Skocz do zawartości

Czy uprzedzasz klientów ze strona może wpaśc w filtr ?

Xann

Czy uprzedzasz klientów ze strona może wpaśc w filtr  

113 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uprzedzasz klientów ze strona może wpaśc w filtr

• Tak
      51
    • Nie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Lexy ale masz dowody dotyczące własnej witryny a nie na to, że wszystkie spadki wywołane są karą za pozycjonowanie a to już poddaje pod wątpliwość tezę, że spadek = filtr.

Wiem, że to forum specjalistyczne, choć zaczynam mieć trochę inne zdanie. Jestem od kilku dni i specjalistyczne to jest tutaj tylko sprzeczanie się, rozmowa o jakiś filtrach i systemach wymiany.

To w seo writingu mógłbym więcej specjalistycznych rozważań napisać.

Musisz zdać sobie Lexy sprawę, że to forum czytają także potencjalni klienci, tak by poznać opinie i panujące trendy. Tak by przeanalizować otrzymaną ofertę i ją rozumieć. Więc wpada tutaj taki klient, chce poznać troszkę produkt, by nie być zależnym od wiedzy przekazanej ze strony firmy SEO tym samym kogoś, kto chce im coś sprzedać.

Co otrzymuje?

Nic, totalny chaos kataklizm, dziwne rozmowy, panika, błędne wnioski, widzi obraz branży, która sama nie wie czego oczekuje i w jakim kierunku zmierza.

Nie będę już się wczuwał, ja Swój pomysł sprzedam jak kota w worku. Chcąc jednak poniekąd oferując produkt zależny uczestniczyć w tworzeniu czegoś lepszego, starałem się dać swoje wnioski, pomysł, rady.

Odbiór mam dość dziwny, sprzeczki i co najgorsze nie wynikające z samego tematu.

Pozostaje mi więc przyglądać się i zmykać do innych działów tego forum, może tam znajdę coś ciekawego i się będę udzielał.

Szacun

Artur

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jestem przekonany, że małymi krokami można wprowadzić tą branże na właściwe tory.

Pytanie jednak, czy niechęć udziału wynika z faktu obaw niedostosowania się do takiego dokumentu czy jeszcze zbyt młodej branży i nie gotowej wejść na poważnie jako element marketingu internetowego.

Zapomnij o jakiejkolwiek współpracy ponieważ u wielu ludzi punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia.

Kiedyś był temat kodeksu, jeden z pierwszych punktów dotyczył nie szkodzenia konkurencji, po jakimś czasie autor tego punktu poleca dopalanie konkurentów punktami z własnego swla.

Kolejna sytuacja, kilka osób fajnie żyło w symbiozie, forum odwiedzali coraz rzadziej, nie przejmowali się banami, filtrami i innym rzeczami dotykającymi innych użytkowników forum, jednak gdy jeden z nich pokazał pewną listę która skazała wiele stron z tego towarzystwa, polała się fala płaczu na forum z powodów które już wcześniej dotykały reszty uczestników.

Chciałem ci tylko przedstawić sytuację i widok branży, kodeksy, układy będą dobre aż ktoś nie zwęszy swojego interesu gdzie indziej.

Kiedyś był temat kodeksu, jeden z pierwszych punktów dotyczył nie szkodzenia konkurencji, po jakimś czasie autor tego punktu poleca dopalanie konkurentów punktami z własnego swla.

Loki jak ktoś Cie linkuje jest to pozycjonowanie naturalne jak Ty linkujesz siebie jest to pozycjonowanie nie naturalne rozumiesz ???? Wiec ktoś dobrze radził

Marketing internetowy dla firm

Lolki, może jednak warto spróbować coś wypracować.

Odnośnie Tomka to on się pewnie tak droczył, gdy zakładałem chyba kilka dni temu konto w jego systemie i czytałem regulamin to zauważyłem, że linkowanie jest na własną odpowiedzialność.

Prawdę mówiąc, jedną z tych dobrych praktyk mogłoby być informowanie klienta o sposobie linkowania, by miał świadomości i oczywiście poproszenie klienta o upoważnienie do pozyskiwania linków. Gdzieś kiedyś czytałem, że nie można sobie umieszczać linka do każdej strony jakiej chcemy.

Lolki nie zepsułem się jeszcze dlatego pozwolę sobie nie wnikać w zaszłości. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Każda strona może przecież wyrazić opinie, dać swoje pomysły. Forum tworzą ludzie, jest ono też swojego rodzaju medium. Robicie konkursy, zjazdy to wprowadza wrażenie, że jednak ludzie chcą coś zrobić.

Nie znam moderatorów, może oni powinni wyjść z takim postulatem i propozycjami pilnując porządku i dobrego zachowania wykluczając z głosu osoby, które tak poważną dyskusje potraktują jako okazję do przepychanek. Nie zauważyłem jednak aktywności moderatorów, jedynie moderatora Irek, który stara się pilnować łobuzów. Choć oczekiwałbym aktywności mającej na celu działanie dla poprawy jakości SEO.

Loki jak ktoś Cie linkuje jest to pozycjonowanie naturalne jak Ty linkujesz siebie jest to pozycjonowanie nie naturalne rozumiesz ???? Wiec ktoś dobrze radził

Myślę że ten temat został już jednoznacznie wyjaśniony i tylko ty (z wiadomych względów) rozumiesz to po swojemu.

webwriter ja nie płaczę nad rozlanym mlekiem ani nie wnikam z zaszłości bo mnie wymienione wyżej sytuacje w ogóle nie dotyczyły. To nie było ani nie jest moje grono, po prostu tak się przedstawia sytuacja z Tworzeniem czegoś razem a ja to opisuję jak to wyglądało z boku, nie byłem i nie jestem żadną ze stron.

Napisałem mojego posta dla tego że nie jesteś pierwszy z takim pomysłem.

Lexy ale masz dowody dotyczące własnej witryny a nie na to, że wszystkie spadki wywołane są karą za pozycjonowanie a to już poddaje pod wątpliwość tezę, że spadek = filtr.

Nikt nie napisał, że każdy spadek = filtr. Spadki następują z kilku powodów, a filtr jest jednym z nich, zazwyczaj tym najbardziej szkodliwym.

Widzisz, problem polega na tym, że sam piszesz o braku swojego doświadczenia w pozycjonowaniu i braku zrozumienia niektórych pojęć używanych tutaj, a tłumaczysz pozycjonerom siedzącym w tej branży od kilku lat, czym jest a czym nie jest filtr.

Wracając do słownictwa, nadal nie widzę powodów, dla których tylko ze względu na potencjalnych klientów zaglądających tutaj powinniśmy dostosować używane słowa do ich potrzeb. Najpierw uważałeś, że problemem jest słownictwo używane przez nas w rozmowach z klientami, podczas gdy nie padło nawet pytanie o to, czy faktycznie rozmawiamy z nimi tak jak z innymi pozycjonerami. Teraz jednak okazuje się, że problemem jest słownictwo używane nawet na forum w rozmowach między pozycjonerami.

Zrozum, że jeśli ktoś wchodzi na specjalistyczne forum to jeśli chce zrozumieć o czym mowa, powinien zaznajomić się z pojęciami używanymi w danym kręgu, albo zwyczajnie spytać o czym mowa. Ewentualnie biorąc pod uwagę Twoje zażalenia, proponuję dodanie na forum pewnej opcji - wyświetlanie definicji użytego słowa po najechaniu na nie. Druga propozycja - stworzenie na forum działu "dla klientów", w którym pisalibyśmy prostym językiem zrozumiałym dla każdego.

Jeszcze zdanie na temat kodeksów SEO i innych tego typu dokumentów. Jeśli zerkniesz do tematu założonego przez Tomka, zobaczysz w nim także moje zainteresowanie i moją aktywność... do momentu aż okazało się, że temat miał na celu wyłącznie kontynuowanie wojenki między nim a jego przeciwnikiem.

Jeszcze zdanie na temat kodeksów SEO i innych tego typu dokumentów. Jeśli zerkniesz do tematu założonego przez Tomka, zobaczysz w nim także moje zainteresowanie i moją aktywność... do momentu aż okazało się, że temat miał na celu wyłącznie kontynuowanie wojenki między nim a jego przeciwnikiem.

wyciągnęłaś błędne wnioski , mój wątek był odpowiedział na kodeks SEO jaki opublikował IAB https://di.com.pl/news/9273,0,Kodeks_Etyczn...IAB_Polska.html no ale Ty jak zawsze wiesz lepiej

ba nadal uważam że pewne sprawy i słownictwo jak np SOFT przydało by sie unormować żeby wychodziły od nas pionierów tej branży a nie zaciągane przez nie wiadomo kogo , skoro udało się przeforsować SOFT to myślę ze resztę tez się uda

Xann, to po tym jak potoczył się tamten wątek, zmieniłam co do Ciebie zdanie i zobaczyłam, że wszystko co oboje robicie ma na celu wyłącznie kontynuowanie Waszej wojny. W momencie założenia tamtego tematu przez Ciebie pomyślałam sobie, że wyszedłeś z ciekawą inicjatywą, jednak z niewielkimi szansami na powodzenie, aczkolwiek chciałam dać temu szansę, stąd mój udział w temacie.

@Lexy błędne wyciągnęłaś wnioski,

@WhiteHatSEO SOFT (strona o finezyjnej treści ;) ) to wynik mojej walki o nie używanie słowa SPAM

Myślę że ten temat został już jednoznacznie wyjaśniony i tylko ty (z wiadomych względów) rozumiesz to po swojemu.

Tak się składa że to tylko Ty sam masz odmienny pogląd a ja tylko twierdzę to co twierdzi G

Lexy dalej rozumiesz jak chcesz, zobacz ja napisałem, że jestem początkującym w używaniu systemów.

Ciesze się, że Tomek pomógł mi tego używać wprowadzając jak cnotę do świata seksu.

Nie sądź jednak Lexy, że nie stosowanie tego systemu E-webllink powoduje małą wiedzę o nazewnictwie pojęć.

Może i Ty mnie wprowadzisz i poznam coś więcej. Chętnie z taką dziewczyną zrobiłbym konkurs na znajomość haseł pod warunkiem, że Twoja przegrana to striptiz prywatny dla mnie.

Tomek, bardzo podoba mi się określenie SOFT. Finezyjne strony, fajne.

tworze subtelne strony, bystre,przebiegłe i wyrafinowane czyli finezyjne więc widzisz Lexy, to Ty nie znasz się na stosowanych pojęciach bo nie wiedziałaś co to SOFT.

Xann, niestety nasze prywatne rozmowy (a także wiele następujących po nich sytuacji) utwierdziły mnie w przekonaniu, że moje wnioski były prawidłowe :/ Uważam, że oboje wciągnęliście w swoje sprawy zbyt wiele osób i cała masa tematów powstawała tylko po to, aby ciągnąć Waszą wojnę dalej.

Lexy, to Ty nie znasz się na stosowanych pojęciach bo nie wiedziałaś co to SOFT

Pytanie nie padło ode mnie, tylko od WhiteHatSEO ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności