Skocz do zawartości

Jak zarabiacie?

gizmoo3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również przyłączam sie do grona tych, którzy uważają, że 5 tys to zdecydowanie za mało.

Jak narazie sam flash kosztował mnie 2 800 zł a do tego opłat za strone i firmę mam 600 zła

A gdzie komputer,samochód, lokal,itp??? Gdzie wspomniane programy ,np. graficzne - nie wspominając już o antywirusie, microsoft office potrzebny np. do plików exela - często cenniki firm są w takiej formie zapisane?

Napewno da się założyć własną firmę mając 5 tys - koszty agencji może są mniejsze niż np. projektanta stron - ale nie bardzo mi się to widzi, ponieważ sam koszt utrzymania serwera na statystyki oraz koszt samych statystyk (oprogramowania) może przekroczyć te 5 tys- a przecież to zapewnia prawie każda agencja reklamowa pośrednicząca w zdobywaniu klientów na reklamy ... chyba, że rozmawiamy o jakiejś innej agencji :)

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm ja preferuje open source - co do pozycjonowania w zupelnosci wystarcza - linux (np. debian) + openoffice mozna spokojnie bawic sie w pozycjonowanie. Sam robie to dla zabawy i robie wszystko na linuxie. Owszem jesli bawi sie jeszcze w tworzenie stron to moze byc potrzebny np. pakiet macromedii + photoshop itd. ale ja sobie radze w ten sposob - kod strony robie ja + grafika/flash zlecam grafikowi a na czym on robi to mnie juz nie interesuje ;-)

Nie wiem czy zauważyliście, ale rozmawialiśmy o agencji reklamowej a nie pozycjonowaniu stron.

A lokal - każda firma musi mieć siedzibę... mniejszą - większją, ale miec musi - a wydaje mi się, że w przypadku agencji reklamowej taka siedziba by się przydała, bo gdzie wtedy przyjmowali by kontrachentów (ludzi od marketingu takich firm jak np Lot) - w mieszkaniu??? To raczej dobrej opinii o sobie wtedy by nie zrobili.

Następnym razem czytajcie dokładnie o czym piszę :D

Czy rozmowa na temat tego, że własna firma może kosztować więcej niż 5 tys na początku odbiega od tematu zarabiania?

Poza tym to nie ja poruszyłem ten temat a jedynie odpowiedziałem na jeden z postów - jeśli Ci to przeszkadza to Cię serdecznie przepraszam :D

ps. :blush: myślę, że tego typu posty nie wnoszą nic ciekawego do dyskusji, więc może darujmy je sobie?

przyjmowali by kontrachentów (ludzi od marketingu takich firm jak np Lot) - w mieszkaniu??? To raczej dobrej opinii o sobie wtedy by nie zrobili

Jak sa warunki to czemu nie, no chyba ze ktos mieszka w .... :blush:

Ja wspolpracuje z kilkoma agencjami marketingowymi - 4 z nich

mieszcza sie w mieszkaniach, a klientow maja (niektore) z najwyzszej polki.

Sam tez mam siedzibe w domu :D i jakos obciachu nie ma,

bo Klienci zdaja sobie sprawe ze nie potrzebuje biura do siedzenia

w nim czy dojezdzania do niego codziennie rano.

Obciachowo wyglada facet co ma posrednictwo handlowe,

biuro za ktore placi kilkaset zlotych miesiecznie a odwiedza go jeden

kontrahent w tygodniu - przyklad wziety z zycia, to moj kolega.

Juz niedlugo przenosi sie do swojego mieszkania :].

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że mówimy cały czas o małej skali - bo trochę by mi było żal domowników gdybym co chwile przyprowadzał kogoś do mieszkania w sprawach służbowych :/

No chyba, że ktoś ma mieszkanie dwupoziomowe i można to jakoś odseparowac... ale to jest moje indywidualne zdanie...

Oczywiście prawdą jest, że od tego czy będziemy mieli lokal czy zwykłe mieszkanie nie zależy jakość świadczonych przez nas usług - to jedynie wpływa na wizerunek a to jednak w dzisiejszym świecie jest rzeczą dosyć istotną.

gryzonie, przyjmowanie klientow w mieszkaniu, lub domu, staje sie coraz powszechniejsze. Nie tylko z powodu problemow lokalowych. Praktyka ta zostala przeniesiona zza Atlantyku, a jest szczegolnie popularna w branzach, gdzie nastepuja osobiste kontakty ludzi z najwyzszego szczebla.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że mówimy cały czas o małej skali - bo trochę by mi było żal domowników gdybym co chwile przyprowadzał kogoś do mieszkania w sprawach służbowych :/

Na początku działalności nie będzie Cie stać na dobry lokal usytuowany w centrum dużego miasta. To nie klient będzie jeździł do Ciebie tylko Ty do klienta. Pieniądze lepiej zainwestuj w benzyne i telefon komurkowy :D

Jakiś nieuzasadniony mit w tym temacie się narodził. Moim zdaniem ten mit wywodzi się od ludzi, którzy kariere zaczynali od własnego straganu na warszawskiej giełdzie komputerowej lub na wolumenie.

Klient nie lubi czuć się petentem jak w jakimś urzędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności