Skocz do zawartości

Ponowne rozpatrzenie strony

Hitynaczasie.net

Rekomendowane odpowiedzi

@Dachus w Twoim przypadku ja widzę pełno powodów do filtra, po pierwsze Twoja strona ma mało unikalnej treści, większość to tekst z innych stron, ponadto wygląda jak byś nową stronę "przeleciał" jakimś adderem, wszędzie wstawiając opis i tytuł taki jak masz na stronie, więc G. się pogubiło i już samo nie wie co jest oryginałem a co kopią, więc wyżej stawia wartościowe katalogi itp niż Twoją stronę.

a co ty tam zgłaszałeś ? kopie dmoza ? heheheh
Hehe, dmoz to nie był, ale jakaś wartościowa strona też za bardzo nie, choć nie ma się do czego przyczepić... i dlatego bana nie dostała a mocniejszego filtra.

Co do tego filtra zauważyłem, że pomimo filtra strona jest zwracana w wynikach, gdzieś poza top100 itp, ale jest jeszcze coś takiego, że pomimo, że na stronie mamy unikalną treść, nie publikowaną nigdzie indziej, i pomimo tego, że strona jest w indeksie, kopia jest aktualizowana itp. strona nie pojawia się w indeksie, szukając fragmentu tej strony podając ją w cudzysłowiu, gdzie w pierwszym przypadku zostanie zwrócona.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mar, co w przypadku DC zrobić? Mam właśnie taki przypadek - ktoś dodał do jakiegoś katalogu treść nie tylko strony głównej, ale i z innych podstron. Po wpisaniu treści strony do Google pokazuje się tylko katalog z wpisem, a strony właściwej nie ma. Czy re-indeksacja pomoże (czy to tylko na filtr?)?

w przypadku DC należy napisać artykuł - najlepiej jak najbardziej unikalny ;) u mnie to rewelacyjne wyniki przynosi a mam kilku natrętów co usilnie kopiuje treśc stron :|

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeżeli chodzi o unikalność tekstu to nie zawsze jest to możliwe. Sklepy internetowe czy też strony np z przepisami kulinarnymi najczęściej mają duplikaty bo co można zmienić w przepisie np na schab ze śliwkami ? czy też w krótkim opisie jakiegoś produktu w sklepie który jest kopiowany z katalogu producenta ?

Czy takie strony nie mają szans na wyjście z filtra jak nam się przysłuży konkurencja ?

Co google mówi na ten temat ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Za zgloszenie do rozpatrzenia dostalem chyba kolejnego filtra:( załamka

usunelem cały DC jaki byl na stronie dodalem nowe artykuly na strone (napewno unikalne bo sam pisałem)

Opisy w dziale download dla programów pozmieniałem i zamiast byc cos lepiej jest jeszcze gorzej

do niedawana byłem blokowany na frazy htc, tytn, kaiser, ale np na "upgrade windows mobile 6 do 6.1" (popularna fraza, byłem na 4 pozycji zaraz za stronami microsoftu) czy "wtyczki ekranu today" (bylem na pierwszej, wyprzedzajac takie portale jak idg czy maxprograms), teraz obie frazy wyleciały z pierwszej.....................500 ;) masakra

niewiem co mam juz robic, linkuje codziennie na preclach delikatnie, ale poprawy nie widac

a u mnie druga prośba o zdjęcie filtra nie skutkuje ;(

skasowalem linki z systemu i napisałem ponowną prośbę o rozpatrzenie choć nie dostałem żadnej odp. o poprzedniej decyzji

Czekam już tydzień i strona dalej nie wychodzi z filtra

podobno filtr 50 pozycji jest najgorszy z możliwych

co można jeszcze zrobić ?

jak jest jakiś dobry seo optymalizator i byłby wstanie pomóc stronie wrócić na top5 to bym skorzystał z jego usług

link: https://www.4clubbers.pl

podobno filtr 50 pozycji jest najgorszy z możliwych

a co wolalbys miec filtr 260? ja siedze na 265 miejscu na wiekszosc fraz (niektore frazy poszly nawet poza pierwsza 400) od 9 dni i nie pomaga usuniecie DC i wywalenie wszystkich linkow ze swojej strony

ale chyba juz sie z tym pogodzilem, modyfikuje strone zarzucam komponent do przyjaznych linkow i bede wrzucal strone na nowa domene, mam nadzieje ze nie dostane filtra na nowo domene ( ale jak by co to mam jeszcze kupon google adwords na 2x300zl !!!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności