Skocz do zawartości

z "bez www" na "www"

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
sprawdź czy w wynikach pojawia się z www czy bez www i odpowiednio przekieruj. Przy dobrze zrobionym przekierowaniu nie zdarzyło mi się nigdy utracić pozycji.

A można Źle przekierowć?

Dokładnie.

skoro pojawiam się gdzieś w wynikach na różne frazy zawsze z www to ujednoliciłbym aresy tak, aby strona była widoczna zawsze z www. Analogicznie w przeciwnym wypadku.

A jak przekierujesz na bez www to się zaczniesz po pewnym czasie pojawiać na tych samych pozycjach z adresem bez www. Analogicznie w przeciwnym wypadku...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Można przekierować źle - chociażby tak, że przekierowuje nie na tą stronę co trzeba tylko na example.org :P

Z mojego doświadczenia wynika, że przekierowania 301 mają to do siebie, że Google nie zawsze (chociaż najczęściej) utożsamia je z przekazaniem pozycji nowemu adresowi. Dlatego bezpieczniej jest wpierw sprawdzić, w jaki sposób wyświetlamy się w wynikach. Ja przyjąłem taką zasadę za dobrą praktykę co nie oznacza, że wszyscy muszą uważać ją za słuszną.

• 1 miesiąc temu...

Witam,

W sklepie internetowym, który obsługuję (zajmuję sie sprzedażą, w SEO jestem mocno początkującym) mam szybkie płatności. Natomiast ta platforma nie obsługuje przekierowania strony (z "www" na bez). Czyli jak tylko to wprowadziłem (bo się dowiedziałem, że warto), to te płatności zaczęły szwankować. Niestety firma ta powiedziała mi, że nie obsługują przekierowania.

Jako że nie bardzo wiem co mogę zrobić proszę o pomoc.

musisz zdefiniować adres powrotu płatności z bez www na https://www.domena.pl/costam. Takie rzeczy robi się w panelu płatności.

Ew można wymusić w .htaccess żeby ten jeden adres został nieprzekierowany.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności