Skocz do zawartości

Specyficzny filtr - nawracający

websign

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pół roku jedna ze stron, którą się zajmuję ma bardzo dziwny filtr. Filtr trwa około 3-4 tygodnie, potem strona na ok. tydzień wychodzi z filtra, a potem znowu powraca do filtra. Sytuacja trwa już parę ładnych razy i zastanawiam się co by tu zrobić. Adresu strony niestety podać nie mogę.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Na stronie nie ma, ani nie było swli, prowadzą do nich linki stałe z zaplecza i katalogów, a jednak coś Google nie pasuje...

A może jakiś pomysł na zawalczenie? (domeny niestety raczej poświęcić nie mogę).

Pozdrawiam i czekam na info

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Mam podobna sytuacje od roku. Strona na starej domenie i ma ustabilizowana pozycje w top10. Wpada w filtr za kazdym razem jak troche ja podlinkuje, ale zawsze wraca. Nie wiem czy mozna to wiazac z tym, ze podobna pozycje ma jej subdomena z ta sama tematyka.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 2 tygodnie później...

ponad rok temu miałem z jedną stroną podobny problem, przy czym sytuacja się zmieniała w ciągu kilku dni, np. trzy dni w filtrze, trzy dni bez, trzy w filtrze, dwa-pięć bez, itp.. zwykle filtr trwał trzy dni, więc po kilku turach się nauczyłem i już wiedziałem kiedy ustąpi jak znowu strona wpadała :placze:

w skutek tego wykres statystyk dziennych wyglądał jak uzębienie staruszka ;)

trwało to przez około 3 miesiące, nie było nijak związane z linkowaniem (strona nie linkowana przed, ani po), po prostu ot-tak... do tej pory nic podobnego z tą stroną się nie działo...

ps. niepojęte są poczytania wielkiego G, lepiej nawet nie próbować tego zrozumieć, podobno kilku śmiałków skończyło już w psychiatrykach...

google to tylko automat , jak już się tak zwierzamy miałem problem z jedną domenę która wpadała mi na około dwa tygodnie w totall filtr ;) wszystko leciało wszyściuteńko o ogonie mogłem pomarzyć wtedy miałeś 6 wyników dla google to podstrona była na pozycji numer 7 :placze: działa się tak przez wiele miesięcy i straszne to było , potem nagle ustąpiło i żyli długo i szczęśliwie ;)

Miałem podobnie przez jakieś 3 miesiące ze swoją stronką ;) nie była w TOP10 na hasło na które skakała, ale skakała jak szalona - tydzień-dwa 30-40 pozycji dalej, tydzień na swoim wydeptanym miejscu ;) masakra - nie kumałem co jest grane :huh:

Nie mogłem dbać o ciągłość linkowania (non stop ręcznie - stałe linki) i przez 2 tygodnie przy stronie nie zrobiłem kompletnie nic :D Spadła o 60 pozycji i zacząłem linkować od początku - teraz trzyma się w miejscu z którego zleciała i pnie się w górę (bez zawirowań) :placze:

Nie wiem czy przerwa była lekarstwem na całe wariactwo, ale może chwila odpoczynku pomoże ;)

Swoją drogą Kaviorek ma racje:

ps. niepojęte są poczytania wielkiego G, lepiej nawet nie próbować tego zrozumieć ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności