Skocz do zawartości

Jak wyciąć tekst s pdf'a?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Robię sobie ściągi na egzamin i potrzebuje skopiować część książki pdf do Worda i zmniejszyć tak aby się do kieszeni mogło zmieścić. wiek ktoś jak to robić?

Chodzi mi o tekst aby go wyciąć a potem wkleić

z góry dzięki za pomoc.

Chcesz ściągać na egzaminie? A jak to czyta Twój nauczyciel? ;) Toż to nielegalne...

A swoją drogą, niepotrzebne są konwertery, zwykły Acrobat Reader ma możliwość zaznaczania teksu i kopiowania,

klikasz ikonę do zaznaczania zaznaczasz i automatycznie kopiuje...

No chyba, że PDF jest zabezpieczony, a wtedy nawet konwerter nie pomoże.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

I tacy ludzie będą rządzić tym krajem... ;)

A swoją drogą, próbowałeś mojego sposobu, przecież nie trzeba konwertera żadnego, wystarczy ikonka select:

https://images-cdn01.associatedcontent.com/.../300_110388.gif

Jak skopiować zabezpieczonego pdf do worda w celach naukowych oczywiście.
Acrobat ale w wersji profesjonall,

albo konwertery które obchodzą hasło, łamią je itp.

EDIT.

P.S Lepiej przepisz... przynajmniej się czegoś nauczysz ;) Przy pisaniu ściąg idzie się dużo nauczyć.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

(...) zmniejszyć tak aby się do kieszeni mogło zmieścić. (...)

Po co wycinać fragment? Nie lepiej całą książkę wydrukować pomniejszoną na długi arkusz? Potem harmonijka i hulaj dusza ;P.

Pozdrawiam i zapraszam na tłoczenie płyt DVD oraz płyt CD. A także do produkcji DVD. Moderowany katalog kwantowy zaprasza również.

Jest jeszcze inny sposób:

- robisz print screen, zapisujesz na przykład do jpg

- odpalasz jakiegoś OCR, który rozpoznaje tekst, polecam Fine Reader

- dostajesz gotowy dokument dla Word'a, ewentualnie poprawiasz to czego nie odczytał

Powodzenia na egzaminach...

Pierwsza sprawa - wydaje mi się, że jednak powinieneś trochę poczytać książek, bo to dobrze by zrobiło na Twoją umiejętność poprawnego pisania.

Druga sprawa - jeżeli używasz jakiegoś linuxa, albo masz do niego dostęp, to napisałem na blogu o wyciąganiu tekstu z pdfów: https://www.flashgitz.eu/gwalcenie-pdfow/

Trzecia sprawa - ściąganie jest niezgodne z wytycznymi google. Zrób ciekawą stronę z interesującym tekstem i ludzie sami zaczną do niej linkować :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności