siedzieć w więzieniu, a fakt czy kradną przez Internet czy nie, nie ma dla mnie znaczenia.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, prawda smut?

co za debilny komentarz. kolega ma racje, chcecie wynosic na pedestial zlodzieja??? co z tego ze ma wiedze, skoro przez takich gnojkow tracimy pieniadze. moze was to nie spotkalo ale np mi zniknela kasa z kredytkowki i mimo iz ja odzyskalem sprawa ciagla sie dlugo. ale wg kilku osob pewnie koles ktory sie wlamal na konto powinien zaczac pracowac w banku, nie? w koncu wiadomo ze kazdy kryminalista przeistacza sie w aniolka i idzie do nieba.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

lolki: a ja widzę. Oszukując system bankowy nie narażasz życia w przeciwieństwie do napadu z bronią w ręku. Daleko mi od takiej sprawiedliwości, ale banki są ubezpieczone. Ubezpieczyciel pokrywa straty więc ani bank ani jego klienci nie są pokrzywdzeni. Ponieważ takie rzeczy się zdarzają firmy ubezpieczeniowe mają klientów a spece od zabezpieczeń pracę. Teoretycznie tracą na tym tylko jakieś grosze klienci za których pieniądze bank opłaca ubezpieczyciela, więc szkodliwość społeczna jest niewielka w porównaniu do np. odebrania komuś życia.

Mieszasz, kto mówi o odbieraniu komuś życia. Nie dorabiaj do tego żadnych historii, bo rozmydla to tylko istotę. Zgadzam się z kolegą, kradzież to kradzież i należy się za to kara.

nie dorabiajcie ideologii tam gdzie jej nie ma bo zarówno Janosik czy Robin Hood w rzeczywistości byli pospolitymi przestępcami :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności