Skocz do zawartości

Forum a pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Wiem, że stary post, ale odpowiem: przejrzyj dokładniej ten wątek bo część modyfikacji, o ktorych tu było pisane jest domyślnie już w phpbb by przemo.

Bardzo wygodne materace hotelowe - śpij wygodnie i spokojnie.

Źle śpisz? Pomoże Ci psychiatra warszawa.

Na udany wypoczynek odwiedź piknik firmowy

a o liczbie dziur jakie posiada wypowiadać się nei trzeba...

Kolejna osoba pisze to samo. Podaj przykład, bo w ten sposób możemy się licytować w nieskończoność - ipb ma dziury, joomla, drupal, szkoda gadać :D

Fakt, obciąża, nie da się na tym postawić większego forum, ale jakie dziury? Gdzie?

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Fakt, obciąża, nie da się na tym postawić większego forum, ale jakie dziury? Gdzie?

Zapraszam na milworma po więcej informacji o dziurach. ;-P

Ja ostatnio zamierzam pobawić się mybb, bo smf zaczyna mnie wkurzać, a vanilla nie zawsze się na foruma nadaje.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Zapraszam na milworma po więcej informacji o dziurach

To chyba nie tak działa, skoro twierdzicie, ze coś jest dziurawe to podeprzyjcie to dowodami, nie chodzi mi o stare wersje oprogramowania tylko o dziury w aktualnym skrypcie. vB uznawany jest za najbardziej zabezpieczony skrypt forumowy a co chwilę wychodza jakieś poprawki łatające rózne dziury, to normalne. Pokażcie mi lukę przez którą można włamać się do phpBB by Przemo a ukłonię się i przeproszę.

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

W przemie np. bardzo łatwo mogę zuploadować po przez panel admina złośliwy skrypt, który da mi dostęp do bazy oraz wszystkich plików na serwie.

Oczywiście jeżeli posiadam dostęp do panelu administratora, wystarczy zwykły junior admin. Hasło lub sesję można przechwycić na wiele sposobów.

A np. w IPB posiadając prawa admina, nie widzę sposobu na łatwe wgranie jakiegokolwiek shella w php.

IPB/Vb + SEO Dodatki to najlepszy zestaw :D Oczywiście jeżeli chcemy płacić :D

Z darmowych rzeczy wybrał bym smf.

Witam!

Mam pytanie:

Czy dobrym pomysłem jest wprowadzić w mapie forum linki nie tylko do tematów ale również do wszystkich postów. Oczywiście te linki do postów kierowałyby do tematów wskazując dla Googielka miejsce rozpoczęcia indeksacji.

Jak myślicie czy to ma sens? Czy to bardziej pomoże czy bardziej zaszkodzi w pozycjonowaniu?

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Umieszczam stronę w katalogach. Niektóre wymagają linka zwrotnego, decyduję się dodanie do tych katalogów i na zamieszczenie odnośnika u siebie na forum (oczywiście mam na myśli tylko wartościowe dla gogli katalogi) pamiętając o tym, żeby posiadać jak najmniej linków linków wychodzących z forum.

Jaki sens (jeżeli w ogóle jest) ma posiadanie na forum takich linków w kontekście jego pozycjonowania (bez nofollow)?

Umieszczenie w stopce linków wewnętrznych z anchorami. Jak może to się odbić na pozycji forum w goglach i czy ma to w ogóle sens ?

Czy ta mapa forum jest bardzo friendly dla gogli ? Pytam się, ponieważ, żeby zobaczyć linki, to trzeba rozwinąć belkę. Robotom to nie robi różnicy ?

edit:

Jest zasada mówiąca o tym, że najlepiej na stronie umieszczać linki jak najbardziej zbliżone tematyką do naszej. Jak mam to rozumieć w przypadku forum wielotematycznego ? Najlepsze byłoby umieszczenie linków tylko do forów wielotematycznych czy do innych stron (nie tylko forów) chociaż trochę zbliżonych do mojej także ? W końcu to forum wielotematyczne, więc nie ograniczone do jednej tematyki. Jeżeli źle myślę, to wyprowadźcie mnie z błędu.

Powiedziane jest, że najlepiej by było, gdyby były to linki do stron o podobnej tematyce, ale czy jest to konieczne ? Zamieszczenie bardzo silnego linka do strony nie związanej bezpośrednio z forum wielotematycznym będzie znaczyło więcej niż zamieszczenie słabszego (podobnego do forum) linka do drugiego forum wielotematycznego (czyli idealnie związanego z tematyką mojego forum) ?

Edytowane przez seven

Forum Dyskusyjne - zapraszam na forum dyskusyjne

Porady i sztuczki w światku internetowym - zapraszam na prywatnego bloga

• 4 miesiące temu...

Ja polecam "darmową wersję vBulletin" czyli skrypt forum MyBB. Są do niego rozbudowane i w pełni darmowe pluginy SEO, mają wiele opcji, np. "przyjazne linki", automatyczne dodawanie "nofollow" do nieprzyjaznych linków, automatyczne generowanie opisu każdej strony na podstawie nazwy tematu lub działu, konwertowanie linków na te z rozszerzeniem.html oraz wiele innych.

Mimo wszystko forum pozycjonuje się trudniej niż np. bloga. Jeśli ktoś miał styczność z MyBB i wie jak go jeszcze podnieść w górę to zachęcam do dzielenia się informacjami.

Pozdrawiam

Edytowane przez Anmato

Mam pytanie które mnie bardzo nurtuje ponieważ widzę że niektóre firmy używają do pozycjonowania swojej strony linków z anchor tekstem w stopce (lub gdzieś tam z boku wciśniętym na stronie lub w artykule ale to już rzadko ) stron z jakimiś ( dosyć często idiotycznymi ) nie na temat artykułami np. https://toplista.najlepsze.net/ https://www.tylko.gadki.waw.pl/materace-kolo;0.aspx https://klejnot.waw.pl/ i teraz moje pytanie czy jest to zgodne z zasadami Google czy może jest to już black seo bo na razie pozycjonuje swoja stronę uczciwie ale zastanawiam się czy nie zastosować tej metody i kupić sobie linków ale nie chcę ryzykować banem z strony Google. Jestem laikiem i się nie znam na tym w ogóle i nie chce ryzykować że stracę to ( Top 10 i lepiej na sporo słów i fraz kluczowych sami rozumiecie żeby to bardzo bolało jak bym dostał bana ) na co tak ciężko pracowałem. Proszę kolegów i koleżanki o opinie na ten temat z góry bardzo dziękuje!

Oczywiście, że to black SEO. Możesz ryzykować ale sukces może okazać się krótkim.. ja tak na prawdę prócz kilku rzeczy, trzymam się tego co napisało.. samo Google, czyli tutaj i tematy pokrewne-> https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35291

Lepszych wskazówek nie ma. Lepiej powoli i cierpliwie a trwale, niż szybko i z możliwością filtra na minimum 9 miesięcy. Pozdrawiam.