Skocz do zawartości

Moc systemu czy ilośc gadżetów ?

Romperstomper

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli według was moc systemu to ilość ip i domen zawartych w systemie to może powinniście poczytać więcej o pozycjonowaniu.

A gdzie odpowiednie podlinkowanie, wiek domeny, ilość linków wychodzących i inne elementy ?

Got link posiada może sporo subdomen/domen ale niestety duża większość z nich to młodzieżówka z małą faremką wychodzących (inne systemy)

eweblink/seonet ma wiele starszych dobrze podlinkowanych domen/subdomen a też posiada podpięte faremki linków. Co do ilości wychodzących trochę lepiej wypada eweblink, po 3ch miesiącach powinien wyglądać jeszcze lepiej ze względu na nadchodzące w nim zmiany w przelicznikach wychodzących.

Dla mnie liczy się moc systemu przede wszystkim. Gadżety to sprawa drugorzędna jak juz ktoś napisał serwowana głownie dla pokemonów by przyciągnąć nowych użyszkodników jak system jest młody.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Może byście ustalili co to gadżety zanim zaczniecie o nich pisać? :)

Wydaje mi się że nazwanie gadżetami opcji usprawniających obsługę systemu jest trochę naciągane ;)

Przypominam że nie jest to wątek do licytowania który system lepszy ! Znowu będzie płacz jak powywalam do kosza.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Liczy się tylko ilość domen , ilość ip dlatego należy zobaczyć jaki system ma najwięcej IP :)

Zapewniam Cię że ilością IP przewyższamy wskazywany przez Ciebie konkurencyjny system a ilość domen to nie podstawa w systemie... lecz skuteczność. Możesz przypomnieć sobie miesięczny test Ptaq który przedstawił po tym czasie ilości m.in. site i bl... https://www.pozycjoner.biz/swl-dokladne-zestawienie/ Warto raz jeszcze powtórzyć:

Jeżeli według was moc systemu to ilość ip i domen zawartych w systemie to może powinniście poczytać więcej o pozycjonowaniu.

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Zapewniam Cię że ilością IP przewyższamy wskazywany przez Ciebie konkurencyjny system a ilość domen to nie podstawa w systemie... lecz skuteczność. Możesz

a mi TP net na prośbę telefoniczną aktywował IPv6

warto raz jeszcze powtórzyć:

jak już cytujesz czytaj do końca...

sygnaturka.png

Zapewniam Cię że ilością IP przewyższamy wskazywany przez Ciebie konkurencyjny system

Alfred dorzuć wykres :)

W polskich warunkach skuteczność SWL rotacyjnych jest bardzo dużym stopniu odzwierciedlona przez ilość domen i ip. Po za tym SWL nie są do pozycjonowania tylko do dopalania, w innym wypadku źle się to kończy (linkme).

Kontynuując tematykę gadżetów w polskich SWL to są często zbędne dla osób które wiedzą co zrobić z pkt. A błyskotki tak jak już napisano przyciągają puste umysły (w tematyce SEO) ... Dobre narzędzia na pewno też są bardzo przydatne i użyteczne ale dobrych i innowacyjnych narzędzi jak na razie nie zauważyłem.

nihil fit sine causa

Zaczynam lubić wtrącać Swoje trzy grosze.

Moim skromnym zdaniem jako niedoświadczonego użytkownika systemów nie jest ważna moc i ilość gadżetów.

Wielu osobom taki wniosek może wydać się kontrowersyjny.

Dla mnie ważnym jest cel jaki chce osiągnąć autor/właściciel systemu.

Moc systemu jest pojęciem względnym, jak widać w dyskusji rozprawianie o tym powoduje mało sensowne przepychanki, co jest a co nie jest ważne, co wpływa a co nie wpływa na moc systemu.

Moc jak sława rośnie lub przemija.

Cel i zamysł autora prowadzi do rozwoju. Jeżeli ktoś tworzący system ma cel i wypracowaną strategię to będzie kiedyś na szczycie. Nie jest ważne ile system ma mocy dziś, ważne czy działania systemu doprowadzą do wzrostu mocy lub do jej utraty. To jest podstawą sukcesu systemu nie jego obecna moc i elementy wpływające na jego moc w dniu dzisiejszym.

Można zbudować system napchany gadżetami lub taki, który dzisiaj ich nie posiada za to posiada moc. Czy te dwa mają szanse na sukces. Skromnie powiem nie.

Wygra ten system w którym użytkownicy znajdą cel i zrozumieją zamysł autora, ten który dostarczy nie tylko obecną moc ale i rozwiązania wpływające na poprawę tej mocy.

Wyobraźmy sobie sytuacje zbudowania systemu all in one dla takich ludzi jak ja, dla takich jak klienci Adwords typu Szewc z Krakowa, dla tych co sprzedają punkty, dla tych co dodają zaplecze by pozycjonować własne strony i na koniec dla tych których stać na zakup tych punktów.

Wygra taki system, który będzie myślał szeroko i na przyszłość a nie prowadził dywagacje na temat obecnej sytuacji.

Świadomość marki buduje się przez gadżety i przywiązanie użytkownika, przyjazny interfejs, ciekawe dodatki i zmyślnie dopracowany algorytm będzie kluczem do sukcesu i wzrostu mocy systemu.

Dziennie piszę ponad 100 czasami i 200 artykułów, nie zdajecie sobie sprawy ile to literek. Pomyślcie, czy widząc na horyzoncie system All in One np. dodatkowo w ramach panelu oferujący mi edytor ze słownikiem T9 i wysłanie artykułu do odpowiedniego presel page dodając jeszcze możliwość podlinkowania.

Zrobię wszystko, żeby używać takiego systemu. Kolejny użytkownik dostrzega inną zaletę, także postanawia się przyłączyć.

Więc nie moc i nie gadżety tylko cel i zamysł a także znajomość oczekiwań branży.

Oczywiście dojdziemy na końcu do wniosku, że osiągnął taki system moc.

Dlatego dywagacje co jest ważne i co wpływa na moc nic nie wnoszą. Ważne jest by poznać oczekiwania użytkowników i je spełniać a wtedy będą korzystać i wpływać na wzrost mocy.

Mam nadzieje, że moja opinia i kolejne trzy grosze nikogo nie irytują.

Szacun

Dla większych graczy dodających swoje zaplecze do systemów ważna jest obecna moc, interesuje ich co dostaną dziś za dodanie własnego zaplecza. Ci więksi gracze są cennymi użytkownikami dla systemów.

Czy ważne są gadżety? Nie wiem jeszcze co nimi jest. Gdyby do gadżetów zaliczać opcje wspomagające zarządzanie dodanym zapleczem jak i zarządzanie uzyskanymi punktami to jakby nie patrzeć przy porównywalnych mocach lepiej iść tam gdzie te opcje są.

[dodane]

W zasadzie tych "mniejszych" użytkowników systemów też interesuje co dostaną za swoje domeny a nie czy dzięki ich domenom system się rozwinie :)

Gadżety typu monitoring pozycji, monitoring site i inne pierdolniki są po to, żeby przyciągnąć pokemony do systemu. Identyczny cel mają działania marketingowe właścicieli systemu polegające na zatrudnieniu pokemonów z tego forum w liczbie sztuk kilku na system, lub też stworzenie kilku wirtualnych użyszkowników - piewców systemu. Jeden system nie prowadzi takiej polityki i mimo ostatnich awarii ludzie jakoś z niego nie uciekli, ciekawe dlaczego.

Moc systemu każdy myślący człowiek umie sam sobie sprawdzić, ale pokemony są leniwe i słuchają tego co napiszą pokemony systemu na forum. Biedni myślą, że te pokemony to piszą dlatego, że tak jest, a nie dlatego że mają punkty od właściciela za free.

Wszystkie powyższe działania (bez względu na system) mają jeden cel: Dać jak najwięcej właścicielowi systemu, który to właściciel będzie sprzedawać punkty i pozycjonować swoich klientów. Właściciel weźmie sobie odpowiednią cześć mocy mówiąc, że nic nie bierze, albo że bierze bardzo mało.

Zasada jest taka: im więcej pokemonów z własnymi dobrymi stronkami tym lepiej. Dlaczego? Dlatego, że pokemon dba o swoje stronki, stawia je w małej ilości, są w miarę unikalne i nie są robione tylko pod system. Pokemon nie ma pieniędzy żeby postawić 100 ston na dedyku z jednym IP. Pokemony to jest rynek docelowy systemów i dla nich są gadżety. Duzi gracze maja własne systemy monitoringu, lub stać ich na kupno takiego systemu i im to niepotrzebne.

Więksi gracze są na tyle duzi że nie potrzebują systemu, albo potrzebują systemu żeby sprzedawać punkty. Ewentualnie kupują punkty (bo tanie) żeby wzmocnić swoje zaplecze.

zajadacz: piszesz o zyskach właścicieli systemów, reszta chyba pisze raczej o tym co lepsze dla użytkowników tych systemów i wydaje mi się że o tym miał być ten wątek.

systemy są do dopalania ale nie zmienia to faktu, że czym większą moc posiadają tym lepiej. Dla mnie gadżety to wszystkie pierdoły bez których mogę się obejść. Statystyki pozycji, bl, pr i inne tego typu to bzdety i mogę sobie to sam w google sprawdzić. Jak jest czasem z tego korzystam ale jak by nie było nie płakałbym.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

zajadacz: piszesz o zyskach właścicieli systemów, reszta chyba pisze raczej o tym co lepsze dla użytkowników tych systemów i wydaje mi się że o tym miał być ten wątek.
[oftop]

Systemy są głownie dla właścicieli, a nie użytkowników. Nikt nie tworzy systemu dla użytkowników, a dla siebie. Mówienie, że są dla użytkowników to marketingowy kit. Systemy coś tam dają użytkownikom, owszem, inaczej nikt by ich nie używał, ale duzi gracze używają tego tylko do dopalania, ewentualnie do long tail.

Dla użytkowników najlepszy był by system o otwartym kodzie źródłowym, albo zrealizowany tak, żeby było widać ile % naprawdę bierze sobie właściciel (wiem że nierealne w realizacji).

[/oftop]

Dla mnie moc się liczy, dlatego zanim Xann mnie wyrzucił z e-weba nie miałem konta pro, bo po cholerę mi jakieś pierdolniki, jedyne co przydatne w koncie pro to zestawy linków. Jak dodatki są za free to niech sobie będą, ale płacić za coś co nie jest niezbędne to dla mnie głupota.

Dyskusja co ważniejsze moc czy gadżety to bicie piany, nic z tego nie wyniknie: jeden lubi brunetki, drugi blondynki. Jak dla mnie wątek do zamknięcia.

Systemy są głownie dla właścicieli, a nie użytkowników.
Korzyści mają obie strony, mniejsze czy większe. W związku z tym że w większości są tu użytkownicy a nie właściciele proponuję pisać o nich i ich możliwych korzyściach.

Xann: proponuję wywalić reklamę z postu lub poleci do kosza.

liczy się moc i to dla właścicieli i dla userów korzystających z tej mocy

gażdetem nie jest dla mnie narzędzie ułatwiające pracę z systemem, gadżet to cos bez czego doskonale sie można obyć nic nie tracąc na funkcjonalności systemu

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności