Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - praca inżynierska

stats1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym usłyszeć od Was propozycje ciekawych tematów dotyczących pozycjonowania, ponieważ na to zagadnienie chciałbym wykonać pracę inżynierską. Z tego co wiem, u mnie na uczelni spośród 100 osób tylko jedna oprócz mnie zgłosiła taką tematykę. Jest to temat rzeka, ale muszę się określić na jakieś zagadnienie, mam kilka propozycji, ale chciałbym poznać też wasze.

Pozdrawiam.

A może porównanie pozycjonowania w różnych wyszukiwarkach bądź w różnych krajach? Porównałbyś metody stosowane np. w Polsce, Niemczech i we Włoszech, napisał w których krajach pozycjonowanie jest wykonywane na najwyższym poziomie, jakie metody dominują, a jakie odchodzą w zapomnienie itp. i przy okazji wspomniał jaki udział ma we wspomnianych krajach Google.

Pisanie bardzo specjalistycznej pracy (typu: swl czy coś takiego) może nie być najlepszym pomysłem. Kto Ci później ją sprawdzi?

Bezpieczniej pewnie będzie coś w stylu:

Rola pozycjonowania w nowoczesnym marketingu internetowym

Reklama w wyszukiwarkach jako efektywny sposób promocji małej firmy

Pozycjonowanie jako przykład marketingu "pull".

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Pisanie bardzo specjalistycznej pracy (typu: swl czy coś takiego) może nie być najlepszym pomysłem. Kto Ci później ją sprawdzi?

Bezpieczniej pewnie będzie coś w stylu:

Rola pozycjonowania w nowoczesnym marketingu internetowym

Reklama w wyszukiwarkach jako efektywny sposób promocji małej firmy

Pozycjonowanie jako przykład marketingu "pull".

Zdecydowanie również szedłbym w stronę e-marketingu. Z tego co napisał autor wątku jest to jednak praca inż., więc może być problem by taki temat na "lanie wody";) przeszedł.

Może coś na zasadzie udowodnienia bądź podważenia jakieś tezy np.

''Pozycjonowanie stron wykonanych w technologii Flash.'' :D

Zakładasz kilka wariantów, opisujesz możliwości i na koniec podsumowujesz skuteczność :) (chociaż to się bardziej pod pracę naukową nadaje).

Pozdrawiam :P

Wg. mnie jesli to praca inzynierska to musi byc duzo danych, roznych statystyk :D Ciezki temat :) Musialbys np. wypozycjonowac pare roznych stronek w roznych tematykach :P Np. wybierasz 5 tematow, w kazdym robisz 5 roznych stronek przy zastosowaniu roznych technik :P Porownac techniki, skutecznosc technik w czasie itd :) Jakies wykresy pozycji, statystyki wejsc itd ;) Do tego jakies testy np. najlepszy procent natezenia slow kluczowych :) wykres zaleznosci ilosci linkow (np. monitorowac ilosc dodanych linkow z SWL, albo w katalogach) od pozycji :)

pozycjonuj.png

Kierunek to informatyka - zapomniałem dopisać. Ale ogólnie temat pracy jest zaakceptowany przez uczelnię, jeszcze jedna osoba robi podobny na roku, ale właśnie "pozycjonowanie stron" jest trochę za ogólne. Wiem, że temat nie jest łatwy, dlatego chcę się nakierować trochę, żeby nie wyszło "lanie wody". Poza tym uważam, że samo zagadnienie pozycjonowania jest dobre, chociażby dlatego, że mało osób to robi, a ja nie chcę robić tego, co 80 % ludziskow, czyli jakiś projekt sieci komputerowej hotelu itp. Pójdę raczej w to co napisał mb, nastawiając się także na tworzenie zaplecza i opisywanie różnych technik + optymalizacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności