Skocz do zawartości

strona z samymi linkami lub ukryty text

Paweł Socha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku chcę nadmienić, że prowadzę małą firmę i mam stronę www. Posiadam tez kilka domen.

Czasem w sieci widuje takie strony ktore nie zawierają tresci jako takiej tylko pisze ze jest to storna ktora pomaga w pozycjonowaniu innej strony. Na niej jest pełno anchor linków do strony, która ma być pozycjonowana.

Lub jak np. https://www.sariv.com.pl/ na dole strony text w tym samym kolorze co tło.

Czy to jest legalne i czy to jest zgodne z zasadami. Czy Google blokuje takie strony i strony do z takich linków.

A może to jakoś pomaga i jest zgodne. Nie spotkałem się z tym wcześniej.

Mam jedną domenę, którą mógłbym w ten sposób wykorzystać

Przeszukałem forum i nie znalazłem , ale jak temat juz był to będę wdzięczny za linka.

Pozdrawiam

Paweł

Legalne w świetle prawa jest :rolleyes:. Ale niezgodne z zasadami google (zarówno farmy linków jak i ukryty tekst/linki w kolorze tła strony) i można dostać za to bana w google. Nie warto ryzykować usunięcia z wyników google takimi zagrywkami.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

spotkal mnie kiedys ban za podobne praktyki. tekst nie byl nawet w kolorze tla, ale google zinterpretowalo skaldnie (a wlasciwiej jej brak) jako spam i "tekst na wylatrzne potrzeby wyszukiwarek" za co usunieto domene z G. Dodam, ze tekst byl tab baardzo dlugo 2-3 lata i nikt sie nie przyczepil, az w koncu... BUM!

Reasumujac - nie polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności