Skocz do zawartości

Czy Masternet psuje rynek przez swoje ceny?

all4net.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy takie ustalanie cen jest zgodne z prawem obowiązującym w Polsce? Chyba nie ;).

Przed obniżką ceny odnowienia przez NASK, rejestratorzy mieli podobne marże (~).

To jest konkurencja, jeżeli Cię nie stać na utrzymanie się na rynku to idź sprzedawaj zapałki. Proste.

(L)

Zbyt często tego nie robię (o ile w ogóle robię), ale gratuluję Ci Adrian pomysłu... i generalnie całej polityki marketingowej. Super przykład tego, że z jednoosobowej DG można zrobić coś fajnego i konkurencyjnego z dużymi firmami.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Komuś nie odpowiada niska marża na domenach ;p

Nie tylko masternet ma niskie ceny odnowień, także inne firmy. Jeśli im się to opłaca to w czym problem? Jeśli się nie będzie opłacać to upadną i powróci stary ład ( i wysokie marże), jeśli wychodzą na swoje to tym lepiej dla rynku i dla klientów.

Psucie rynku -> wystarczy poczytać tematy o domeny.pl, tam jest od groma przykładów o psuciu rynku.

Małe firmy nigdy nie dokładają do cen rejestracji, bo to im się nie opłaca.

no dokładnie z poziomu klienta to nie wygląda dobrze, z takim podejsciem mozecie sie długo na dynamicznym rynku nie utrzymac...

Z poziomu klienta wyglada to jak najbradziej w porzadku ;) (tak trzymac Masternet) nie wciskaj ludziom kitu no chyba ze jak masz do wyboru zaplacic 45 zl albo 99 zl za "taka sama usluge" placisz wiecej - no to trudno twoje pieniadze.

hehe no normalnie posikałem się niemal ze śmiechu, @all4net.pl nie rób sobie jaj, bo to się robi żałosne, wypłakiwać się że ktoś sprzedaje taniej domeny odemnie, człowieku to jest biznes, a "business is business"

Jakoś się nie wypłakuję, również mogę obniżyć ceny domen ale tego nie zrobię, generalnie nie jestem jakimś super sprzedawcą domen, po prostu przedstawiłem mój punkt widzenia, od tego jest to forum.

no dokładnie z poziomu klienta to nie wygląda dobrze, z takim podejsciem mozecie sie długo na dynamicznym rynku nie utrzymac...

Powiedz to nazwa.pl czy home.pl ;)

czemu tytuł i treść nie odnosi się też do OVH? Myślę, że druga firma bardziej 'psuje' rynek

Ponieważ to temat przeniesiony z oferty Masternet.

jeżeli Cię nie stać na utrzymanie się na rynku to idź sprzedawaj zapałki

Nie chcę konkurować tutaj z nikim, jeżeli znałbyś rynek to wiedziałbyś że dla każdego jest w nim miejsce.

all4net.pl piękną antyreklamę sobie zrobiliście

Nie piszę tutaj żeby zyskać sobie reklamę ale wchodząc na ten temat podobno ważne żeby o Tobie mówili, nie ważne jak :)

Jeżeli ktoś za tą samą rzecz oferuje mi 20złoty zamiast 100 to czemu nie wygląda to dobrze?

Ja jako klient nieraz wolę zapłacić więcej za coś i mieć pewność że dobrze ulokowałem swoje pieniądze niż np.

zapłacić mniej jak np. wychwalanej firmie Hekko na tym forum a mieć co chwilę jakąś awarię :/ Poza tym przy

tej kwocie jest pewna granica gdzie jeżeli np. byłyby wahania waluty, jak to jest ostatnio w przypadku domen .com

to firma do tego nie dokłada a nadal są szczęśliwi w utrzymywaniu klienta.

Jak już powiedziałem nie mam nic do małych cen domen jednak przy hurtowej rejestracji domen, nie dla pojedynczej domeny.

all4net.pl po ilości Twoich postów można wnioskować że zarejestrowałeś się na tym forum dla załozenia jednego wątku. A przesłanie jakie miał nieść ten wątek odwróciło się zupełnie w inna stronę :)

ps

Dlaczego nie skorzystałeś z usług oferowanych przez PF?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=496193

Skorzystasz dopiero wtedy jak będą "psuć rynek" ?

.

myślę, że temat należy potraktować z przymrużeniem oka... W końcu na forum większość to Klienci, a nie rejestratorzy domen. Jak wiadomo Klienta interesuje cena+jakość+czas realizacji... To, że firmy zatrudniające do kilku osób potrafią zejść z cen, czy nawet dopłacać do domen na rzecz sprzedawanych serwerów jest na tle gigantów anomalią. I bardzo dobrze, bo skutecznie walczy z monopolistami!

all4net.pl po ilości Twoich postów można wnioskować że zarejestrowałeś się na tym forum dla załozenia jednego wątku. A przesłanie jakie miał nieść ten wątek odwróciło się zupełnie w inna stronę

Nie wiedziałem że ilość postów o czymś świadczy ... Rozważ że faktycznie mogę być nowy ...

Ale jak widać niektórzy piszą tylko po to żeby pisać i mieć postów więcej ...

Bo gdybyś przeczytał moje wcześniejsze wypowiedzi to wiedziałbyś że to co napisałem to była wypowiedź odnośnie oferty Masternet a nie nowy temat, temat został przeniesiony ponieważ zboczył trochę z prawidłowego tematu, można to wnioskować choćby ze zdań gdzie są kierowane czy chociażby po jawnym napisaniu "Ponieważ to temat przeniesiony z oferty Masternet."

Dlaczego nie skorzystałeś z usług oferowanych przez PF?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=496193

Skorzystasz dopiero wtedy jak będą "psuć rynek" ?

Zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi.

W końcu na forum większość to Klienci, a nie rejestratorzy domen

Chyba masz rację, to by wyjaśniało oburzenie, choć jak przeglądam to jest tu masę firm, widocznie zwykli użytkownicy wychodzą z postami dopiero wtedy kiedy można kogoś obrzucić błotem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności