Skocz do zawartości

Ponowne rozpatrzenie strony

Hitynaczasie.net

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli po zgłoszeniu zazwyczaj trzeba czekać ok. tygodnia, aby strona wyszła z filtru? Jeszcze jedno pytanko: co robicie gdy strona dostała filtr za zbyt dużo linków z SWL? Zmniejszyłem już liczbę pkt w systemie o połowę, ale strona jak zyskała filtr tak sobie w nim siedzi. Czy przed zgłoszeniem wycofujecie wszystkie linki z SWL, czy mimo wszystko coś tam jeszcze pozyskujecie z systemów?

Nic nie wycofuj, tylko napisz że masz uzasadnione podejrzenia że to konkurencja linkuje twoją stronę z systemów wymiany linków by ci zaszkodzić. :)

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i czasem z lepszym PR :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja juz prawie tydzien siedze w czyms (prawdopodobnie filtr) nie moge wyjsc poza 265 miejsce

czesto pozycjasie waha siew granicach 265-270 i nie chce zejsc nizej

czy mozliwe zeby fsb zbilo mi strone tam mocno? wczesniej bylem na 4-5 miejscu

linkuje strone codziennie delikatnie po kilkalinkow ale narazie nie widac efektow ;/ :)

265 to raczej mocny filtr. sprawdź co jest nie tak ze strona i potem zgłoś rozpatrzenie. zobacz czy nie masz DC.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co w DC* jest trudnego do zrozumienia? Banalny przykład, wpisujesz w google: "jakies dwa słowa",

bierzesz pierwszą stronę robisz kopiuj-wklej... jak masz dobrą stronę to się to szybko zaindeksuje...

Teraz wpisujesz w Google: "jakies dwa słowa" i co widzisz, pomimo, że Twoja strona jest zaindeksowana,

nie zwraca Ci jej w wynikach, nawet na samym końcu.. i ot to jest DC taki podręcznikowy przykład :D

A swoją drogą, ja po ponownym zgłoszeniu dostałem jeszcze mocniejszego filtra :)

Nawet nie wiedziałem, że to jest możliwe :)

EDIT.

*DC w powyższym przypadku to Duplicate Content.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

1. przyznam ze wlasnie nie bardzo wiem co to jest DC - na forum cos czytalem ze chodzi o DataCenter jezeli sie myle to prosze o info,

nawizujac do DataCenter to serwer mam w home.pl - home.pl swoje datacenter ma w piasecznie czy o to chodzi?

2. czy koniec fsb moze powodowac spadek o 260 pozycji? domena jest swieza, strone zaczelem robic jakies 2 miesiace temu

--edit

co do strony to wydaje mi sie ze wszystko jest juz git, mialem wczesniej linki zwrotne (okolo 40 do roznych katalogow), ale juz usunelem,

nic wiecej nie prowadzi do zewnetrznych stron, mam tez niektore tresci artykulow kopiowane, ale zawsze podaje zrodlo.

Jezeli mogłby ktos zerknac na strone jakims fachowym okiem bylbym wdzieczny(strona z sygnatury)

--edit 2

thx za wyczerpujace info teraz przynajmniej wiem za co polecialem w dol (DC wlasnie)

tak na marginesie, z tego da sie wyjsc?

A swoją drogą, ja po ponownym zgłoszeniu dostałem jeszcze mocniejszego filtra :)

Nawet nie wiedziałem, że to jest możliwe :D

hehhe, to Cię załatwili - nieźle.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

a co ty tam zgłaszałeś ? kopie dmoza ? heheheh

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja mam dziwną sytuację...

Strona pozycjonowana na 5 fraz, na wszystkie TOP 5-10

Jednego dnia brak strony na te frazy...

Po napisaniu o ponowne rozpatrzenie, po 2 dniach strona wraca, ale na tylko jedną pozycjonowaną frazę tylko, że teraz TOP20. Po tygodniu kolejny spadek, teraz TOP30. Na reszte fraz strony dalej nie ma...

Jestem w trakcie pisania 4 raportu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności