Skocz do zawartości

[PHP/MySQL] dodawarka artykułów

sirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

napisałem sobie prostą dodawarkę artykułów do swoich Blogów postawionych na wordpressie, jednak mam poważny problem z którym walczę od dawna, mianowicie jak rozwiązać problem dodawania linka w treści artykułu, ponieważ jak dodaje artykuł z linkiem to artykuł zostaje dodany z linkiem w postaci html'owego kodu a nie poprawnego linka ??

Macie może jakieś pomysły jak to rozwiązać ??

Nie masz nigdzie htmlspecialchars() ?

nie

Dodajesz bezpośrednio do bazy czy postem normalnie z logowaniem ?

dodaje POSTem z logowaniem

już się biorę do lektury :)

hmm niestety gotowe programy dp blogowania mnie nie interesują, bo chce skończyć to co zacząłem

Jeśli wysyłasz dane na adres action jaki jest podany w polu formularza w w formie "czystej" nie ma możliwości aby się zmienił kod HTML.

Chyba, że sam system blogowy ma mechanizm rozpoznawania referrera i jeśli jest obcy zamienia elementy języka HTML jak kod linka na nieaktywne funkcjami typu htmlspecialchars() .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności