Skocz do zawartości

Postrony

rozbik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę o rozwianie moich wątpliwości. Do tej pory pozycjonowałem jedynie moją stronę główną ale od pewnego czasu zacząłem pozycjonować tej podstrony. I tu moje pytanie.

Jak dodam kod śledzenia do każdej z pozycjonowanych podstron (ten sam kod dla wszystkich, włącznie ze stroną główną) to rozumiem że w jednym raporcie otrzymam zsumowane wyniki np.

www.111.pl - 10 wejść dziennie

www.111.pl/podstrona01 - 40 wejść dziennie

www.111.pl/podstrona02 - 50 wejść dziennie

Ja otrzymam raport że moją stronę odwiedziło 100 osób. A co z wejściami ze strony głównej na poszczególne podstrony i wejściami z podstrony 01 na 02 i na odwrót. Czy one też będą zliczane i będą fałszowały statystyki?

Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

Adam

Wszystko zależy od tego jakich statystyk używasz, faktycznie jak wstawisz kod taki sam na głównej i podstronach to zliczy Ci to jako całość, np stat4u tak ma. Co do przekłamywania statystyk z wejść z podstron danego serwisu to też chyba zależy od statystyk. Wykupiłem ostatnio na próbę statystyki xanna, strona www.xannstat.com, z tego co zauważyłem nie zliczają one wejść z podstron serwisu i pokazują dokładne odwołania do poszczególnych podstron, kto wchodził, z jakiego adresu, na jaką podstronę, ile podstron przejrzał będąc na naszym serwisie itp. Tu jest dokładna specyfikacja: https://www.xannstat.com/index.php?akcja=za...ia&iKatId=6. Jeśli nie przeraża koszt 50zł netto za statystykę to polecam, chociaż wystarczającym rozwiązaniem do zwykłych stron, na których konkretnej analizie nam nie zależy, jest stat4u i jemu podobne statystyki. Wiem że teraz nawet większość firm hostingowych ma wbudowane statystyki więc nawet nie trzeba nic dodawać do skryptu a mamy gotowe zliczanie ale czy to nam wystarcza, to już indywidualna sprawa ;)

Te dane będą w Google Analytics w zupełnie różnych raportach, więc nie ma się czym przejmować. Źródła odwiedzin pokażą Ci ilość odwiedzin z poszczególnych podstron.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności