Skocz do zawartości

Problem z SWFObject

holee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie;

Borykam się z tym problemem już od dłuższego czasu, otóż chcę umieścić pewne elementy flashowe na stronie, ale za nic nie chcą mi sie wyświetlać - przynajmniej na części z komputerów.

Otóż na moim laptopie jest ok (flash player 9.x), ale już na desktopie gdzie mam wersje flash playera 10 elementy się nie wyświetlają.

Niby zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Czyli:

funkcja swfobject() (najnowsza) jest załączana w sekcji head;

umieszczam w html kod JS odwołujący się do tej funkcji;

w html jest stworzony obiekt o nadanym id w którym powinien pojawić się element flash.

Jak zrobić aby na każdym sprzęcie, niezależnie od wersji flash playera móc wyświetlić elementy flash ?

Chodzi mi o stronę "wina owocowe" z mojej stopki. Na stronie powinna wyświetlać się czerwona animacja flashowa reklamująca forum, pomiędzy newsami "Na stronie" i "Na forum".

Próbowałem już różnymi kodami odwoływać się do funkcji, ale nic z tego mi nie wyszło.

Liczę bardzo na Waszą pomoc.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Hmm, kurcze. Niby robię jak na tej stronie, tzn.:

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
	var so = new SWFObject("image/winka.swf", "loadsub", "270", "270", "6", "#FFFFFF");
so.write("forumFlash");
// ]]>
</script>

to mi się na żadnym komputerze flash nie wyświetla ;) Obecnie odwołuję się do funkcji tak:

<script type="text/javascript">
	swfobject.embedSWF("image/winka.swf", "forumFlash", "270", "270", "9.0.0", "script/expressInstall.swf");
</script>

ale jak wspominałem nie wszędzie on działa.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności