Skocz do zawartości

moc linka

Romperstomper

Rekomendowane odpowiedzi

ja biorę pod uwagę PR i ewentualnie w przypadku wątpliwości BL.

Mam to gdzieś, że Google czasami niedokładnie przydziela PR, działając na skali i większej ilości i tak nie ma nic dokładniejszego i prostszego do sprawdzenia od PR.

Jeżeli ktoś poda statystycznie Dokładniejszą, i równie prostą moteodę to przerzucę się na nią choćby i dziś:).

Jakie atrybuty waszym zdaniem składają się na tą moc linka ?

Jeżeli chodzi o pozycjonowanie zwracam uwagę na: PR, BL, wiek domeny i czasem dodatkowo: pozycję w google na dane hasła (znaczy, że ktoś poświęca stronie czas) oraz ocenę strony według Alexy (żeby sprawdzić jak często strona jest odwiedzana - w przybliżeniu oczywiście) :)

Z punktu widzenia marketingu: nie umieszczę linku na stronie na której nie spędziłbym 2 sekund (chodzi o względy czysto estetyczne i logiczne, żeby nie powiązać w żaden sposób swojej strony z jakimś padłem) :)

Pozdrawiam :D

Zależy od tego po co mi taki link ;-) Jeśli to zwykła wymiana to patrzę głównie na tematykę, PR i liczbę linków wychodzących, czasem sprawdzając backlinki, ale wszystko bardzo pobieżnie.

Gdybym szukała strony, na której chcę kupić link, miałabym dużo wyższe wymagania i głównie skupiłabym się na stronach na wysokich pozycjach na frazy, które mnie interesują, PR i BL, ewentualnie zwracając uwagę na dodatkowe czynniki wspomniane już przez innych.

Jeśli chodzi o IP, o którym była mowa w poprzednim wątku, nie jest to dla mnie najważniejsza sprawa.

osoby, które juz odpowiedziały i podały kilka opcji, jako pierwszą podały PR (raz pierwszy był wiek domeny)

ciekaw jestem co biorą pod uwage osoby, ktore na pytanie, jak podnieść PR strony, odpowiadają: po Ci ten PR, no chyba, że podnieca Cię zielony paseczek ;)

będę strzelał:

- wiek domeny i jej historię

- BL i to nie ilość, a ich jakość

- ilość linków wychodzących i to z ich anchorami

- miejsce wyświetlania linka

- coś jeszcze?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony, są też tacy, którzy powiedzą, że liczy się tylko treść a nie linki i PR. Ci sami powiedzą też, że nieetyczne jest wykorzystywanie starych domen a osoby wykorzystujące takie domeny nazwą spamerami ;-) Tak więc chyba opinia takich przy ustalaniu mocy linka nie byłaby zbyt przydatna.

zaraz Xann wleci i powie, ze IP ;)

przy szukaniu dobrych linkow to jednak patrze na serpy na pokrewne frazy w pierwszej kolejnosci

nastepnie na ilosc wychodzacych, bo czasami serpy OK - pozycja takze, a stopka spuchnieta, ze mnie palec od krecenia kolkiem myszki boli

jakosc BL - nie ich ilosc bo w erze SWLi ilosc ma mniejsze znaczenie

na PR zerkam, ale nie jest to dla mnie warunek konieczny i dyskwalifikujacy strone

osoby, które juz odpowiedziały i podały kilka opcji, jako pierwszą podały PR (raz pierwszy był wiek domeny)

ciekaw jestem co biorą pod uwage osoby, ktore na pytanie, jak podnieść PR strony, odpowiadają: po Ci ten PR, no chyba, że podnieca Cię zielony paseczek ;)

będę strzelał:

- wiek domeny i jej historię

- BL i to nie ilość, a ich jakość

- ilość linków wychodzących i to z ich anchorami

- miejsce wyświetlania linka

- coś jeszcze?

no proszę jestem pod wrażeniem trafności tych punktów :) od siebie dodam

wiek domeny - faktycznie ma bardzo istotne znaczenie ,

BL - ilość i jakość

ilość wychodzący - też jest bardzo istotna

PR - czy ogóle jest - chodziarz znam przypadki ręcznego jego odebrania ale jakimś tam parametrem na pewno jest

IP - różnorodność - to właśnie jest siłą SWL'i rotacyjnych

czy miejsce wyświetlania linka ???? ale jeżeli chodzi o to czy strona główna czy 5 tysieczna strona w głąd serwisu

czy coś jeszcze ? wydaje mi się że nie

Marketing internetowy dla firm

Jeśli chodzi o moc linka (a więc o określonym anchorze), to w pierwszej kolejności patrzę na pozycję serwisu na tę frazę, później na liczbę wychodzących, wiek domeny, i na to, czy serwis jest w miarę zadbany.

Natomiast w przypadku, gdy chodzi o ogólną moc serwisu, w pierwszej kolejności na PageRank (przede wszystkim, czy w ogóle jakiś jest), a dalej wychodzące, wiek domeny, cała reszta.

Wielu pisze tutaj, że BL, ale ja uważam je za dość niemiarodajny wskaźnik. Nawet patrząc przede wszystkim na ich jakość, bardzo łatwo niewłaściwie ocenić ich faktyczną moc.

Wg mnie są to m.in. te czynniki:

- wiek linka;

- anchor i jego powiązanie tematyczne ze stroną;

- moc strony na której się on znajduje (inaczej mówiąc, jej pozycja w SERPach), czyli głównie jej wiek i to jak jest podlinkowana (ilość linków, ich jakość i wiek).

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Wg mnie są to m.in. te czynniki:

- wiek linka;

- anchor i jego powiązanie tematyczne ze stroną;

- moc strony na której się on znajduje (inaczej mówiąc, jej pozycja w SERPach), czyli głównie jej wiek i to jak jest podlinkowana (ilość linków, ich jakość i wiek).

Odpowiedziałbym tak samo tylko, że pierwszy punkt umieściłbym na końcu. Google często reaguje na świeże informacje, internet jest bardzo dynamiczny. Wiek linka z czasem może stabilizować przekazywanie mocy ale na pewno nie jest tak, że świeży link nie może pozycjonować strony.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności