Skocz do zawartości

Galeria zdjęć poszukiwana

rozmiar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

szukam skryptu galerii na na stronę firmową. Obecnie używam Includegallery , a ta niestety nie spełnia oczekiwań. Poszukuję po prostu standardowego skryptu galerii z możliwością:

- tworzenia kategorii i podkategorii i tworzeniem do nich miniatur,

- dodawania opisów do kategorii/podkategorii/zdjęć w języku niemieckim bez krzaczków,

- przeglądania kategorii w takiej mini przeglądarce (js lightbox?) z poleceniami "next" i "previous"

- możliwością wkomponowania w struktury prostej strony html.

Testowałem i szukałem już sporo, w tym Gallery2, ale templatki i chaos w panelu admina doprowadza mnie do szaleństwa.

Obecnie wygląda to tak www

Jeśli macie coś, co możecie polecić byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam u z góry dzięki za pomoc

Michał

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

wlasnie tez szukam skryptu galerii, moze ktos ma cos do polecenia, gdzie osoba nie znajaca html/php itd moze sama dodawac fotki i opisy. myslalem nad rozwiazaniem wordpress plus mod galerii, jako ze jest masa ladnych skorek do wordpressa.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

@rozmiar, a tak nie można: https://www.google.pl/search?q=Powered+by+m...lient=firefox-a

Również poszukuję, myślałem właśnie nad Ajaxem, ponieważ bardzo dobrze to wygląda, tylko jak to jest z SEO, i podaniem linka do konkretnego zdjęcia... to już połowa odpada na przedbiegach...

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Można jeszcze zobaczyć:

https://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/

https://qgallery.quadrifolia.de/ - na razie beta, ale fajnie się zapowiada, choć ta beta to już chyba od roku :|

https://www.lokeshdhakar.com/projects/lightbox2/

..i ze standardowych jest jeszcze MG2 czyli minigal, wykorzystałem ją tutaj, pełen panel i opiera się na plikach.

Choć jak pisałem wyżej, też poszukuję czegoś do większego portalu, więc jak ktoś zna coś takiego, poproszę.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 2 tygodnie później...

Przeszukałem naprawdę sporo i te wszystkie skrypty mają dla mnie zasadniczą wadę - skomplikowana jak dla mnie instalacja i konfiguracja oraz brak możliwości tworzenia podkategorii w kategoria tudzież brak możliwości dodawania wyczerpujących opisów kategorii/podkategorii/serii zdjęć/poszczególnych zdjęć. Dodatkowo potrzebuję by poszczególne serie w danej podkategorii można było oglądać w czymś w rodzaju przeglądarki z opcją: "następny" "poprzedni" "zamknij/wróć do kategorii".

Koniec końców, zdecydowałem się na odrzuconego pochopnie w przedbiegach Lightboxa, a kategorie i podkategorie oraz opisy (które są dla mnie ważne) robię ręcznie. To samo z wrzucaniem zdjęć. Wiem, że to bardzo łopatologiczne, a jak się pomylę, to szlak trafić może zdjęcie, kategorie, podkategorię - ale przynajmniej osiągnę to , czego szukałem.

Jest i kolejny mankament oprócz ręcznego administrowania - to zapisywanie w cache PC usera zdjęć. W moim przypadku miniatur kategorii głównych. Jak wywalę miniaturę, to ona nadal jest w pamięci PC, mimo że fizycznie nie ma jej w kodzie na stronie. Co ciekawe rzecz tyczy się przede wszystkim IE, który w Austrii (bo do tamtejszych użytkowników) strona jest skierowana jest bardzo popularny. Nie bardzo wiem jak to obejść. Czy jakoś można?

Pewnie do wszystkiego można sobie napisac jakiś panelik, ale dla mnie to póki co niewykonalne.

Jak tylko poprawię błędy w opisach i podlinkuje galerię na stronie, to pokażę jak to wygląda

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

4ImagesGallery - ciągle w budowie

Jest sporo modów

SEO Friendly URL's

Łatwy w obsłudze system templatek

Galerie Lightboxowe

Ajaxowe Gwiazdki.

Modyfikacje są dość trudne i nie ma polskiego supportu. Przy okazji mam pytanie czy Gallery2 i Coppermine mają podobną funkcjonalność co 4ImagesGallery?

Jeśli ktoś szuka łatwej w obsłudze galerii to może się zainteresować LightCMS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności