Skocz do zawartości

z "bez www" na "www"

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze mnie pochwalić! Też dodawałem raczej bez www. tylko że celowo a nie z omyłki...i miałem problem z przekierowaniem. 4 godziny wędrowałem po forum...i mam redirect o którym doprawdy niewiele było mi wiadomo poza tym, że można go w cpanelu zrobić. Niestety w Cpanelu miałem tylko możliwość przekierowania redirect z bezwww na www...i tez coż niebardzo działał.

to poniżej działa

eureko ja to wiem :soczek: ...ide popić.

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.mojadomena.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://mojadomena.pl/$1 [R=permanent,L]

eh...jak miło ze mnie nikt nie musi opierblabla

ot czytać forum czytać czytac....

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^domena.pl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://domena.pl%{REQUEST_URI} [R=301,L]

michal @ jednak jesli ma to przetwarzac na z 'www' to powinno chyba wygladac nieco inaczej:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.domena.pl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl%{REQUEST_URI} [R=301,L]

:D

Kod, który ja podałem działa w troszeczkę inny spos ób niż ten kod, który Ty napisałeś.

Mój kod przekierowuje wszystko co sie nie zaczyna od domena.pl na domena.pl. Czy to będzie www.domena.pl czy ww.domena.pl czy alamakota.domena.pl to i tak zostanie przekierowane na wersję https://domena.pl

ot czytać forum czytać czytac....

Na poczatku tego tematu padło pytanie

Jak sie zachowa Google gdy zrobie redirect ze strony "bez www" na stronę z "www", czy linki ze strony "bez www" zostaną zsumowane z linkami ze strony z "www" ?

Odpowiedź brzmiała tak. Czy aby na pewno?

Bowiem w innym miejscu na forum wyczytałem:

Ważne jest tylko, żeby być konsekwentnym i jak zaczynasz pozycjonować na adres z www, to się tego trzymaj, bo jak trochę pozycjonujesz na jeden, a trochę na drugi, to po prostu marnujesz wysiłek i pieniądze.

Czyli jednak nie?

Przeczytałem na tym forum każdy temat dotyczący "z www czy bez www" i w zdecydowanej większości przeważają argumenty za adresem 'z www' i są one dla mnie zrozumiałe.

Wiem, że gdy się zastosuje 301, na pewno sumowany jest PageRank, jednak wiem też, że PageRank nie jest już kluczowym czynnikiem decydującym o pozycji serwisu w wynikach wyszukiwania. Kluczowymi czynnikami są ilość linków oraz jakość linków.

A że serwis.pl i www.serwis.pl to dwa różne adresy, należy się zdecydować na jeden. Bo przecież jakby tak nie było, to nie powstawałyby tematy typu 'który lepszy'.

Teraz moje pytanie: jeżeli webmaster serwisu zdecyduje się pozycjonować adres http//serwis.pl - dodając wpisy do kagalogów stron - to czy link w postaci www.serwis.pl będzie miał jakąkolwiek wartość (zważając, ze jest przek. 301 z www.serwis.pl na bez www) ?? Czy faktycznie linki w postaci www.serwis.pl zostaną zsumowane z tymi bez www i w związku z tym pozycja w wynikach będzie wyższa?

Tylko proszę o ominięcie sprawy z anchorem, bo w tym wypadku nie gra żadnej roli.

na pewno sumowany jest PageRank,

PR Sumowany? Na pewno nie.

czy link w postaci www.serwis.pl będzie miał jakąkolwiek wartość (zważając, ze jest przek. 301 z www.serwis.pl na bez www) ??

Tak.

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

A ja się jednak wyłamię i nadal będę pozycjonował bez www ;)

jak pisałes wczesniej najważniejsze jest to, zeby postępować konsekwentnie...

szczegolnie ze gdzies wcześniej wyczytałem że długość adresu również jest brana pod uwagę więc w tym wypadku jestem o 4 znaki do przodu...

adres juz i tak dlugi jest latwiejszy do zapamietania bez www

<?

if (substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 0, 3) == 'www')

{

header("location:https://noclegipolska.com");

exit;

}

?>

czyli korzystając z Twojego kodu działanie odwrotne :)

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Może mi ktoś wytłumaczyć co jest z tymi linkami z www i bez www

Gogle wykryło moją strone tportal.info i www.tportal.info a jak linki z inych stron bende mieć tportal.info i www.tportal.info Czy przesto może być strona na niszej pozycji. I czy to jest szkodliwe na pozycje. Byłbym wdzienczny o uzasadnienie wypowiedzi.

Pozdrawiam

Ten topic juz byl na poczatku ale co mi tam najwyzej adminek wykosi sam....

Może mi ktoś wytłumaczyć co jest z tymi linkami z www i bez www

Gogle wykryło moją strone tportal.info i www.tportal.info a jak linki z inych stron bende mieć tportal.info i www.tportal.info Czy przesto może być strona na niszej pozycji. I czy to jest szkodliwe na pozycje. Byłbym wdzienczny o uzasadnienie wypowiedzi.

Pozdrawiam

Z tego co czytałem wcześniej to właśnie dlatego tutaj się męczyli nad przekierowaniem żeby w google był tylko jeden adres tzn. z www. (chociaz ja akurat upieram sie przy adresie bez www :D)

Jeżeli dobrze zrozumiałem to Twój PageRank rozkłada się pomiędzy jakby dwie różne domeny, tzn. www.tportal.info oraz tportal.info. Przez to Twoja pozycja jest potencjalnie niższa niż by być mogła...

Jak będzie Twoj adres w google tylko z www. i będziesz pozycjonował stronę z www to wskoczysz na wyższą pozycję.

Chodzi o to zeby nie bylo jakby duplikatu - a ty taki masz w tej chwili..

zdecyduj sie na adres z www lub bez i konsekwentnie tego wyboru sie trzymaj przy pozycjonowaniu..

a z drugiego (np. ten bez www) zrob przekierowanie na ten Twoj wybrany adres... (np. www.tportal.info)

Rozwiązaniem Twojego problemu są posty powyżej...

czytać forum.. czytać :D

adres juz i tak dlugi jest latwiejszy do zapamietania bez www

A co ma www do zapamiętywania adresów?! I tak się pamięta domene, a nie to czy adres był z www czy bez www. Większość ludzi wpisując adres strony do paska przeglądarki wpisuje z www, ale są i tacy, co wpisują po prostu (przykładowo) 'onet.pl' i przegladają portal. Nie mniej jednak wszystkim wystarczy, jeśli zapamiętają samo 'onet.pl'.

Poczytaj potęgę podświadomości Josepha Murphy-ego to bedziesz wiedzial. Im dluzszy adres tym trudniej go zapamietac. Dlatego sie bede upieral ze bez www i basta :)

forum jest o optymalizacji wiec jak juz to optymalniej i ergonomicznie do tego :) jest wpisac onet.pl niz www.onet.pl o 4 klepniecia w klawiaturke mniej :D a od tego jest przekierowanie zeby juz sam serwer nazw wiedzial ze chodzi o ten sam url

jezeli wchodzisz powiedzmy 100 razy dziennie na strone onetu to dziennie 400 klepniec w klawiaturke :)

przeliczyc ile w roku a ile w Twoim zyciu? zobacz ile oszczedzasz czasu i bolu palcow dzieki krotszemu adresowi :) pozdrawiam :tease:

A ja się jednak wyłamię i nadal będę pozycjonował bez www :)

<?
if (substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 0, 3) == 'www')
{
exit;
}
?>

czyli korzystając z Twojego kodu działanie odwrotne :)

Jeno w tym przykładzie uzyskasz przekierowanie 302

Powinno być tak:

<?

if (substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 0, 3) == 'www') {

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Connection: close");

exit;

}

?>

dziekujsja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności