Skocz do zawartości

Czy Masternet psuje rynek przez swoje ceny?

all4net.pl

Rekomendowane odpowiedzi

all4net.pl: chcesz naciągać ludzi zawyżając zarobek na domenach? Może to właśnie prowizja Masternet i podobnych jest tą prawidłową a reszta to naciągacze?

Pretensje do garbatego że ma proste dzieci :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jest wolny rynek , znam takich co oferują pozycjonowanie za 1zł pierwsze trzy miesiące i co się zmieniło na rynku ? i nic

Pamiętajcie negując kogoś to tylko go skutecznie reklamujecie :) bo nie pisze sie nigdy o czymś nie znaczącym , wierzcie mi na słowo wiem co mówię :)

Marketing internetowy dla firm

Ceny niby super ale jak dla mnie to psujecie rynek, zeszliście zbyt nisko z ceną dla klienta [...]

Są lepsze polityki niż taka.

Rozumiem, że all4net stosuje "lepsze polityki dla klienta", przez co klient może być pewien, że w odróżnieniu od masternet szybko wyczyścicie mu portfel? No i nie popsujecie rynku. Ok żartowałem :)

Chyba masz rację, to by wyjaśniało oburzenie, choć jak przeglądam to jest tu masę firm, widocznie zwykli użytkownicy wychodzą z postami dopiero wtedy kiedy można kogoś obrzucić błotem.

Nie wiem kiedy wychodzą, ale to trochę śmieszne komentować czyjąś politykę cenową, zwłaszcza, jeśli to dotyczy porządnej firmy z porządnie przygotowaną ofertą. Tzn. wy macie szczątkową politykę cenową a chcecie zarabiać na... sprzedaży domen? Firmy takie jak masternet psują wam biznes bo mają tanio i faktycznie ciężko będzie wam na domenach zarobić. Wy nie macie ani renomy ani tanio, ani nawet porządnie przedstawionej oferty. Jak jest drogo, to żeby sprzedać trzeba coś w zamian "dać" klientowi.

Szczerze, to kto powierzy swoją domenę a co za tym idzie swoją przyszłość jakiemuś "inkubatorowi studenckiemu". Wcześniej zadając sobie trud sprawdzenia czy ta domena jest wolna na stronie konkurencji, do tego jeszcze rezygnując z 14 dniowej ochrony?

Na zaplecza i śmietniki też kiepsko bo drogo. Więc ani nie macie cen małych firm, ani nie dajecie pewności którą może zapewnić firma duża. Jak wezmę domenę w home.pl to nie dość, że będzie taniej to jeszcze mi gazetkę przyślą do domu i mają fajny panel. A co wy dajecie klientowi? Nawet zamówienia u was nie można normalnie złożyć :)

Jeżeli jesteś zainteresowany wykupieniem nowej domeny bądź też przeniesieniem istniejącej do nas prosimy o projektowanie stron www częstochowa Kontakt

Takie coś i po takich cenach to 15 lat temu....

slawek22 ... następny czytający między wierszami :)

Jeszcze raz powtórzę że nie chcemy promować tutaj siebie w żaden sposób, wyrażałem po prostu moją opinię o innym cenniku, tyle ...

Nie jesteśmy specami od sprzedaży domen ... to usługa dla klientów którzy stworzyli u nas stronę, jednak jeżeli ktoś by chciał domenę u nas, przeszkód nie ma, po to jest cennik. Co do czyszczenia portfela ... Znam masę firm które za hosting wizytówki i domenę biorą około 500 zł-700zł więc jeżeli uważasz że to my czyścimy kieszenie ... no cóż ... takie Twoje prawo ... jeżeli klient będzie zadowolony z naszych usług to znaczy że również dzięki nam interes mu się kręci, więc czemu pieniążki mają trafiać do kieszeni innych osób skoro mogą do naszych ? Firmy takie jak Masternet i moja mają swoje miejsce na rynku i nikt nikomu nic nie psuje.

sprawa wygląda tak all4net.pl nikt by nie naskoczył na ciebie jakbyś ty nie oczerniał innych pisząc "że psuje rynek"

jak znajdziesz klienta że za domenę na rok zapłaci ci 500 zeta to twoja sprawa , każdy towar ma swojego kupca .

podsumowując

przy zachowaniu tego samego poziomu usług lepiej kupić tanio niż drogo

Ja do MasterNet przeniosę całą spuściznę z domenami :) od strony klienta interesują mnie tylko ceny i jakość obsługi, a jeśli nie ma zastrzeżeń to po co przepłacać? Na AZ.pl za nijaką domenę płacę 60zł, a w tej firmie 30zł i nie czuję się jakoś wyróżniony przez AZ.pl nawet mi nie dali 1% kodu ulgowego(co miało miejsce rok temu :)), więc im więcej osób zna alternatywe tym lepiej rozwijąca się konkurencja i spadek cen.

Ja też wszystkie domeny których nie używam (a które zarejestrowałem po to żeby mi ktoś inny nie zarejestrował z inną końcówką) przenoszę do masternet.pl...;)

@all4net.pl

Sorki ale mi takie "psucie" rynku bardzo odpowiada więc powiedz jak taki klient jak ja ma Cię nie zlinczować za psioczenie na niskie ceny?

Trochę przesadziliście z tą nagonką na gościa. Ja rozumiem, że tutaj w większości jest frakcja klientów, nie mniej można by być trochę obiektywnym i mieć na uwadze jak to wygląda po drugiej stronie. Twierdzenie Irka, że powyżej jakiejś (jakiej?) ceny to naciągacze to już spore "semantyczne nadużycie" ;) Ja rozumiem, że trzymanie np. ceny 99zl netto NADAL pomimo obniżek nie jest fair, nie mniej ciężko aby wymagać by firmy dawały ceny po kosztach jak masternet. Jedni maja taką politykę cenową, inni taką. Wolny rynek. Obsługa klienta kosztuje, i jeżeli nie liczy się na transakcje wiązane jak MN to ciężko prowadzić firmę w formie caritasu.

Ja powiem krótko: takie głosy ("zeszliście zbyt nisko z cenami..."), śmierdzą strasznie socjalizmem... skoro wiemy wszyscy, że NASK obniżył ceny, to dlaczego niektóre firmy mają praktycznie zrezygnować z zarobku? jedni dalej kasują 200+VAT, inni kasują minimalnie... temat dla mnie bzdurny, jak i próby tłumaczenia toku myślowego autora.. normalny socjalizm.. że "a czemu, a jakim prawem".. a takim! wiem, że mamy w kraju chory kapitalizm z ostrą domieszką socjalizmu, ale jak już firma sobie obrała kierunek i daje radę, to niech pokaże jak powinien wyglądać kapitalizm z prawdziwego zdarzenia... dopóki Masternet jest świetnym rejestratorem (czyt. szybkim, solidnym, bez wpadek) mającym niskie ceny... dopóty jest wszystko OK

Jeśli "all4net.pl" oznacza firmę (nie mam siły wejść na ten adres) to tym bardziej nieprofesjonalne jest takie publiczne pokazywanie, że "cholera bierze" gdy się widzi cennik Masternetu...

Ceny niby super ale jak dla mnie to psujecie rynek, zeszliście zbyt nisko z ceną dla klienta...

Tekst roku 2009 ;) Rozumiem, że konkurencja i że chcecie się dorobić na większej marży, ale takie podejście jest lekko żenujące. To, że wy chcecie się nachapać więcej to Wasza sprawa. Mamy wolny rynek i cenę reguluje popyt i podaż a nie zapędy monopolistyczne kilka firm.

Ogólnie temat powinien wylądować w koszu.

Ofertę firmy mogą komentować konsumenci / potencjalni klienci a nie konkurencyjne firmy.

404.tf

"nachapać"? - to takie polskie... :/ firma to nie caritas, trzeba zarabiać. Jeden robi strony za 100 zł inny za 100 tys. zł. Każdy ma inny target.

https://www.blink.pl/domeny.cennik.html ->oni też chcą się nachapać czy też są naciągaczami? ;)

Ceny niby super ale jak dla mnie to psujecie rynek [...]
[...] Firmy takie jak Masternet i moja mają swoje miejsce na rynku i nikt nikomu nic nie psuje.

Nie rozumiem więc, po co ten wątek?

Trzebe odróżniać słowa "konkurencja" i "psucie rynku". Z psuciem rynku można mieć do czynienia wtedy, kiedy pojawia się oferta nie możliwa do spełnienia przy zbyt niskiej cenie. Masternet, pomimo niskich (najniższych?) cen radzi sobie doskonale. I nie rozumiem po co płacić100, kiedy można zapłacić połowę. Nie jest to tożsame z usługami jak pozycjonowanie, czy wspomniane w tym wątku tworzenie stron. Te usługi wykonywane są na różnym poziomie, choćby tylko z subiektywnego punktu widzenia i nie wątpię, że znajdą się zarówno osoby płacące dużo za dobrą ofertę i chętni na byle co, byle tylko zapłacić jak najmniej.

Pojawił się także wątek "polityki cenowej". Tę nie można tworzyć w oderwaniu od oczekiwań klienta.

Mam ponad 100 domen w AZ.pl, i mimo, że ceny odnowienia w NASK spadły drastycznie, ja tego nie odczułem wcale. Taka polityka cenowa jest IMHO do kitu. Owszem, można przypuszaczać, że firma nastawia się na hurtową rejestrację domen, tyle że dzisiaj "hurtownikiem" jest jeden, jutro będzie ktoś inny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności