Skocz do zawartości

Moc systemu czy ilośc gadżetów ?

Romperstomper

Rekomendowane odpowiedzi

poza skutecznością liczy sie tez podział tematyczny stron

A co daje taki podział tematyczny jaki jest w gotlinku?

Dla mnie gadżety to coś co wykracza ponad funkcjonalność systemu shopki, webcitis, czy narzędzie do sprawdzania pozycji i indeksacji.

Ale czy obecne systemy dostarczają coś ponad dostępnie narzędzia z innych źródeł? Funkcjonalność systemu można podnieść pisząc własne narzędzia, ci którzy nie potrafią tego zrobić korzystają z zaimplementowanych w systemie rozwiązań.

Dla mnie najlepszym użytecznym gadżetem były by sensowne analizy dostarczane przez systemy na podstawie ich zasobów. To by była taka zdrowa walka, merytoryczna a nie propaganda uprawiana przez popleczników za punkty z systemów. No cóż ale o tym można raczej tylko pomarzyć ....

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak zwykle i w tej dyskusji oddalamy się od tematu zatem wracając do niego :

Jeżeli według was moc systemu to ilość ip i domen zawartych w systemie to może powinniście poczytać więcej o pozycjonowaniu.

A gdzie odpowiednie podlinkowanie, wiek domeny, ilość linków wychodzących i inne elementy ?

powiem tak , masz racje ale nie do końca

rozróżniamy dwa rodzaje SWL i należy ich moc oceniać wg ich rodzaju tj dynamiczny i stały, oba rozdaję naprawdę różnią się miedzy sobą .

o ile w stałym faktycznie są istotne domeny (wiek, ich własna siła, podlinkowanie ilość wychodzący itp ) to w dynamicznych liczy się jest ważny ich zasięg w ilośc domen oraz ilośc IP

ważne jest żeby system posiadał domeny których nie ma w innym systemie bo często zdarza się tak ze zaplecze ląduje w 5 SWL i w sumie taka domena jeset już do D.......

Systemy są głownie dla właścicieli, a nie użytkowników. Nikt nie tworzy systemu dla użytkowników, a dla siebie.

jak tworzysz system dla siebie jest to system prywatny , te co widzisz na PIO są to systemy dla użytkowników ale też nie ma co ukrywać ze każdy właściciel systemu musi na nim zarobić, bo nie ma i nie będzie nigdy gratisowych SWL'i to nie instytucja charytatwna

Dla mnie moc się liczy, dlatego zanim Xann mnie wyrzucił z e-weba nie miałem konta pro, bo po cholerę mi jakieś pierdolniki, jedyne co przydatne w koncie pro to zestawy linków.

możesz korzystać z e-weba nadal :)

Wracając do postawionego pytania w temacie to najważniejsza jest ilość IP w systemie reszta to dodatki

Marketing internetowy dla firm

Wracając do postawionego pytania w temacie to najważniejsza jest ilość IP w systemie reszta to dodatki

tak też myślałem,

powiem więcej, im miej wychodzących linków z strony tym jest ona chyba "mocniejsza" czyli im więcej stron w systemie które mają jeden system tym jest on "mocniejszy" uważam ze każdy system powinien dysponować własnym zapleczem wówczas miało by to sens bo obecnie prawie wszystkie domeny systemów zawierają sie raczej w tym największym

To zależy. Ustawiłem na stronę 1500 pkt. Po kilkunastu dniach mam dużo linków ale tylko na kilku domenach. Więc co z tego, że w systemie jest kilkadziesiąt kilo IP, jak linki dostałem na ułamku % z tego.

Jak ktoś daje dużo pkt na stronę, to ilość IP może odgrywać dużą rolę.

zbyt duza wage przywiazujecie do tych IP - nie mam pojecia jak sie ta liczba rozklada w poszczegolnych systemach, ale IP ma dla mnie marginalne znaczenie,

Xann rzucil haslo mamy xxx unikalnych IP, fajnie, ale czy to az takie wazne ?

IP sie raczej rozprasza, by bylo teoretycznie trudniejsze do wysledzenia samo zaplecze, co do samego pozycjonowanie to zdecydowanie przeceniany elemet

zaraz pewnie uslysze, ze to bzdura :) - czekam jednak na silniejsze argumenty

macie pewnie dedyki z jednym IP - potestujcie sobie - troche to czasu wymaga

PS. A gdzie moj ulubieniec webwriter ?? - szumu narobil i zaginal ??

zbyt duza wage przywiazujecie do tych IP - nie mam pojecia jak sie ta liczba rozklada w poszczegolnych systemach, ale IP ma dla mnie marginalne znaczenie,

Xann rzucil haslo mamy xxx unikalnych IP, fajnie, ale czy to az takie wazne ?

stary wyłożyłeś się na elementarnych podstawach pozycjonowania :)

Najważniejsze znaczenie ma ilośc IP

odpowiedz sobie sam co ma większa siłę

100 linków z 100 różnych IP czy 100 linków z tego samego IP ???

PS. A gdzie moj ulubieniec webwriter ?? - szumu narobil i zaginal ??

widzę że grasz skrzypce pierwszego prowodyra , to aż takie podniecające ?

stary wyłożyłeś się na elementarnych podstawach pozycjonowania

Najważniejsze znaczenie ma ilośc IP

odpowiedz sobie sam co ma większa siłę

100 linków z 100 różnych IP czy 100 linków z tego samego IP ???

szczerze to bez wiekszego znaczenia - wybral bym lepsze strony - bez wzgledu na ilu sa IP

jak dla Ciebie najwazniejsza jest ilosc IP to zycze powodzenia :) nakup sobie duzoooo IP i bedziesz wysoko w serpach :)

pisze to z cala swiadomoscia

a zadam jeszcze pytanie - weblink podaje tylko rozne IP, jak juz drazysz temat bys powiedzial w ilu klasach sa te IP w weblinku ? bo sama ilosc IP to pikus, o szerokosci powie bardziej ilosc klas

ale podkreslam jest to ktorys z kolei element mocy linka - wrecz marginalny

ale podkreslam jest to ktorys z kolei element mocy linka - wrecz marginalny

No właśnie tego czy "marginalny" tak do końca nie wiadomo... na moc systemu wpływa bardzo wiele czynników - stwierdzenia że liczą się tylko IP i domeny jest mylące - gdzie np. tematyczność albo ilość linków wychodzących/przychodzących ?

A możesz udowodnić swoją tezę (bo to nie jest opinia nawet) na podstawie przeprowadzonych testów ? Hehe...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

jak dla Ciebie najwazniejsza jest ilosc IP to zycze powodzenia :) nakup sobie duzoooo IP i bedziesz wysoko w serpach :)

pisze to z cala swiadomoscia

dzięki za informację że piszesz to z całą świadomością , świadczy to tylko to braku elementarnej wiedzy w zakresie pozycjonowania

sa znacznie wazniejsze przeslanki by na stronie umiescic link niz IP serwera na ktorym sie znajduje, a jezeli potrafie wymienic conajmniej kilka cech, ktore sa dla mnie cenniejsze to IP zchodzi na marginalny plan

tym postem nie mam zamiaru przekonywac Xanna - dla ktorego, jednak najwazniejsze jest IP, jak to podkreslal wczesniej

zacytuje mistrza : "BZDURA :)"

nie przekonujesz mnie tylko wyszych bo jesteś jedynym co uważa że 100 linków z 100 różnych IP czy 100 linków z tego samego IP nie ma żadnej różnicy :)

fakt bzdury gadasz , daj spokój bo się pogrążasz nie masz odwagi przyznać się do błedu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności