Skocz do zawartości

Google i javascript

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie jak google będzie widziało taki kod w js:

<script>
document.write('<a href="link.php">anchor</a>');
</script>

Użytkownik wchodząc na stronę będzie widział normalny link do kliknięcia, a google jak to zobaczy ?

Dodam info, że gdy w podobny sposób był składany adres email (e+ma+il a te zmienne wcześniej były zadeklarowane i przypisane do nich wartości), to strona zaindeksowana w cache w źródle posiadała złożony adres co mnie bardzo zdziwiło...

Thx za wszelkie odpowiedzi.

Marketing w sieci - da się ?

Dodam info, że gdy w podobny sposób był składany adres email (e+ma+il a te zmienne wcześniej były zadeklarowane i przypisane do nich wartości), to strona zaindeksowana w cache w źródle posiadała złożony adres co mnie bardzo zdziwiło...

Możesz podać link do cache i do oryginału? To trochę niezwykłe. Na pewno nie było sytuacji, że przed ukryciem e-maila w JS adres był zapisany jawnie i google zaindeksowało stronę przed zmianami?

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Możesz podać link do cache i do oryginału? To trochę niezwykłe. Na pewno nie było sytuacji, że przed ukryciem e-maila w JS adres był zapisany jawnie i google zaindeksowało stronę przed zmianami?

Nie mam już tego adresu.

Klient miał robioną stronę www na nowej domenie.

Były tam teksty wsadzone jakieś i na dole:

telefon

email tu js

nazwa firmy...

Znalazłem w necie teraz stronę która ma podobnie zrobione ale widzę, że nie wyświetliło adresu.

Marketing w sieci - da się ?

> Algorytm omija wszelkie dodatki typu JavaScript. Bezwzględnie!

Zakładzik? ;)

-

> Jesli chcesz wiedzieć, jak wygląda Twoja strona dla robota przejrzyj ją w Lynx smile.gif

Nie wiem skąd jest rozsiewana ta bajka że to co widzi Google jest równoznaczne z tym co widzi użytkownik Lynxa

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• 2 tygodnie później...

googielbot czyta i interpretuje wiekszosc javascriptu. nie napisze, ile dokladnie, bo nie wiem.

ale z moich testow wynika, ze "rozpracowuje" nawet dosc skomplikowane zaciemnianie kodu.

jesli chcesz, zeby jakas czesc strony nie byla w indeksie - zrob ja w oddzielnym plik .js w specjalnym katalogu i zabron dostepu do tego katalogu przez plik robots.txt.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności