Skocz do zawartości

home.pl: funkcja catch-all na adres Gmail

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki oto problem: zaznaczyłem funkcję catch-all w home.pl dla jednej z moich domen i wskazałem adres mailowy Gmail. Niestety poczta nie trafia na podane konto. Dodam, że gdy podam dla tej funkcji adres mailowy znajdujący się na serwerze o2.pl przekazywanie poczty działa wzorowo. Nie mam pojęcia o co chodzi? Serwis home.pl twierdzi, że poczta jest wysyłana na wskazany adres i z ich strony wszystko jest ok.

Czy ktoś z was spotkał się z podobnym przypadkiem, problemem?

Ja mam u siebie catch-all i przekierowanie na inny adres. Działa bez problemu , nawet ostatnio jestem zły bo spamu dostaje tyle, że ........

Włączyłem to jakieś 3 lata temu, więc może coś zmienili teraz albo gmail ma z tym jakiś problem, np serwer pocztowy home.pl, który to przekazuje jest na czarnej liście.

Testowo podajcie jakiś inny adres.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Nie lepiej zainstalować sobie darmowe google apps w domenie? Z tego co pamiętam jest opcja catch-all. https://www.google.com/a/help/intl/pl/admin...itions_spe.html. Instalacja jest bardzo prosta, wystarczy podmienić rekordy MX w strefie DNS domeny i dodać rekord SPF.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności