Skocz do zawartości

Czy robił ktoś interesy z tym użytkownikiem?

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

W połowie grudnia przelałem Panu R. H. pewną sumę. Nie wiem czy to osoba, która wykonywała usługę - po prostu dostałem na tą osobę konto bankowe i wpłaciłem 30% zaliczki. Poznałem go na forum webhelp.pl. Szukając w Google natknąłem się na jego inne ogłoszenie. Po prostu projekt miał być gotowy 27 grudnia - co ciekawe dla osoby trzeciej więc zostałem na tym dużo stratny. Dnia 27 grudnia kontakt urwał się chociaż napisałem 6 e-maili.

Czy ktoś kupował "coś" u tej osoby? Jeżeli tak to czy były jakieś kłopoty? Różnie w życiu bywa, może po prostu nie może odpisać na e-maila z powodu np: wypadku, choroby. Osobiście chcę to zgłosić do rzecznika praw konsumenta, bo to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zecke: w moim przypadku nie był to tylko kontakt przez e-maila ale także przez PW na webhelp.pl - jednak wszystkie PW ktoś mi skasował. Wszystkie dane właściciela konta bankowego mam, kopie terminów wykonania także.

Tym bardziej jeżeli H. to Hod**

Jeżeli chodzi o nazwisko to nie pasuje. Nie chcę zdradzać jego danych, ponieważ jeszcze nie twierdzę, że mnie oszukał...

Twierdzi, że wykonał np: myforum.pl

Co ma do tego rzecznik? Następnym razem lepiej na rentacoder spróbuj, albo na jakimś serwisie który ma escrow. Co prawda tak wykonane projekty często najwyższych lotów nie są ale przynajmniej jak wykonawca przekroczy deadline to nie będziesz musiał nic płacić.

Zlecaj wszystko firmom i jeśli nie jesteś ich pewien to dodatkowo podpisuj umowy.

Pewnie to kwestia budżetu. Gdyby wykonanie projektu kosztowało tyle samo w firmie co u pokemona to jak myślisz, kto zlecałby pokemonom?

Czy ktoś kupował "coś" u tej osoby? Jeżeli tak to czy były jakieś kłopoty? Różnie w życiu bywa, może po prostu nie może odpisać na e-maila z powodu np: wypadku, choroby.

Akurat wtedy kiedy projekt miał być gotowy? Różnie bywa, ale jeśli coś ma być oddane do użytku 27 to najwcześniej 26 wcześnie rano wypadałoby, żeby to już było postawione i to tylko w wypadku na prawdę super prostych projektów.

Tym bardziej jeżeli H. to Hod**

;)

Z tym Rzecznikiem to z lekka Ci się pomylił kierunek. "Milicja" i najlepiej jak wszystko za nich zrobisz, tj. zbierzesz i zabezpieczysz dowody. Na ich wniosek bank da namiary na właściciela konta (jeśli nie miałeś podanych przy przelewie).

Masz rację, żeby nie osądzać zawczasu - chłopaczyna mógł się zapić przez święta, życie... [*]

pozdrawiam

Programistę mam swojego - ten koleś miał zrobić projekt w stylu myforum.pl więc jakby nie patrzeć pojęcie już miał z taką zabawką. Przejechałem się - moja wina... Ale będę starał się odzyskać pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności